zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

LinkedIn en reorganisaties: van-werk-naar-werk

5 juni 2012 - Veranderingen zijn goed voor iedere organisatie en individu. Reorganisaties zijn echter een grote kostenpost voor zowel de organisatie als voor de maatschappij. Meer ziekteverzuim door onzekerheid over de arbeidspositie van een medewerker, outplacementtrajecten en medewerkers die uiteindelijk ontslagen worden, zijn een aanslag op het begrotingsbudget van een organisatie en de overheid.

Een Sociaal Plan bevat maatregelen om personeel op een zo natuurlijk mogelijke manier te laten afvloeien. Outplacementtrajecten maken vaak onderdeel uit van het Sociaal Plan. LinkedIn kan hier een rol bij spelen. Dit stelt Communicatie- en Social Media Adviseur Sandra van den Ent van LinkedPerfect



Netwerk
Drie op de vier banen worden opgevuld vanuit het netwerk van medewerkers en andere contacten. Inmiddels zoekt 90 procent van de HR-adviseurs, recruiters, wervings & selectie- en detachteringsbureaus via LinkedIn naar de juiste persoon voor de beschikbare vacature. Werven via LinkedIn bespaart tijd en geld. Geen vacaturekosten en de vacature is snel vervuld vanwege korte en directe lijnen en betrouwbare bronnen. Een effectief middel om een outplacementtraject in gang te zetten. 

Verlagen kosten reorganisatie en verhogen transparantie arbeidsmarkt
LinkedIn inzetten bij outplacementtrajecten draagt bij aan het verlagen van de kosten van een reorganisatie (minder ziekteverzuim, kortlopende outplacementtrajecten). Daarnaast wordt er minder een beroep gedaan op de financiën van de overheid en draagt een goed opgebouwd en inzichtelijk LinkedInprofiel bij aan transparantie van de arbeidsmarkt op sectoraal, regionaal en landelijk niveau. 

Bijdrage Werkgevers, OR en vakbonden
In de aanloop naar de reorganisatie, worden de arbeidsbelangen van de werknemers besproken in overleggen tussen werkgevers, ondernemingsraden en vakbonden. Het belang van een gezond Nederlands arbeidskapitaal en de kostenbesparing voor organisaties en overheid dienen vast onderdeel te zijn van deze overleggen. Alleen dan wordt het een maatschappelijk vraagstuk en krijgt het de aandacht die nodig is voor een goede balans tussen People, Planet en Profit. 

Zichtbaarheid, zoeken en gevonden worden

Zichtbaarheid is essentieel. Binnen LinkedIn draait alles om hoe te zoeken en gevonden te worden. Met een goed opgebouwd en volledig ingevuld profiel wordt u goed gevonden. In combinatie met de tools die LinkedIn biedt voor het zoeken naar de juiste functie en de persoon binnen uw netwerk die u daarbij kan helpen, is het profiel een effectief en efficiënt middel om uw doel te bereiken als u een reorganisatie niet overleeft: van-werk-naar-werk.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 LinkedIn: verlagen uitkeringslasten en transparantie arbeidsmarkt
 LinkedIn: Zichtbaar Maatschappelijk Betrokken Ondernemen
 LinkedIn meest gebruikt door recruiters
 Tien tips voor een goede profielfoto
 
 
reacties
 
richard  |   | 
6-06-2012
 | 
09:15 uur
Een goed LinkedIn profiel is een goed begin en helpt om beter gevonden te kunnen worden in zoekopdrachten, echter... LinkedIn is nog sterker in de mogelijkheden om je te profileren als professional! Groepen en Connecties zijn je netwerken die je voor je kunt laten werken! Leg het accent op het zakelijk profileren, niet op het voortdurend blijk geven dat je naarstig op zoek bent naar een 'nieuwe uitdaging'. Je onderscheidt je al snel van de concurrentie...slechts 10% van de LinkedIn gebruikers is (pro)actief aanwezig en bepaalt voor 75% de content op LinkedIn. Tip: LinkedIn is ondersteunend aan je offline activiteiten. Netwerken is en blijft een kwestie van ontmoeten en menselijke chemie.
Aaltje Vincent  |   | 
7-06-2012
 | 
10:24 uur
het is al jaren mijn dagelijks werk om boventalligen in een social plan te trainen in effectief LinkedIn gebruik, o.a. onlangs voor de Wereldomroep, lees daarover het verslag van een van de deelnemers op mijn site.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10