zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vergrijzend Nederland voelt zich fit en energiek

5 september 2011 - Veel mensen zullen het herkennen: het ontdekken van een eerste grijze haar. Uit een onderzoek van MarketResponse onder Nederlandse jongeren (tot 30 jaar) en ouderen (50+ jaar) blijkt dat ruim 60 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen grijs haar heeft en dat beide geslachten over het algemeen rond hun 40ste jaar grijs worden.

Een kwart van de vrouwen met grijs haar geeft aan al voor haar 30ste jaar grijze haren te hebben ontdekt. Bij de mannen is dit een veel kleinere groep. Daarnaast wordt bij één op de twee grijzende mannen de eerste grijze haar ontdekt door hun partner of familielid, waar twee op de drie vrouwen hun eerste grijze haar zelf ontdekt. Houden de grijze haren het mannelijk geslacht wellicht minder bezig omdat het bij mannen charmant gevonden wordt, terwijl dit voor vrouwen niet op gaat? In elk geval geldt dat lang niet iedereen moeite heeft met grijze haren: "Mijn kapster wil al jaren mijn haren verven, maar ik ben en blijf happy grijs!" aldus één van de respondenten uit het onderzoek. Grijs haar geen directe gevolgen voor de gezondheid

Mensen met grijze haren kunnen opgelucht adem halen. In het onderzoek komt tevens naar voren dat mensen met grijs haar zich zeker net zo gezond voelen als mensen zonder grijs haar. Ruim tweederde van de Nederlanders met grijs haar voelt zich gezond, fit en energiek. Vergelijkbare cijfers worden gevonden bij mensen zonder grijze haren. Zelfs een op de tien niet-grijzen voelt zich futloos in verhouding tot een veel kleinere groep futlozen met grijs haar. De meeste grijze haren zitten in de leeftijdscategorie 50 plus. Ondanks een grotere kans op gezondheidsklachten schat de oudere grijze groep zichzelf minstens zo gezond als de jongere groep, waar minder grijze haren voorkomen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vooroordelen oudere werknemers blijven hardnekkig
 Bedrijfsgezondheidszorg pakt handschoen op
 Negen tips om leiding te geven aan ouderen
 Gezond en fit langer doorwerken? De normaalste zaak van de wereld!
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10