zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlanders en Duitsers werken het minst op vakantie

19 juli 2013 - Een minderheid van de Nederlanders (achttien procent) zit zo vast in zijn of haar baan dat ze hun werk zelfs meenemen op vakantie. Uit recent onderzoek van Regus is gebleken dat 82 procent van de Nederlandse medewerkers geen moeite heeft hun smartphone of laptop aan de kant te leggen tijdens de zomervakantie.

Regus vroeg maar liefst 26.000 professionals uit meer dan 95 landen om aan te geven hoeveel tijd zij van plan zijn te werken vanaf hun vakantieadres.Business as usual
Uit het onderzoek blijkt dat twintig procent van de mannelijke professionals in Nederland gedurende de vakantie in principe net zo veel uren maakt als normaal, tegenover zestien procent van hun vrouwelijke collega’s. In plaats van uit te rusten, te ontspannen en leuke dingen te doen met het gezin, familie of vrienden, nemen ze tijdens hun vakantie de telefoon aan, beantwoorden ze e-mails en lezen ze belangrijke stukken door. Tom Tempelman, algemeen directeur bij Regus Nederland: "Uiteraard zou het niet nodig moeten zijn om tijdens vrije dagen, laat staan tijdens de zomervakantie, door te werken. Professionals die echt bereikbaar willen of moeten zijn, adviseren wij om een vast contact- en werkmoment per dag in te plannen. Zo blijven professionals toch in contact met het werk en daarmee blijven ze in controle. Daarbij laten ze zien flexibel te zijn en kunnen zij efficiënt en productief (door)werken tijdens de vakantie, zonder dat reisgenoten zich er aan hoeven te storen."

Vrouwen (bijna) net zo erg
Hardwerkende Nederlandse mannen en vrouwen besteden ongeveer evenveel vakantietijd aan hun werk, waarbij 36 procent van de vrouwen en 35 procent van de mannen aangeven van plan te zijn één tot drie uur per dag te zullen werken. Meer mannen (tien procent) dan vrouwen (vier procent) geven aan meer dan drie uur per dag te zullen werken. Tom Tempelman van Regus: "Het is interessant om te zien dat, anders dan vaak gedacht, Nederlandse vrouwen niet ver achterlopen op hun mannelijke collega’s als het gaat om doorwerken. Vrouwen weten werk en privé echter wel beter te scheiden tijdens de vakantie."

Japanse workaholics
In vergelijking tot internationale collega’s doen Nederlandse professionals het nog niet zo slecht: werknemers in Aziatische landen als China en India zijn echte workaholics. Japan spant echter de kroon: maar liefst 70 procent van de Japanse professionals werkt gewoon door tijdens de vakantie.
Tom Tempelman van Regus: "Hoewel we in Nederland een iets positiever beeld zien dan in bijvoorbeeld Aziatische landen, hebben sommige landgenoten duidelijk moeite om de knop helemaal om te zetten tijdens hun vakantie. Deze toewijding legt de Nederlandse bedrijven en professionals weliswaar geen windeieren, maar een goede balans tussen werk en privé is belangrijk voor zowel werknemers als werkgevers. Uitgeruste en ontspannen werknemers werken productiever en efficiënter."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties
 Financiële dienstverleners kwetsbaarder voor storingen door certificaten
 Vier tips voor een relaxte (digitale) zomer
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Negen tips tegen vakantiestress
 ICT-veiligheidstips voor vakantiegangers
 Vakantie: hard werken voor de achterblijvers
 Doorwerken in vakantie – wel of niet goed?
 
 
reacties
 
Adriana van Schalken | Payrolling Works  |   | 
24-07-2013
 | 
08:51 uur
Het verrast me dat de Duitsers ook zo hoog (of laag) scoren. Dit zijn van origine toch hele harde werkers, die altijd streven naar het hoogste.
Ellen  |   | 
28-07-2013
 | 
21:40 uur
'Work hard, play hard'? Je kunt niet constant met je werk bezig zijn, wil je dat je op hoog niveau blijven doen. Je zult wel moeten afschakelen tijdens de vakantie.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 631 232 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
Een zakelijke lening afsluiten bij de bank? Bereid u goed voor
Last van ongedierte in en rondom het bedrijfspand? Deze maatregelen kun je treffen!
reacties
Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties (1) 
Wat leert Maarten van der Weijden ons over doelen stellen? (1) 
Tien excuses bij het aanhoren van klachten (2) 
Hoog tijd om aan de slag te gaan met het Klimaatakkoord (1) 
Vijf tips om customer feedback van vijfsterrenkwaliteit te krijgen (1) 
De kracht van stilte (1) 
Kan IT de populariteit van Virtual Reality bijhouden?  (2) 
top10
De top tien meest schaarse beroepen in Europa
Drie manieren om ‘bad hires’ te voorkomen
Nederlandse bedrijven minst flexibel in werktijden werknemer
De twintig populairste steden deze zomervakantie het populairste
Aantal nieuwe cao’s zeer laag
1,2 miljoen Nederlandse huizen slim beveiligd
De veranderingen op het werk van de afgelopen tien jaar
Te weinig loon voor één op de vijf werkenden
Explosieve toename Emotet malware
Kwaliteit bestuursverslag laat te wensen over
meer top 10