zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Scholingsbudget nu ook voor werkzoekende 50-plusser

24 september 2014 - Voortaan komen niet alleen 55-plussers met een WW-uitkering, maar ook werklozen vanaf 50 jaar in aanmerking voor een scholingsvergoeding om hun kansen op een baan te vergroten. Ook is de maximale vergoeding voor een opleiding verhoogd, tot 1.000 euro per persoon.

Dit volgt uit de nieuwe subsidieregeling aanpak ouderenwerkloosheid die van kracht is geworden. Het kabinet stelde vorig jaar budget beschikbaar aan UWV voor de aanpak van de werkloosheid onder 55-plussers. Omdat de arbeidsmarktpositie van 50-plussers niet veel afwijkt van de groep 55-plussers, heeft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de regeling uitgebreid naar de leeftijdsgroep 50-plus. Met de uitbreiding zijn ook de voorwaarden voor het inzetten van het scholingsbudget versoepeld en is de 'plaatsingsfee' op enkele punten aangepast. Dit is de bonus die een uitzendbureau of een re-integratiebedrijf ontvangt als het een oudere werkzoekende aan een baan helpt.Hogere vergoeding
Zo moet de werkzoekende op de eerste dag van de opleiding of de dienstbetrekking 50 jaar of ouder zijn. Eerder was dit 55 jaar of ouder op de eerste WW-dag. De maximale vergoeding van de scholingsvoucher is verhoogd van 750 naar 1.000 euro. In de aangepaste regeling is het ook mogelijk om een scholingsvoucher aan te vragen voor het behalen van een Ervaringscertificaat. Hiermee kan een werkzoekende zijn geschiktheid aantonen voor een functie bij een toekomstige werkgever. Ook kan het scholingsgeld ingezet worden voor een opleiding of cursus die voorbereidt op het zelfstandig ondernemerschap.

Ondersteuning
Sinds 1 juli van dit jaar kunnen 50-plussers met een WW-uitkering al deelnemen aan netwerktrainingen van UWV. In deze trainingen leren werkzoekenden hun netwerk optimaal te benutten en is er aandacht voor sollicitatie- en presentatievaardigheden. Ook kunnen ze zogenaamde Inspiratiedagen bijwonen, regionale bijeenkomsten om werkzoekenden te inspireren bij hun zoektocht naar werk en werkgevers te stimuleren oudere werkzoekenden een kans te bieden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Omscholing zorgt tot personeelsbehoud
 Mobilieit speelt geen rol bij werkgever
 Ouderenorganisaties dringen aan op omscholing oudere werkloze
 Werkzoekende wil graag studeren voor (nieuwe) baan
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10