zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

ICT-veiligheidstips voor vakantiegangers

1 mei 2013 - Veel mensen gaan binnenkort op vakantie. Laptop, notebook of tablet gaan uiteraard ook mee. Thuis of op het werk is de computer als het goed is extra beveiligd door middel van een firewall, antispam en een beveiligde verbinding. Onderweg is iedereen verantwoordelijk voor de bescherming van zijn/haar eigen mobiele apparaten.

Met een kleine inspanning kunt u voorkomen dat u voor onaangename verrassingen komt te staan.Norman heeft een paar waardevolle tips voor vakantiegangers:



Voor vertrek
- Maak een back-up van al uw gegevens. Hardware en software kunt u makkelijk vervangen maar met gegevens is dit meestal niet zo eenvoudig. Een back-up voordat u op vakantie gaat zorgt ervoor dat u uw gegevens niet kwijt bent als uw mobiele apparaat wordt gestolen, u het verliest of als het beschadigd raakt. Voor data back-up kunt u gebruik maken van een externe harde schijf of van een online back-up dienst.
- Antivirusbescherming updaten. Als uw antivirussoftware niet up-to-date is, heeft u kans dat uw computer niet goed beveiligd is tegen de nieuwste bedreigingen. Tenminste éénmaal per dag heeft Norman een update van virusdefinities beschikbaar. Het weren van de nieuwste malware gebeurt op onregelmatige tijdstippen ter verbetering van de software. Zorg dat het product up-to-date is en dat de updates automatisch worden binnengehaald.
- Repareren & updaten van programma’s en toepassingen. Kwetsbaarheden in softwareproducten zijn zeer populair onder cybercriminelen. Ze kunnen zo kwaadaardige code in de computer plaatsen. Op de dag van vertrek moeten dus het besturingssysteem en alle toepassingen waaronder de browser geüpdate zijn.

Toegang tot draadloze netwerken
- Schakel antivirus in en houd het bijgewerkt. Als u uw laptop onderweg gebruikt, controleer dan of de antivirussoftware ingeschakeld staat en up-to-date is.
- Gebruik opgeslagen WLAN’s. Verbind uw computer met beveiligde WLAN’s, u herkent deze omdat ze een wachtwoord vereisen voor toegang.
- Vermijd naamloze WLAN’s. Bij de meeste café’s, hotels en vergelijkbare openbare ruimtes die zijn voorzien van een WIFI hotspot, moet u een naam invoeren, die kan worden toegewezen aan een provider. Maak GEEN verbinding met netwerken die bijvoorbeeld ‘Free WIFI’ heten.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf tips voor veilig WiFi-gebruik
 Elke drie minuten vindt er een geavanceerde cyberaanval plaats
 Onwetendheid vergroot risico lekken bedrijfsgevoelige informatie
 Tweederde van onbeveiligde smartphones bevat bedrijfsgegevens
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10