zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Finalisten Verkiezing Maintenance Manager van het Jaar 2015 bekend

28 januari 2015 - NVDO maakt de drie finalisten van de Verkiezing Maintenance Manager van het Jaar 2015 bekend. Hieronder stelt de vereniging ze in willekeurige volgorde voor.

Ivo van der Gaag (36), Maintenance Manager NL, ETA & ETT bij VTTI B.V.


VTTI is toegewijd aan een betrouwbaar en flexibel logistiek proces voor de opslag van brandstoffen en doet dit met flexibele medewerkers en een flexibele infrastructuur. Veilig werken, snel en milieubewustheid staan vermeld in de missie.
Maintenance Manager is binnen VTTI een vak apart. Ivo van der Gaag zorgt er niet alleen voor dat onderhoud van het equipement aantoonbaar in overeenstemming is met de geldende wet- en regelgeving, hij werkt als het op uitvoering aankomt nauw samen met de interne klant (operations & customer service) en uiteraard de veiligheidsafdeling. Hij streeft met zijn afdeling naar continue verbetering van de onderhoudsprocessen, systemen, middelen en werknemers. Preventief onderhoud is vastgelegd en wordt uitgevoerd op basis van kritikaliteit (veiligheid, operatie, klanten en kosten). Het Onderhoudsinformatiesysteem is actueel en "as built" bruikbaar voor alle kritische equipement. Ivo van der Gaag strijd om de prestigieuze titel Maintenance Manager van het Jaar 2015 en is genomineerd vanwege de continue verbetering van het onderhoud dat hij samen met zijn team bereikt door een actief "maintenance engineering" proces te volgen met gebruikmaking van de PDCA-cyclus en het regelmatig herzien van de asset tree, het onderhoudsplan, de werkprocessen en het hanteren van de beste beschikbare technieken.

Roger Ham (47), Maintenance Manager bij Kerry Ingredients & Flavours
Kerry Ingredients & Flavours is wereldleider in voedingsingrediënten en smaakstoffen ten dienste van de voedings- en genotmiddelenindustrie en een toonaangevende leverancier van toegevoegde waardemerken en klantbranded voedingsmiddelen.
Om daar maintenance in goede banen te kunnen leiden, moet je echt wat in je mars hebben! Roger Ham is met zijn afdeling toegewijd aan de hoogste normen van het bedrijfsleven en ethisch gedrag, tot het vervullen van verantwoordelijkheden aan de gemeenschappen die zij dienen en aan het creëren van waarde op lange termijn voor alle belanghebbenden op een sociaal en ecologisch duurzame basis. In zijn opinie moet je bij de financieel directeur niet aankomen met een technisch verhaal over het belang van een bepaald machine-onderdeel, bij Roger gaat het erom dat hij weet te overtuigen over de waarde ervan voor de bedrijfsvoering. De nominatie voor Maintenance Manager van het Jaar 2015 verdient Roger mede door zijn sterke vermogen om verantwoordelijkheden op de werkvloer neer te leggen en zijn medewerkers uit te dagen met voorstellen te komen tot verbetering. De nominatie wordt mede kracht bijgezet door zijn inspanningen als het gaat om energiebewustzijn, veilig werken en de uitvoering van assesments wanneer het gaat om de oplevering van een installatie.

Hans Peters (55), Team Manager bij Drinkwaterbedrijf Dunea
Dunea produceert en levert aan circa 1,3 miljoen klanten lekker en betrouwbaar drinkwater in het westelijk deel van Zuid-Holland. Zij ontvangt jaarlijks 1 miljoen recreanten in de duinen tussen Monster en Katwijk en beheert deze prachtige natuur en beschermt de drinkwaterwinning, al 140 jaar! Schoon drinkwater, rust en ruimte in de Randstad vormen de basis voor een goed leven. Dunea is altijd op zoek naar (nieuwe) oplossingen en mogelijkheden voor drinkwater en natuur.
Dat daar een uitstekende onderhoudsorganisatie voor nodig is, is evident.
Hans Peters heeft met zijn afdeling veel in huis en zoekt steeds vaker de samenwerking in de keten met bijvoorbeeld waterschappen. Hans zijn nominatie wordt kracht bij gezet omdat hij zich inspant ook de samenwerking met opleidingsinstituten vorm te geven. De productie installaties zijn volledig geautomatiseerd en worden op afstand bewaakt. De afstand tussen mens en machine is toegenomen en daarom is de samenwerking tussen disciplines essentieel. De genomineerde Peters zet verbeterteams op en laat ook andere disciplines zelf presteren. Hij levert een significant aandeel in nieuwe technieken, middelen en inspectietechnieken. Een steeds belangrijke aspect vormt hygiënisch werken en steeds hoger worden de productie-kwaliteit eisen. Daar draagt Hans met zijn team in hoge mate aan bij.

Visie op onderhoud
Alle drie maintenanceprofessionals van Topniveau strijden op 19 maart aanstaande om de titel Maintenance Manager van het Jaar 2015. Met deze wedstrijd beloont de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) in samenwerking met iMaintain de manager die een duidelijke visie op onderhoud heeft omgezet in een resultaatgericht beleid. De spannende strijd vindt haar hoogtepunt na afloop van het congres Goud in Ahoy, Rotterdam.

Strenge regels
Het is niet zomaar een wedstrijd, want er gelden strenge regels. Op diverse onderdelen binnen het vakgebied wordt op performance beoordeeld. Financiële resultaten en visie en missie van de onderhoudsorganisatie zijn daar onderdelen van. Maar ook aan het verbeteringsklimaat en onderhoudsvormen worden waarderingen gegeven. De leiding wordt geïnterviewd, de medewerkers worden gehoord en uiteraard wordt gekeken naar veilig werken en worden aspecten binnen duurzaam ondernemen beoordeeld. De jury bestaat uit ervaren vakgenoten die hun sporen reeds lang verdiend hebben in het vakgebied. De vakkundige bezoekt jury alle kandidaten voor een persoonlijk interview. Uiteraard vindt dan ook een praktische beoordeling plaats. Een inhoudelijk dossier met vragenlijsten dient als uitgangspunt. In de jury heeft ook de titelhouder, Johan Wolt (AkzoNobel) zitting.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Focus op Biobased, Logistiek en Maintenance
 Waarom personeelsmanagement overbodig wordt
 Finalisten Young Captain Award 2014 bekend
 Finalisten Topvrouw van het jaar 2014 bekend
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10