zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Focus op Biobased, Logistiek en Maintenance

3 maart 2014 - Vorige week presenteerde de Strategic Board Delta Region in Brussel haar economische koepelvisie ‘Delta Region 2030 : Slim specialiseren, versneld duurzaam innoveren’ aan vertegenwoordigers van de Europese Commissie, Europese Investering Bank (EIB) en het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT).

Dit gebeurde in aanwezigheid van de Commissarissen van de Koning van de provincies Noord-Brabant en Zeeland, de Nederlandse en Vlaamse ambassadeurs in de EU en een vertegenwoordiging van de Vlaamse regering. De Strategic Board - netwerkorganisatie van bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden in Zuidwest-Nederland en delen van Vlaanderen - wil met de topclusters Biobased, Logistiek en Maintenance een koploperspositie bereiken in kennisontwikkeling, innovatie en businessdevelopment. Daarmee levert de Delta Regio een onderscheidende bijdrage aan de wereldwijde transitie naar een circulaire economie, in aansluiting op de Europa 2020-strategie van de Europese Commissie.Duurzame economie
Voorzitter Daan van Doorn reikte samen met zijn Vlaamse counterpart Frans Dieryck (Industrieraad Vlaanderen) namens de Strategic Board de koepelvisie uit aan de vertegenwoordigers van de Europese Commissie. Van Doorn: "We zetten als bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden – ofwel de triple helix – samen met onze Vlaamse partners in op een sterke, innovatieve en duurzame economie in de Delta Regio. Met het bedrijfsleven voorop nemen wij de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de Slimme Specialisatie Strategie (RIS3) in Zuidwest-Nederland, daar waar Brainport dat voor Zuidoost doet. We verbinden die strategie met de innovatieagenda van Vlaanderen. Onze focus draagt concreet bij aan de doelstellingen van de Europese Commissie, die met haar Europa 2020-strategie inzet op slimme, duurzame en inclusieve groei. Dit doen we onder meer via de European Knowledge and Innovations Centers (KICs)."

Delta Regio en doelen
De Delta Regio vormt geografisch en economisch een strategische poort naar de rest van Europa en is goed voor een derde van de economie van Nederland en Vlaanderen samen. De drie topclusters – Biobased, Logistiek en Maintenance – springen eruit als het gaat om onderscheidend kennisprofiel, concurrentiepositie en potentie binnen de wereldwijde transitie naar een circulaire economie.
De ambities van de Delta Regio zijn vertaald in concrete doelstellingen: jaarlijkse groei van de toegevoegde waarde met 2,5 procent en een jaarlijkse werkgelegenheidsgroei van 0,5 procent. Per topcluster zijn subdoelen benoemd, waaronder: 500 tot 3.000 extra banen in Biobased, vergroting van het marktpotentieel van vijftien procent in de Logistiek binnen Nederland en een jaarlijkse groei van de toegevoegde waarde van twee procent tot vier procent in Maintenance. Daarnaast heeft de Strategic Board een aantal domeinoverstijgende activiteiten benoemd. Samen met de concrete acties van de drie topclusters vormen deze de Strategische Agenda met een geraamde investeringsopgave - tot 2020, voor het Nederlandse deel - van ca. een miljard euro.

Innovatie en ondernemerschap
"De Delta Regio wil zich onlosmakelijk verbinden met de begrippen innovatie, ondernemerschap, kennis en circulaire economie. Een herkenbare duurzame koploperspositie bereiken we met een gedeelde en gedragen economische visie, focus en agenda en met gerichte investeringen. Daar zet de Strategic Board samen met stakeholders in Nederland en Vlaanderen, uit bedrijfsleven, kennisinstellingen en regionale overheden, actief de schouders onder," aldus Van Doorn.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Flexibel werken maakt bedrijven competitiever
 Explosieve groei in aantal aanvallen op populaire vergadertool
 Organisaties slagen er niet in waardevolle gegevens voldoende te beschermen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Management megatrends voor de aankomende jaren
 Outsourcen maakt tijd en geld vrij voor innovatie
 Grotere klantfocus leidt tot meer maatwerkapplicaties in 2014
 ‘Energie is politiek’
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
A life changing event
Zaterdag 30 maart - Flora Boskoop - 10.00 - 16.00 uur. Een interactief seminar met Pieter Frijters met als onderwerpen: burn-out, paniekaanvallen, (spreek)angst, piekeren en assertiviteit. Bekijk de video voor een impressie van het seminar.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Ontwikkelingen in de markt van drukwerk
Vergroot uw rendement in 2019 door reviews op NederlandReview Review marketing
reacties
Fors minder jongeren gebruiken desktop pc om te internetten (1) 
Werk beïnvloedt privéleven negatief  (1) 
Nederlanders onderschatten beveiligingsrisico’s van computers (1) 
Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel (1) 
Vier apps verantwoordelijk voor 82 procent van mobiel dataverbruik iOS (1) 
Klimaatakkoord zet Nederland in beweging richting duurzame economie (2) 
Evenveel vrouwen als mannen met hbo- of wo-diploma (1) 
top10
Wat organisaties verwachten van de financiële afdeling van 2025
Een derde van de werkenden vindt zichzelf slimmer dan zijn of haar baas
Klimaatakkoord kan ruim 70. 000 banen creëren
'Er is een cyberoorlog gaande'
Energie en klimaat prominent in provinciale verkiezingsprogramma’s
Dit zijn de drie meest voorkomende spearphishing-aanvallen
Helft C-level leidinggevenden voert transformatie-initiatieven door zonder duidelijke strategie
Verzekeraars streng bij schade aan mobieltje
Fors minder jongeren gebruiken desktop pc om te internetten
Cao-afspraken opnieuw hoger
meer top 10