zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven zijn zich niet bewust van voordelen van cloud agility

28 augustus 2015 - Het Oracle Cloud Agility-onderzoek laat zien dat bedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika overschatten hoe flexibel (‘agile’) ze zijn.

Terwijl de meerderheid van de bedrijven denkt flexibel te zijn, toont het onderzoek van Oracle aan dat veel bedrijven niet in staat zijn om de werkdruk flexibel te beheren en nieuwe applicaties snel te ontwikkelen en in gebruik te nemen. Zij zijn daardoor slecht voorbereid op het omgaan met concurrentiebedreigingen. De studie laat ook zien dat er weinig bewustwording is onder bedrijven over hoe technologieën zoals Platform-as-a-Service (PaaS) kunnen helpen bij het inspelen op deze uitdagingen.


 
Flexibele organisatie
Voor de Oracle Cloud Agility-studie werden 1.004 medewerkers van grote bedrijven in de EMEA-regio ondervraagd. 62 procent beschouwt de eigen organisatie als flexibel (dat wil zeggen: in staat om in te spelen op nieuwe zakelijke kansen of nieuwe producten, of om diensten snel te ontwikkelen).
 
Voordelen van agility
De respondenten zijn duidelijk over de voordelen van agility. 78 procent noemt de mogelijkheid om snel nieuwe bedrijfsapplicaties te ontwikkelen, testen en in gebruik nemen belangrijk of zeer belangrijk voor het succes van hun bedrijf. Bijna een derde (30 procent) gelooft dat een effectieve inzet van applicaties en diensten de belangrijkste factor is voor zakelijk succes als het gaat om IT-infrastructuur.
 
Concurrentie-impact
De studie laat ook zien dat de concurrentie-impact van agility erg belangrijk is voor bedrijven. Zo zegt 27 procent dat het vermogen van een concurrent om sneller een innovatieve klantenservicedienst te lanceren een topbedreiging vormt. 58 procent van de bedrijven heeft geen IT-infrastructuur beschikbaar die een antwoord kan bieden op zo’n bedreiging.
 
PaaS
Volgens het onderzoek maken bedrijven weinig gebruik van de flexibiliteit die PaaS biedt. 59 procent van de bedrijven in de EMEA-regio is niet in staat of om de werkdruk te verplaatsen tussen public, private en hybride cloud of on-premise applicaties te migreren naar de cloud, of weet niet of ze dat kunnen. Slechts 44 procent van de bedrijven is in staat om nieuwe mobiele bedrijfsapplicaties binnen zes maanden te ontwikkelen, testen en in gebruik te nemen. Slechts 27 procent kan dat binnen een maand.
 "Er is een gebrek aan bewustwording over de vraag hoe bedrijven flexibeler kunnen worden. Terwijl vele zichzelf al beschouwen als agile, zijn de meeste niet in staat de kracht van PaaS-oplossingen te gebruiken bij het snel lanceren van nieuwe diensten," zegt Tino Scholman, Vice President Oracle Cloud EMEA. "
 
Operationele wendbaarheid
Het onderzoek laat zien dat bedrijven niet goed beseffen hoe PaaS kan helpen bij het verbeteren van de operationele wendbaarheid. Slechts 34 procent zegt een volledig begrip te hebben van PaaS, terwijl twintig procent aangeeft geen idee te hebben wat het inhoudt. Van de respondenten die zeggen te weten wat PaaS is, noemt slechts 28 procent de tijdwinst bij applicatieontwikkeling als voordeel. Dat is ver achter strategische voordelen zoals besparingen op kosten van de interne IT-infrastructuur (45 procent).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Aantal burn-outs stijgt opnieuw
 'Aanwezigheid bij cursus voldoende voor diploma'
 Bijna twee miljoen Nederlanders willen in het buitenland wonen én werken
 

Gerelateerde nieuwsitems

  Management remmende factor bij opschalen Agile
 Waarom zou uw bedrijf een Agile Coach nodig hebben?
 Steeds meer bedrijven schalen agile op voor de hele IT-organisatie
 Agile werken leidt tot betere resultaten en meer werkplezier
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Stap over naar de cloud om op de kosten te besparen
reacties
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen (1) 
Driekwart Nederlanders let dit jaar beter op financiën dan in 2022 (2) 
HR-trends voor 2023: dit staat HR-professionals te wachten (1) 
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (4) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (3) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
top10
Nederland heeft behoefte aan ander leiderschap
Ondanks salariskloof krijgen mannen en vrouwen even vaak promotie
Drie HR-tips om werknemers gemotiveerd de winterdagen door te krijgen
Combinatie data, technologie en mensen essentieel voor stimuleren groei
Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor voor bedrijven
Helft werkend Nederland: de term manager wordt te pas en te onpas gebruikt
Europese CEO’s vol vertrouwen in vermogen om groei te realiseren
De bekerplant waar we in zijn gevallen
In vier stappen naar je eerste elektrische auto
Retentie als talentstrategie
meer top 10