zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mogelijkheden predictive maintenance onvoldoende benut

24 september 2015 - Machine- en installatieafhankelijke organisaties kunnen niet om de Cloud heen om voorspellend onderhoud te plegen.  Cloud maakt het mogelijk om assets op afstand te monitoren en dit is essentieel voor een succesvolle aanpak van predictive maintenance.

Dat stelt QNH in haar nieuwe whitepaper ‘Predictive maintenance: efficiënt onderhoud en kostenbesparing’. Door het gebruik van predictive maintenance zijn organisaties in staat om aan de hand van analytics toekomstige uitval van installaties op afstand te voorspellen. Hierdoor kunnen zij slimmer en preciezer gepland onderhoud plegen.


 
Uitdagingen
Bedrijven die in grote mate afhankelijk zijn van machines en technische installaties kampen momenteel met een aantal uitdagingen. Onderhoudskosten dienen teruggedrongen te worden en daarnaast moeten zij inspelen op het groeiende tekort aan technisch geschoold personeel. Predictive maintenance tackelt de uitdagingen waar de sector momenteel tegen aanloopt. Het implementeren van predictive maintenance biedt bedrijven de mogelijkheid om op afstand de conditie van machines te monitoren en precies te zien wanneer downtime dreigt. Hierdoor worden (onderhouds)kosten bespaard, wordt bedrijfscontinuïteit gewaarborgd en zijn organisaties in mindere mate afhankelijk van onderhoudspersoneel.
 
Cloud essentieel
Vaak zijn installaties niet met de Cloud verbonden, waardoor data niet altijd beschikbaar is. Onderhoudsmonteurs lezen informatie vaak op locatie uit en dit kost onnodig veel reistijd en geld, met name als installaties verspreid zijn over verschillende locaties. Cloud-technologie tackelt dit probleem door monteurs data op afstand uit te laten lezen. Pas als onderhoud vereist is, hoeven zij op locatie te zijn.
Sjoerd Hobo, Manager Business Analytics bij QNH: "De huidige vormen van onderhoud kunnen een stuk efficiënter. De combinatie van Cloud en predictive analytics zorgt ervoor dat onderhoudsprofessionals niet langer op locatie sensoren hoeven uit te lezen, maar dit op afstand kunnen doen. Door het onderhoudsmoment op exact het juiste moment te plannen, wordt flink in kosten bespaard. Wanneer een storing resulteert in het stilvallen van een primair proces, brengt dit ontzettend veel kosten met zich mee. Predictive maintenance is voor bedrijven een must om onderhoud te optimaliseren."
 
Whitepaper
QNH heeft onlangs het whitepaper: ‘Predictive maintenance: efficiënt onderhoud en kostenbesparing’ gelanceerd, dat u hier kunt downloaden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Finalisten Verkiezing Maintenance Manager van het Jaar 2015 bekend
 Focus op Biobased, Logistiek en Maintenance
 Bedrijven zijn zich niet bewust van voordelen van cloud agility
 Outsourcing blijft groeien, vooral door de cloud
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10