zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werk en privé in balans bij meeste werknemers

30 september 2011 - Het overgrote deel van de werknemers (64 procent) geeft aan dat zij in staat zijn een gezonde balans te vinden tussen het werk en hun privéleven. Dit blijkt uit het 'What’s Working' onderzoek van Mercer onder ruim 1.800 werknemers. De werk-privé balans is in de meeste bedrijven dan ook verzekerd.

Flexibel werken is een belangrijk onderdeel van een goede balans tussen werk en privé. Iets meer dan de helft (54 procent) van de bedrijven biedt hun medewerkers deze mogelijkheid. Arnout Korteweg, Market Business Leader Benelux bij Mercer: "Flexibiliteit zal een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Werknemers en werkgevers verwachten van elkaar een flexibele opstelling als het gaat om werktijden. Het arbeidsvoorwaarden pakket speelt hier ook een rol in. De mogelijkheid tot het uitruilen van geld voor tijd, tijd voor geld, tijd voor tijd of een combinatie van de drie wint aan terrein." Het merendeel van de werknemers (62 procent) vindt de hoeveelheid werk die zij moeten verrichten redelijk, dit is wel een aanzienlijke daling ten opzichte van 2006 waarin dit nog 83 procent was.Jongeren combineren werk en privé het beste
Maar liefst 64 procent van de onderzochte medewerkers geeft aan een goede balans tussen werk en privé erg belangrijk te vinden. Vrouwen (68 procent) waarderen deze balans nog meer dan mannen (61 procent). De mate van tevredenheid met de werk-privé balans verschilt per leeftijdscategorie. Zo is de leeftijdsgroep tussen de zestien en 24 het beste in staat werk en privé te combineren, 70 procent geeft aan dat dit geen problemen oplevert. De groep 25 – 34 jarigen is een stuk minder tevreden, 60 procent geeft aan een goede balans te kunnen vinden tussen werk en privé. De groep die het meeste van de leeftijdscategorieën hecht aan een goede balans is de groep tussen de 35 en 44, maar liefst 70 procent geeft aan dit erg belangrijk te vinden. Korteweg: "Stress is nog steeds één van de belangrijkste factoren die zorgen voor uitval van medewerkers. De juiste werk-privé balans kan dit verhelpen en zorgt ook voor meer tevreden werknemers. Fijne bijkomstigheid is dat tevreden medewerkers beter presteren. In het kader van diversiteit is het belangrijk in kaart te brengen voor bijvoorbeeld verschillende leeftijdscategorieën of tussen mannen en vrouwen wat de behoeftes zijn. Door hier op in te spelen houd je de werknemerspopulatie optimaal aan het werk." 

Op www.arbeidkanduurzaam.nl is per sector de mening van medewerkers over de work-life balance terug te vinden.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlanders tevreden over balans tussen werk en privé
 In acht stappen naar een betere balans tussen werk en privé
 Balans werk en privé moet worden aangepast aan levensfase
 Hoogopgeleide starter stelt persoonlijke ontwikkeling boven werkprivé balans
 
 
reacties
 
Lieke  |   | 
2-10-2011
 | 
20:20 uur
Als ik meer flexibel zou kunnen zijn met betrekking tot mijn werktijden dan zou ik misschien ook tot die groep gaan behoren.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10