zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer ICT vacatures in de zomer van 2014

4 september 2014 - In de zomer van 2014 zijn er meer ICT vacatures online gezet dan in de zomers van 2012 en 2013, waarbij het grootste aantal in juli 2014 werd gepubliceerd.

Hoewel er in vergelijking tot de zomers van 2012 en 2013 meer ICT vacatures zijn geplaatst, blijft het aantal achter ten opzichte van de voorgaande maanden van 2014. In de zomermaanden worden er steevast minder ICT vacatures online gezet dan in de rest van het jaar. Dit constateert iSense ICT Professionals op basis van haar arbeidsmarktanalyse en de gegevens van Jobfeed.



Meer ICT vacatures in juli, minder in augustus
In totaal zijn er in juli van dit jaar 14.310 ICT vacatures online gezet. Dit aantal is uitzonderlijk hoog; in juli 2012 en juli 2013 lag het aantal geplaatste ICT vacatures een stuk lager. Het aantal ICT vacatures in juli 2014 is ten opzichte van diezelfde maand van 2012 en 2013 gestegen met respectievelijk 39 procent en 24 procent. De stijging die in de maand juli heeft plaatsgevonden (dertien procent meer vacatures in vergelijking tot juni 2014) heeft niet doorgezet. Een vergelijking tussen juli en augustus van dit jaar laat een daling van veertien procent van het aantal geplaatste ICT vacatures zien.

Vakantiemaanden door de jaren heen
Door de jaren heen is een duidelijk patroon zichtbaar wat betreft het aantal geplaatste ICT vacatures in de vakantiemaanden. Uit de gegevens vanaf januari 2012 tot en met augustus 2014 blijkt dat het gemiddelde aantal openstaande vacatures afneemt in de vakantieperiode. De afgelopen jaren is er na de vakantieperiode, vanaf september, een stijging van het aantal geplaatste ICT vacatures waargenomen ten opzichte van de voorgaande maanden. Zo werden er in zowel september 2012 als in september 2013 zeven procent meer ICT vacatures geplaatst dan in de maand augustus van die jaren. Deze stijging zette zich in beide jaren door tot in de maand oktober, waarna de vraag naar ICT Professionals licht daalde in de maanden november en december.

Vakantietijd = sollicitatietijd
"Het is eigenlijk zonde dat er tijdens de vakantiemaanden minder vacatures worden geplaatst," vindt Linda Fleuren, vestigingsmanager iSense Eindhoven. "Tijdens de zomermaanden hebben werkzoekenden die reeds een baan hebben juist voldoende tijd om online te zoeken naar vacatures, om cv’s op te stellen en om motivatiebrieven te schrijven. Daarnaast is het tijdens deze periode gemakkelijker om sollicitatiegesprekken in te plannen. Meestal neemt men (minimaal) drie weken vrij, maar gaat men zelden drie weken op vakantie. Sollicitanten hoeven voor een sollicitatiegesprek dus geen vrije dag aan te vragen bij hun werkgever. Voor werkgevers die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers is het om die redenen verstandig om tijdens de vakantieperiode vacatures te plaatsen," aldus Fleuren.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Schaars ICT-talent zal hogere eisen stellen aan werkgevers
 Hogere eisen aan ICT-ers leiden tot groeisprint
 ICT-functies overheid voorzichtig in de lift
 Project Manager ICT: typische voorjaarsfunctie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10