zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Focus op Biobased, Logistiek en Maintenance

3 maart 2014 - Vorige week presenteerde de Strategic Board Delta Region in Brussel haar economische koepelvisie ‘Delta Region 2030 : Slim specialiseren, versneld duurzaam innoveren’ aan vertegenwoordigers van de Europese Commissie, Europese Investering Bank (EIB) en het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT).

Dit gebeurde in aanwezigheid van de Commissarissen van de Koning van de provincies Noord-Brabant en Zeeland, de Nederlandse en Vlaamse ambassadeurs in de EU en een vertegenwoordiging van de Vlaamse regering. De Strategic Board - netwerkorganisatie van bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden in Zuidwest-Nederland en delen van Vlaanderen - wil met de topclusters Biobased, Logistiek en Maintenance een koploperspositie bereiken in kennisontwikkeling, innovatie en businessdevelopment. Daarmee levert de Delta Regio een onderscheidende bijdrage aan de wereldwijde transitie naar een circulaire economie, in aansluiting op de Europa 2020-strategie van de Europese Commissie.Duurzame economie
Voorzitter Daan van Doorn reikte samen met zijn Vlaamse counterpart Frans Dieryck (Industrieraad Vlaanderen) namens de Strategic Board de koepelvisie uit aan de vertegenwoordigers van de Europese Commissie. Van Doorn: "We zetten als bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden – ofwel de triple helix – samen met onze Vlaamse partners in op een sterke, innovatieve en duurzame economie in de Delta Regio. Met het bedrijfsleven voorop nemen wij de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de Slimme Specialisatie Strategie (RIS3) in Zuidwest-Nederland, daar waar Brainport dat voor Zuidoost doet. We verbinden die strategie met de innovatieagenda van Vlaanderen. Onze focus draagt concreet bij aan de doelstellingen van de Europese Commissie, die met haar Europa 2020-strategie inzet op slimme, duurzame en inclusieve groei. Dit doen we onder meer via de European Knowledge and Innovations Centers (KICs)."

Delta Regio en doelen
De Delta Regio vormt geografisch en economisch een strategische poort naar de rest van Europa en is goed voor een derde van de economie van Nederland en Vlaanderen samen. De drie topclusters – Biobased, Logistiek en Maintenance – springen eruit als het gaat om onderscheidend kennisprofiel, concurrentiepositie en potentie binnen de wereldwijde transitie naar een circulaire economie.
De ambities van de Delta Regio zijn vertaald in concrete doelstellingen: jaarlijkse groei van de toegevoegde waarde met 2,5 procent en een jaarlijkse werkgelegenheidsgroei van 0,5 procent. Per topcluster zijn subdoelen benoemd, waaronder: 500 tot 3.000 extra banen in Biobased, vergroting van het marktpotentieel van vijftien procent in de Logistiek binnen Nederland en een jaarlijkse groei van de toegevoegde waarde van twee procent tot vier procent in Maintenance. Daarnaast heeft de Strategic Board een aantal domeinoverstijgende activiteiten benoemd. Samen met de concrete acties van de drie topclusters vormen deze de Strategische Agenda met een geraamde investeringsopgave - tot 2020, voor het Nederlandse deel - van ca. een miljard euro.

Innovatie en ondernemerschap
"De Delta Regio wil zich onlosmakelijk verbinden met de begrippen innovatie, ondernemerschap, kennis en circulaire economie. Een herkenbare duurzame koploperspositie bereiken we met een gedeelde en gedragen economische visie, focus en agenda en met gerichte investeringen. Daar zet de Strategic Board samen met stakeholders in Nederland en Vlaanderen, uit bedrijfsleven, kennisinstellingen en regionale overheden, actief de schouders onder," aldus Van Doorn.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Meerderheid werknemers met beperking ervaart belemmeringen op werkvloer
 Record aan kwetsbaarheden zorgt voor meer innovatie in cybersecurity
 B2B-marketeers moeten koopgedrag bekijken om klanten te werven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Management megatrends voor de aankomende jaren
 Outsourcen maakt tijd en geld vrij voor innovatie
 Grotere klantfocus leidt tot meer maatwerkapplicaties in 2014
 ‘Energie is politiek’
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Is uw volgende zakelijke leaseauto een Tesla?
reacties
HR heeft nauwelijks invloed op de scholingsintentie van medewerkers (1) 
Werknemer neemt vrij voor ziek huisdier (1) 
Werven van nieuwe medewerker kost meer dan 4. 000 euro per persoon (1) 
Krapte arbeidsmarkt neemt verder toe (2) 
Aanhoudend tekort aan technici stagneert groei organisaties (1) 
Porsche 911 Speedster heeft een prijs (1) 
Drie handige chat-apps voor op kantoor (1) 
top10
Krapte arbeidsmarkt neemt verder toe
Tja, je kunt natuurlijk alles wel relativeren!
Slecht functionerende collega’s grootste stoorzender op het werk
Vijf technologische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen
Drie handige chat-apps voor op kantoor
HR heeft nauwelijks invloed op de scholingsintentie van medewerkers
Aanhoudend tekort aan technici stagneert groei organisaties
Tempo Team, KPN en Pathé genomineerd voor Email Awards 2019
Mijlpalen twintigers schuiven op
In Nederland solliciteren vooral flexibele, leergierige en nauwkeurige mensen
meer top 10