zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Oplossingen die zorgen dat in 2035 alle nieuw auto’s uitstootloos zullen zijn

19 januari 2015 - Uit marktonderzoek van GfK is gebleken dat 86,4 procent van de ondervraagden verwacht dat de auto binnen nu en twintig jaar milieuvriendelijk en duurzaam zal zijn.

Toch blijkt uit een onderzoek van huurautoverzekering.com dat dit nog lang niet het geval is in de vloten van vele huurautobedrijven. Toch liggen de verkoopcijfers, met 4,5 procent hybride auto’s, van auto’s met alternatieve energie bijzonder hoog, vergeleken met buurlanden. Om ervoor te zorgen dat alle nieuw verkochte auto’s in 2035 volledig uitstootloos zullen zijn hebben verschillende deskundigen vastgesteld dat de technologieën zich zullen moeten ontwikkelen, de overheid haar beleid consistent moet houden en dat de opvoeding van consumenten van groot belang is.Hybride huurauto's
Volgens bevindingen van Bovag en Rai Vereniging is 4,5 procent van auto’s in de vloten van Nederlandse huurauto bedrijven hybride, tegenover minder dan een procent hybride auto’s in Frankrijk. Dit terwijl Frankrijk juist als koploper in elektromobiliteit wordt gezien. Volgens Paul Waal, hoofd communicatie van Bovag, doen verhuurbedrijven in Nederland het veel beter als men dit vergelijkt met het totale wagenpark.
Toch lijken deze cijfers nog bijzonder laag te liggen, mochten we naar een uitstootloze toekomst willen gaan. Volgens Waal wachten we op een doorbraak met betrekking tot accu’s en accuradius. Verder is het wachten op doorbraken op het gebied van technologieën zodat auto’s aantrekkelijker worden voor meer gebruikers.

Aantrekkelijke elektrische auto's
Niet alleen aan gebruikers moet beter worden uitgelegd hoe aantrekkelijk het is een elektrische auto te rijden. Dit geldt ook voor verhuurbedrijven. Volgens Quirijn Teunissen van Platform Toekomstbestendige Mobiliteit komt de afname van elektrische auto’s binnen huurvloten door de verandering in de fiscale wetgeving. Deze nieuwe technologieën vergen veel investering. Om dit te benutten zal de overheid een vaste koers moeten houden. Dit is essentieel om naar volledig uitstootloze auto’s te gaan.

Specificaties
De verwachte groei is gebaseerd op een aantal factoren, van technologische factoren tot factoren met betrekking tot consumenten en infrastructuur. Volgens Charles de Lusignan van ACEA (European Automobile Manufacturers Association) zullen consumenten moeten wennen aan specifieke karakteristieken van de nieuwe technologieën zoals nieuwe voorwaardes voor het opladen van de auto. Het is hierbij tevens belangrijk dat consumenten de precieze voor- en nadelen van het rijden in elektrische auto’s kennen, zoals de milieuvriendelijkheid ervan. Volgens Jan Fransen van Natuur en Milieu vervuilt de oude auto vijf tot vijftien keer meer dan de elektrische auto. Op de lange termijn is het rijden in elektrische auto’s de enige oplossing om klimaatneutraal te rijden.

Uitstootloze toekomst
Wanneer deze technologieën zich ontwikkelen, de overheid een consistent beleid voert en de juiste voorlichting geeft, ziet Quirijn Teunissen een positieve toekomst voor elektro-mobiliteit: "In 2035 zullen alle nieuw verkochte auto’s uitstootloos zijn."
 
Meer gedetailleerde  informatie over de oplossingen die ervoor zullen zorgen dat in 2035 de auto volledig uitstootloos zal zijn, vindt u hier.  Daar is tevens een infographic te vinden met een overzicht van de voornaamste verschillen tussen de Nederlandse, Franse en Duitse markt.  

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Racisme en exclusie in Nederlandse advertenties
 Nederlandse pensioenstelsel voor derde jaar op rij beste ter wereld
 CIO’s ervaren druk van digitale transformatie en cloudcomplexiteit
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Leaserijders willen dat werkgever aanstuurt op zuinige auto
 Verkoopcijfers elektrische auto’s in Nederland ongekend hoog
 Laadpaal bij de eigen woning leidt tot sterke bereidheid elektrisch rijden
 Nederlandse man kiest vaker voor Plug-in Hybride auto
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: tips voor meer conversie via e-mail
Er is veel waar je aan kunt denken om de conversie van je mailings te verbeteren. En niet onbelangrijk: hoe zet je al deze aspecten zo optimaal mogelijk in. In dit gratis white paper beschrijft Spotler 21 technieken voor beter scorende e-mails. Benieuwd?
Download het white paper
Lees verder
Gebruik van Easy Up tenten tijdens beurzen: zo creëer je een opvallende beursstand!
Juiste telefoon voor zakelijke doeleinden: iPhone imponeert!
reacties
Racisme en exclusie in Nederlandse advertenties (1) 
Maximaal zes mensen in een vakantiewoning reden voor annuleren (1) 
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken  (1) 
76 procent van de studenten werkt door coronacrisis in een andere sector (1) 
Aantal vacatures komt steeds dichter bij pre-coronatijdperk (1) 
Analytics is de bewezen grote winnaar (1) 
Hamsterschaamte: Nederlander ontkent te hamsteren tijdens coronacrisis (1) 
top10
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken
Betere bedrijfsresultaten? Begin bij uw cultuur
Aantal zorgvacatures terug op niveau pre-coronacrisis
Kwaadaardige corona trackers zijn in opmars
Een op de drie medewerkers minder loyaal na eerste coronagolf
Een op drie IT-verantwoordelijken: organisatie maakt ineffectief gebruik van cloudtechnologie
OOBE maar dan wel PnP
Werkzoekers vinden tattoos en piercings bij sollicitatiegesprek geen probleem
Bedrijven zetten vooral in op digitale transformatie
Pandemie versnelt de digitale transformatie
meer top 10