zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlanders vertrouwen op social media voor het opslaan van foto’s

3 april 2012 - Veel Nederlanders en Belgen maken vaak geen backup van hun foto’s en lopen zo het risico foto’s kwijt te raken. Dit gebeurt ondanks dat 90 procent van de Nederlandse en Belgische respondenten aangeeft dat hun grootste angst voor het verliezen van hun foto’s het kwijtraken van herinneringen is.

Onderzoek van One.com laat zien dat slechts een derde van de Nederlanders (30 procent) en bijna de helft van de Belgen (49 procent) geen backup maakt van foto’s die zij met hun mobiele telefoon maken. Degenen die geen backup maken, geven aan dat het of te moeilijk is of dat zij hier geen tijd voor hebben (42 procent). De respondenten die wel een backup van hun foto’s maken, doen dit voornamelijk op hun computer (37 procent) en denken daarbij niet aan het risico dat zij kunnen lopen wanneer het apparaat wordt gestolen of beschadigd raakt. Backup
Uit onderzoek blijkt wel dat van foto’s op een digitale camera vaker een backup wordt gemaakt. Bijna alle respondenten slaan deze foto’s nog ergens anders op dan alleen op het kaartje in de digitale camera. De Belgen slaan deze foto’s voornamelijk op de computer op (63 procent). Nederlanders kiezen naast de computer (46 procent) ook voor een extern opslagmedium (35 procent) of social media (negen procent). 

Foto’s uploaden naar social media

Uit het onderzoek blijkt een groot verschil in hoe vaak Nederlanders en Belgen foto’s delen met vrienden en familie via social media. Foto’s gemaakt met een digitale camera worden door een derde van de Nederlanders wekelijks via social media gedeeld. Belgen doen dit slechts een of twee keer per jaar (47 procent). Ook foto’s gemaakt met een mobiele telefoon worden door Belgen slechts sporadisch via social media gedeeld, 22 procent doet dit een keer per maand en 25 procent slechts een of twee keer per jaar. Nederlanders delen deze foto’s echter wekelijks (37 procent) of maandelijks (30 procent). Acht procent van de respondenten gaat er daarnaast vanuit dat deze foto’s zo ook veilig zijn opgeslagen, terwijl deze websites niet bedoeld zijn voor het op de lange termijn opslaan van foto’s. 

Veilige opslag
In het soort foto’s dat beide nationaliteiten delen zijn zij iets meer eensgezind. In beide landen worden voornamelijk foto’s van vrienden, familie, vakanties en feestjes gedeeld. Belgen delen daarbij voornamelijk foto’s van feestjes (30 procent) terwijl Nederlanders eerder foto’s van familie en vrienden (24 procent) willen laten zien. "Iedereen kent wel iemand die foto’s heeft verloren van een belangrijke gebeurtenis doordat bijvoorbeeld een mobiele telefoon werd gestolen of door een fout op de harde schijf van een computer. Ons onderzoek laat echter zien dat slechts enkelen zich hoeden voor de gevaren van het verlies van foto’s," zegt Thomas Medard Frederiksen, COO bij One.com. "Diegenen die een backup maken, doen dit niet altijd op de meest veilige en betrouwbare manier, zoals via online of externe opslag. In plaats daarvan vertrouwen zij op hun thuiscomputer of social media als Facebook voor hun backup. Foto’s worden hier echter niet voor een langere termijn opgeslagen en men loopt het risico waardevolle herinneringen te verliezen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Arbeidsmigranten cruciaal voor Nederland, maar leer ook onbenut potentieel benutten
 Kwart Nederlandse bedrijven wil geen zakendoen met bedrijven die verschillende valuta hanteren
 Helft managers hecht meer waarde aan iemands potentie dan aan huidige capaciteiten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ‘Zonnestorm zal menig harde schijf beschadigen’
 Gebruik mobiele apparatuur leidt tot meer veiligheidsincidenten
 Miljardenschade dreigt door onveilige opslag bedrijfsdata
 De meest bizarre gevallen van dataverlies van 2011
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Tips om je workforce te managen
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Helft CISO's wereldwijd voelt zich niet voorbereid op een cyberaanval
Magazijnmedewerkers: positieve veranderingen te midden van tekort arbeidskrachten
Hybride werkomgevingen zorgen voor toenemende stress en dataverlies
Arbeidsmigranten cruciaal voor Nederland, maar leer ook onbenut potentieel benutten
76 procent betaalt ransomware-criminelen
Maatschappelijke betrokkenheid werkgever essentieel bij werving personeel
Genomineerden klant- en medewerkerbeleving Awards 2022 bekend
Spoofing: wat is het en hoe herken je het?
Nederlandse consument experimenteert met nieuwe identificatiemethoden
Succesformule familiebedrijven ontcijferd: ze presteren beter door informeel management
meer top 10