zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'McCain en zijn iPhone'

2 oktober 2013 - Tijdens de uitleg over een eventuele aanval van de VS op Syrië door minister Kelly betrapten journalisten senator McCain op het spelen van poker op zijn iPhone. Toen ze hem vroegen om commentaar zei hij dat hij ook nog verloren had. Inhoudelijk ging hij er niet op in. Een  radiojournalist van BNN vroeg  Carla van den Bos van Vergaderen doe je zo! om hier live commentaar op te geven.

Haar reactie: "Dat moet natuurlijk niet, spelen met een iPhone tijdens een vergadering. Er wordt verwacht dat de aandacht bij de vergadering is. Maar het komt vaak voor dat mensen afgeleid zijn of zichzelf afleiden tijdens een vergadering." Wat is er tegen te doen, vroeg de journalist. Voor senator McCain had Van den Bos geen tips. Voor andere mensen wel.



Tip voor de persoon die afgeleid wordt
Als persoon die makkelijk afgeleid wordt kunt u dit voorkomen door trefwoorden uit het betoog van de spreker op te schrijven. Daarmee concentreert u uw aandacht op wat er gezegd wordt.

Tip voor de voorzitter
Als voorzitter van een vergadering is het één van uw taken om op te letten of iedereen nog met zijn of haar aandacht bij de vergadering is. De spanningsboog om geconcentreerd ergens naar te luisteren is niet zo groot. Dus u weet na een uur vergaderen dat mensen met hun gedachten ergens anders heen gaan. Zie u dat bij één iemand dan kunt u hem of haar even aanspreken. Ziet u het bij meerdere mensen dan is het tijd voor een list. Dat kan zijn een korte pauze inlassen of de aandacht weer vangen door een grapje of een kort verhaal.  Daarna is de aandacht weer volledig bij de vergadering en kunt u verder gaan.
Senator McCain is natuurlijk een heel ervaren vergaderaar en dat hij dit doet is bewust. Hij wist wat minister Kelly ging zeggen en had ook zijn antwoord al klaar. Hij zat te wachten totdat hij het woord kreeg. In die tijd pokert hij blijkbaar liever dan dat hij luistert naar Kelly. In zo'n grote vergadering kan de voorzitter niets anders doen dan wachten. Eventueel als Kelly uitgesproken is en hij gemerkt heeft dat McCain aan het pokeren is kan hij er iets over zeggen.

Vraag gratis het e-boek '10 Tips over Besluitvorming' aan op www.vergaderendoejezo.nl.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Emoties tijdens vergaderingen – hoe gaat u er mee om?
 De zeven geheimen van een goede vergadering
 Drie manieren om veelpraters af te remmen in een vergadering
 Vier tips om te zorgen dat mensen naar elkaar luisteren in een vergadering
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10