zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Secundaire arbeidsvoorwaarden steeds belangrijker in salarisonderhandelingen

18 juni 2012 - Bij het belonen van werknemers leggen de Westerse landen de nadruk op salaris en bonus, terwijl ontwikkelingslanden en nieuwe economieën verhoudingsgewijs een veel groter aandeel van het totale arbeidsvoorwaardenpakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden besteden (gezondheidszorg, arbeidsongeschiktheids- en leaseregelingen, pensioenen, opleidingsmogelijkheden, mobiele telefoons voor persoonlijk gebruik).

Op de ranglijst van secundaire arbeidsvoorwaarden als percentage van het totale arbeidspakket, staat Nederland op de 36ste positie. Dit blijkt uit onderzoek van Hay Group. De studie vergelijkt het gemiddelde loon van meer dan twaalf miljoen werknemers binnen 16.500 organisaties verspreid over 58 landen. Blindstaren

"Werknemers en werkgevers zijn geneigd om zich teveel blind te staren op salaris en bonussen. Ze vergeten vaak te kijken naar het totaalplaatje van de beloning," aldus Anne Branger, Market Leader Productized Services Hay Group. "Secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opleidingsbudget en pensioen, zijn minstens zo belangrijk." 

Secundaire arbeidsvoorwaarden op maat

Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen specifieke behoeften op het gebied van secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo is jong talent nauwelijks bezig met pensioen en is de groep tussen de 30 en 40 jaar gebaat bij regelingen als ouderschapsverlof. Beter inspelen op specifieke wensen van de werknemer kan zorgen voor meer tevredenheid en daarmee tot het behoud van talent. Juist in deze onzekere tijd zou de werkgever er alles aan moeten doen om zijn totaalaanbod aan arbeidsvoorwaarden in te zetten als concurrentieel voordeel op de arbeidsmarkt. 

Inzicht in opbouw leidt tot waardering

De bijdrage van werkgevers aan de pensioenregeling van werknemers kan van twintig procent tot 35 procent variëren van het salaris. Uit onderzoek blijkt dat werknemers slecht op de hoogte zijn van de hoeveelheid geld die de werkgever voor hen betaalt. Terwijl tegelijkertijd is het inzicht in de opbouw en de waarde van het pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden bepalend voor de mate van tevredenheid onder werknemers.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Salaris voor Nederlanders belangrijkste bij keuze werkgever
 Starters vallen niet voor goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 Werkzoekende kijkt vooral naar arbeidsvoorwaarden
 Nederlandse topbedrijven blinken uit in secundaire arbeidsvoorwaarden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10