zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Finalisten Topvrouw van het jaar 2013 bekend

17 juli 2013 - De drie finalisten voor de titel Topvrouw van het jaar 2013 zijn bekend gemaakt.  Thessa Menssen, CFO Koninklijke BAM Groep, Susan Swarte, CFO OctoPlus NV en Jet de Ranitz, Voorzitter van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) zijn de kanshebbers. Er bestaat in Nederland nog steeds een hardnekkig misverstand dat er onvoldoende vrouwelijk toptalent beschikbaar is. Met deze jaarlijkse verkiezing wil Stichting Topvrouw van het jaar het tegendeel bewijzen.

De vijfkoppige jury van de verkiezing, onder leiding van Gerdi Verbeet (ex-voorzitter van de Tweede Kamer), heeft de drie finalisten bekend gemaakt. Zij werden geselecteerd uit tien genomineerde topvrouwen. In een persoonlijke presentatie zullen de finalisten de juryleden ervan proberen te overtuigen dat zij de titel Topvrouw van het jaar 2013 het meest verdienen.



Criteria
Een combinatie van verschillende persoonlijke kwaliteiten bepaalt wie er aanspraak maakt op de titel Topvrouw van het jaar 2013. Bij de jurering wordt gelet op de span of control, de zwaarte van de functie en natuurlijk de behaalde resultaten. Verder beoordeelt de jury de mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl. De wijze waarop de topvrouwen deze kwaliteiten inzetten om als rolmodel te fungeren zijn bij de keuze voor de winnares doorslaggevend. De winnares van vorig jaar, Merel van Vroonhoven (Raad van Bestuur NS), werd destijds geprezen om haar voorbeeldfunctie en leiderschapsstijl.

Feestelijke verkiezingsavond
De winnares van de prestigieuze titel Topvrouw van het jaar wordt op 26 september a.s. bekend gemaakt in het bijzijn van 200 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, non-profitorganisaties en overheid. De feestelijke verkiezingsavond met diner vindt dit jaar weer plaats op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort.

Jury
Naast Gerdi Verbeet bestaat de jury dit jaar uit Ellen Faber (Topvrouw van het jaar 2011), Merel van Vroonhoven (Topvrouw van het jaar 2012), Hans Wijers (ex-CEO Akzo Nobel) en Gerrit Zalm (voorzitter Raad van Bestuur ABN AMRO).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Topvrouwen tweeten talent naar de top
 Stagnatie aantal vrouwen in Nederlandse topfuncties
 Hoogopgeleide vrouwen vaker STOP-vrouw dan TOP-vrouw
 Europese Commissie sluit topvrouwen-quotum niet uit
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10