zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ruim 81 procent van de Nederlanders vindt zichzelf ongezond

30 september 2014 - De zomervakantie is afgelopen en dat betekent dat iedereen weer druk aan het werk of aan de studie is en de  gezonde levensstijl weer wordt opgepakt. Uit onderzoek onder ruim 1.000 Nederlanders door Herbalife blijkt dat ruim 81 procent van de respondenten zichzelf enigszins tot erg ongezond vindt.

Slechts 65 procent van de respondenten wil echter een gezondere levensstijl om daar verandering in te brengen en 67 procent heeft daar al ooit een poging toe gedaan. Dit doen zij op verschillende manieren en het lukt ook bij aardig wat mensen, maar toch haalt een groot deel (41 procent) hun doelen niet. Deze doelen worden vervolgens opzij geschoven omdat respondenten zichzelf te oud vinden om hun levensstijl te veranderen, er niet genoeg tijd voor hebben of niet genoeg steun krijgen van anderen.Een gezondere levensstijl… Maar hoe?
Ondanks het feit dat ruim vier op de vijf Nederlandse respondenten zichzelf het stempel ‘ongezond’ opdrukt, wil maar 65 procent een gezondere levensstijl ontwikkelen. Een gezonde levensstijl bestaat het vaakst uit een uitgebalanceerd dieet (46 procent). Nog eens 39 procent combineert een dieet het liefst met sport en beweging, 21 procent kiest voor casual exercise zoals wandelen naar het werk en dertien procent gaat naar de sportschool. Sport, beweging en het voedingspatroon aanpassen zijn de belangrijkste maatregelen die mensen treffen; ook maaltijdvervangers, bijvoorbeeld van Herbalife, worden door zes procent van de respondenten ingezet in hun strijd tegen een ongezonde levensstijl.
De mensen die vooral met lichaamsbeweging aan de slag gaan, maken het zichzelf soms makkelijk om aan hun beweging te komen. Ruim 60 procent ziet een wandeling van 20 minuten als exercise, maar ook het beklimmen van vijf trappen wordt door 27 procent als sportbeoefening gezien. Ook boodschappen doen (22 procent) en intensief stofzuigen (achttien procent) zijn oefeningen die de gezondheid bevorderen volgens de Nederlandse respondenten. De mensen die ooit een gezond dieet hebben gevolgd, weten ook goed hoe de vork in de steel steekt: ruim 83 procent snapt precies hoe een dieet werkt als ze eraan beginnen.

‘Ik stop ermee’
Van de Nederlanders die doelen hebben om hun gezondheid te verbeteren (65 procent), behaalt 41 procent hun doelen niet. Hiervoor geven zij verschillende reden, met als voornaamste redenen dat zij zichzelf te oud vinden om hun levensstijl om te gooien (68 procent) of er niet genoeg tijd voor hebben (59 procent). Ook geeft een groot deel van de respondenten aan dat ze graag samen met een coach of buddy aan de slag gaan, omdat ze niet genoeg steun krijgen van anderen (46 procent) en zelf de wilskracht niet hebben (40 procent). Een coach of buddy werkt motiverend en zorgt ervoor dat mensen eerder de tijd zoeken om zich wel voor hun doelen in te zetten.
Ondanks dat 68 procent van alle respondenten aangeeft zich te oud te voelen om hun levensstijl gezonder te maken, geeft 44 procent van de respondenten ouder dan 65 aan dat zij graag meer aan lichaamsbeweging zouden doen voor een jonger gevoel. Ook wil 35 procent gezonder eten. Het grootste deel geeft daarmee aan dat zij hun levensstijl willen aanpassen door sport, beweging en een goed dieet om zich jonger te voelen, maar tegelijkertijd voelt het overgrote deel van de respondenten zich te oud om hun levensstijl aan te pakken.

Tips & Tricks
Veel mensen weten wel hoe ze een gezonde levensstijl met sport en voeding in moeten delen, maar in de praktijk valt het vaak toch tegen. Herbalife deelt een paar goede tips en tricks die het makkelijker maken:
·         Eet voor de boodschappen een proteïnereep, een stuk fruit of een handje noten, anders ligt de boodschappenmand vol met lekkere, maar ongezonde, etenswaren.
·         Eet voor het sporten én na het sporten, maar zorg dat de maag niet te vol is wanneer er aan de work-out wordt begonnen. Vooraf gezonde koolhydraten als bruine rijst, pasta en fruit en achteraf proteïnerijke producten als fruit, groenten en granen.
·         Uit eten? Ook dan goed eten! Veel mensen gaan steeds vaker uit eten en letten dan minder op hun voeding. Probeer het voorgerecht te delen, een salade te bestellen in plaats van frietjes en vraag of de saus en dressing apart geserveerd kunnen worden.
·         Probeer ’s avonds minder te eten door na het diner de tanden te poetsen – zo voelt de dag afgesloten en heeft u minder de behoefte om te eten.  

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Tien procent toename in ransomware-aanvallen
 Volkswagen Golf verslaat BMW 3-serie als meest gezochte occasion in Europa
 Nederlander denkt dat smart home inbreuk maakt op privacy
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkgever heeft weinig interesse in gezondheid werknemer
 ‘Overwerk is ongezond'
 Burn-out genezen? Ongezond werkgedrag aanpakken!
 Zes overlevingstips voor wie veel op pad is voor de baas
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
De meest belangrijke bedrijfsverzekeringen op een rijtje
Geld lenen als zelfstandige, hoe zit dat?
reacties
Emotionele gezondheid wordt nog te vaak vergeten door werkgevers (1) 
'Cybersecurity moet een schoolvak worden' (1) 
De vier belangrijkste betaaltrends om naar uit te kijken in 2020 (1) 
Meer productiviteit in minder tijd (2) 
Europese markt overspoeld met nepartikelen (2) 
Arbeidsmarkt onverminderd goed (1) 
Angst voor baanverlies leidt tot slapeloze nachten (1) 
top10
Hoe kun je dít nu relativeren?!
Emotionele gezondheid wordt nog te vaak vergeten door werkgevers
Vijf tips om afval te reduceren in productie
Vermoeidheid en concentratieverlies door kantoortuin leidt tot verzuim
Hoogste aantal nieuwe motorrijders sinds 2002
Wereldwijde groei aan cyberdreigingen
Vier kansen in process excellence die u in de gaten moet houden
Voorziet u de consequenties van verkeerde kernwaarden voor uw bedrijf?
Vier tips om het vertrouwen van de klant te winnen
Meer beveiligingslekken in 2019 ondanks toename security-uitgaven
meer top 10