zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De emotie van de ideale premier

10 september 2012 - Wie is de ideale premier?  Emote en Ruigrok | Netpanel hebben een door Emote ontwikkelde onderzoeksmethodiek genaamd Emotuning toegepast om het ideale profiel van de premier te toetsen aan de belangrijkste premierskandidaten. De resultaten zijn opvallend: zo hecht de Nederlander veel waarde aan Eerlijkheid en Geloofwaardigheid en veel minder aan Leiderschap. Ook zien we de reden waarom Roemer hard is gezakt en Samsom is gestegen.

Dit systeem is gebaseerd op de waarden en emoties van Nederland in de tijdgeest. Het is in staat om zowel de langere termijn streven (waarden) als de kortstondig gevoelens (emotie) te meten rondom de lijsttrekkers van Nederland. 



Profiel ideale kandidaat
Het profiel van de ideale premier wordt bepaald aan de hand van geassocieerde waarden (ratio/waarde) en wat men ‘voelt’ bij de premier (emotie/gevoel). Vervolgens is dit profiel vergeleken met de meest reële premierkandidaten volgens de laatste peilingen van Synovate en Maurice de Hond. De kandidaten zijn Rutte, Samsom, Roemer, Pechtold, Wilders, Sap, Staaij en Buma. 

Steekproef
De steekproef (N=1660) is genomen uit een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking. De steekproeven hebben plaatsgevonden in de laatste vier weken naar de verkiezingen toe. Er zijn drie verschillende meetmomenten geweest om oa te zien welke invloed de CPB cijfer introductie en de tv-debatten hebben gehad.

Opvallende conclusies waarden
- Geen kandidaat scoort zeer sterk op de top vijf waarden van de ideale premier.
- Na de ophef dat alle kandidaten politiek getinte 'onwaarheden' hadden verteld na de uitkomst van de CPB cijfers, ging de waarde Geloofwaardigheid in de laatste meting van plaats dertien naar plaats twee.
- Samsom voldoet het beste aan het rationele profiel van de ideale premier (emotie profiel volgt later). Hij scoort opvallend genoeg op alle tien de waarden van de ideale premier het hoogst.
- Rutte is een goede tweede op de waarden. Hij scoort met name goed op de waarden Kennis, Scherpte, Verantwoordelijkheid en Bekwaamheid.
- Roemer is hard gezakt. Roemer scoorde in de eerste meting in de laatste weken van augustus op negen van de tien eigenschappen van de ideale premier het hoogst. Na de tv-debatten en het uitkomen van de CPB cijfers scoort hij op geen van de waarden nog het hoogst.
- Wilders scoort opvallend laag in vergelijking met de ideale premier. Met name op Vertrouwen scoort hij flink lager dan alle andere kandidaten, inclusief Buma, Sap, Pechtold en Staaij. 

Opvallende conclusies emoties
- Roemer maakt de beste emotionele connectie met de ondervraagden. Hij wordt als Open en Betrokken beschouwd. Hij scoort daarnaast goed op alle Top tien emoties.
- Rutte, Samsom en Pechtold vullen min of meer gelijk de tweede plaats in qua emotionele connectie. Alle drie worden als Zelfverzekerd beschouwd.
- In tegenstelling tot haar rationele waardepatroon, lijkt er wel een sterke emotionele connectie te bestaan met Jolande Sap. Betrokken, Bewust, Serieus, Rustig en Begaafd zijn gevoelseigenschappen die haar worden toegedicht.
- Men associeert nummer vier, Betrouwbaar het minst met Wilders. Tevens scoort hij erg laag op Gerespecteerd en Integer. Er is slechts in beperkte mate sprake van emotionele polarisatie bij Wilders; zijn scores zijn over de linie laag.
Opvallende conclusies algemeen:
- De gemeten veranderingen in het waarden en emotie profiel van de lijsttrekkers komt overeen met stijgingen en dalingen in de verkiezingspeilingen.
- Met name de opmars van Samsom en de neergang van Roemer zijn af te lezen in het waarden en emotiepatroon.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Financiële sector disfunctioneert door masculiene waarden'
 Moderne Burgerij is meest dominante mentaliteit in Nederland
 Waarden? Welke waarden?
 Leiders moeten zich herbronnen op kernwaarden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10