zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander zou nú het roer omgooien als hij de kans kreeg

30 juli 2014 - Als financiën, leeftijd en een vast contract geen rol zouden spelen, zou bijna de helft van de Nederlanders het carrièreroer liefst vandaag nog omgooien. Dat blijkt uit onderzoek door Van der Mijn & van Dorp.

De belangrijkste redenen hiervoor zijn het gevoel dat eigen talent niet optimaal wordt benut en het idee dat het leven meer te bieden heeft. Een derde van de Nederlanders zou vertrekken naar het buitenland.Onbenut talent
Ruim 37 procent van de ondervraagden heeft het idee dat hun talenten niet optimaal worden benut. Een op de drie denkt dat er meer moet zijn in het leven. Maar ook moedeloosheid na een zoveelste reorganisatie is voor bijna 28 procent genoeg reden om het roer om te willen gooien. Een kwart mist uitdaging in het werk. Salaris speelt een minder grote rol. Nog geen zeventien procent geeft dit aan als belangrijkste reden iets anders te willen doen.

Opgeven van zekerheden
Salaris is echter, samen met andere zekerheiden als een vast contract, pensioen en verzekeringen voor bijna een op de drie ondervraagden wél de belangrijkste reden om bij de huidige werkgever en in de huidige functie te blijven. Voor een even grote groep vormt het gebrek aan financiële middelen om een switch te kunnen maken of misgelopen inkomen op te vangen een belemmering. Bijna 30 procent vindt zichzelf te oud om nu nog iets anders te gaan doen. Negentien procent van de ondervraagden weet niet wat ze na een switch zou moeten of willen doen, zeventien procent weet niet hoe ze dit moeten aanpakken.

Wanneer nemen mensen de stap wél?
Ook hier spelen financiën en zekerheden weer een grote rol. Bijna 45 procent zegt dat voldoende financiële ruimte ze over de streep zou trekken. Iets meer dan 41 procent wil eerst zeker weten of wat ze willen gaan doen de juiste keuze is. Goede begeleiding is voor iets minder dan een kwart noodzakelijk voor het bepalen van de te nemen stap.

Nooit te oud voor verbetering
Nicolette van Dorp, samen met Frank van der Mijn managing partner van Van der Mijn & Van Dorp: "We zien in onze beroepspraktijk dagelijks mensen die twijfelen of ze het juiste doen. Daar zitten soms mensen bij die zeggen dat ze het helemaal anders willen doen, maar dat zo veel mensen zo weinig plezier in hun werk beleven is zonde. Wij vinden het percentage 42 procent,erg hoog."
Van der Mijn: "Het roer drastisch omgooien is echter vaak niet nodig om weer plezier in je werk te krijgen. In veel gevallen blijkt dat er bij de huidige werkgever of binnen de huidige functie nog flink wat ruimte zit voor verbetering. Een goed gesprek met de manager of HR verantwoordelijke levert vaak al nieuwe inzichten op en kan een goede stap zijn in het hervinden van werkplezier. Een traject met een coach of loopbaanbegeleider kan vervolgens helpen om onbenut of onderbelicht talent boven te halen en tot de juiste keuze te komen. En leeftijd speelt hierin geen rol. U bent nooit te oud voor verbetering."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis
 Bumperkleven en smartphone grootste ergernis in het verkeer
 Bestuurders kunnen aansprakelijk zijn bij het aangaan van overeenkomsten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Geld niet altijd belangrijkste motivatie voor carrièremove
 Blaas uw carrière nieuw leven in tijdens uw vakantie
 Europese jongeren laten hun carrière niet begrenzen
 Werknemer kan te weinig over ambitie praten
 
 
reacties
 
P. Schoon  |   | 
5-08-2014
 | 
12:16 uur
Er zijn nog volop kansen voor mensen die durven te veranderen en een nieuwe toekomst voor zichzelf willen opbouwen in een groeimarkt. Dit kan, in het begin, zelfs naast hun huidige activiteiten.
Ad Coffeng  |   | 
6-08-2014
 | 
14:21 uur
Kansen zijn niet afhankelijk van anderen en/of externe factoren. M.a.w.; Kansen krijg je niet, kansen creëer je! Wie echt wil veranderen doet het! 'You don't have to be great to get started, you have to get started to be great'.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Zo maak je een indrukwekkende online bedrijfspresentatie
reacties
Tien suggesties voor meer 'fun' op de werkplek (1) 
Bouw-cao zet aan tot fraude (1) 
Topmanagers vergaderen 100 procent van hun tijd (1) 
Manager moet werknemer los kunnen laten (4) 
Horeca start glimlachcursus voor medewerkers (1) 
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
top10
Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u
Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom
Een op zes mannen vindt dat partner te veel verdient
De favoriete vakgebieden van oud-horecapersoneel
Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis
Corona-versoepelingen in aantocht, maar bordspellen onverminderd populair
DDoS-aanvallen in 2020 krachtiger, complexer en langer
Jongere vindt werkgever verantwoordelijk voor de gezondheid van medewerkers
Door pandemie meer behoefte aan duurzame en flexibele mobiliteitsoplossingen
Medewerker overschat zichzelf in het herkennen van cyberincidenten
meer top 10