zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Institutionele beleggers zien populariteit multi-asset fondsen stijgen

2 april 2015 - De wens van institutionele beleggers om de ver  antwoordelijkheid voor de asset allocatie te delegeren, is de belangrijkste factor voor de populariteit van multi-asset fondsen, zo blijkt uit nieuw onderzoek van ING Investment Management (binnenkort NN Investment Partners).

Zeven van de tien (70 procent) institutionele beleggers verwachten dat vakgenoten hun exposure naar multi-asset fondsen in de komende drie jaar zullen uitbreiden. Hieronder valt ook de zestien procent die uitgaat van een enorme uitbreiding.



Nieuwe beleggers
Meer dan de helft (55 procent) van de institutionele beleggers denkt dat multi-asset fondsen nieuwe beleggers weten aan te trekken, doordat ze een oplossing bieden voor het uitbesteden van strategische en tactische beleggingsbeslissingen.

Minder risico
Bijna twee van de vijf (38 procent) ondervraagden vindt dat de populariteit van deze fondsen komt doordat ze een betere risico gecorrigeerde exposure bieden in een klimaat met een lage economische groei. Volgens iets minder dan een derde (30 procent) van de respondenten komt dit doordat multi-asset fondsen een ideale strategie voor de kernportefeuille zijn. Slechts één op de vijf (21 procent) noemt de mogelijkheid om bescherming te bieden tegen marktcorrecties als belangrijkste reden voor de populariteit.

Complexe markten
Valentijn van Nieuwenhuijzen, Hoofd Strategy, Multi-Asset bij ING Investment Management (ING IM), vertelt: "Door de globalisering zijn financiële markten steeds meer geïntegreerd en complexer geworden. Ze worden beïnvloed door emotie en kortetermijndenken, veroorzaakt door enorme en snelle informatiestromen. Dat leidt tot extra risico’s voor beleggers, maar het biedt ook mogelijkheden. Gezien de complexiteit van de markten is het niet verwonderlijk dat beleggers beslissingen liever delegeren naar multi-asset teams, die de technologie en ervaring hebben om enorme hoeveelheden gegevens te verzamelen en te verwerken, het marktgedrag te beoordelen en snel en adequaat te reageren op veranderende marktomstandigheden."

Fondsen zonder benchmark
De helft (50 procent) van de institutionele beleggers verwacht dat de vraag naar fondsen zonder benchmark zal toenemen, terwijl vijftien procent hier juist niet van uitgaat. Verder verwacht bijna de helft (45 procent) dat de vraag naar wereldwijde multi-asset-strategieën die gebruikmaken van behavioural finance-technieken in de komende drie jaar zal stijgen.
Institutionele beleggers beschouwen een degelijk beleggingsproces als de meest aantrekkelijke eigenschap van de wereldwijde multi-asset-strategieën waarin zij beleggen; 61 procent vindt dit belangrijk en 28 procent zelfs zeer belangrijk. Slechts twaalf procent vindt deze eigenschap niet van belang. Meer dan de helft (55 procent) noemt volledige flexibiliteit om uit een bepaalde beleggingscategorie te stappen belangrijk, terwijl zeventien procent dit onbelangrijk vindt.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Europese dividendaandelen bieden instapmogelijkheden in 2015
 Groeiend geloof Nederlandse beleggers in duurzaam investeren
 Beleggers durven weer meer risico te nemen
 Toenemende vraag institutionele beleggers naar verantwoord beleggen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10