zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Arbeidsvoorwaarden belangrijkst bij reageren op vacature

5 augustus 2011 - Gunstige arbeidsvoorwaarden is de belangrijkste reden om op een vacature te reageren. Dit blijkt uit online onderzoek van Unique onder 506 respondenten. Voor 51 procent van de respondenten geeft salaris, werktijden en andere arbeidsvoorwaarden in de personeelsadvertentie de doorslag om te solliciteren.

De toon en schrijfstijl van de vacaturetekst worden door één op de vijf van doorslaggevend belang gevonden. Reistijd blijkt de minst belangrijke factor in een vacaturetekst om voor die baan te kiezen. Slechts twaalf procent van de respondenten stelt dat dit de doorslag geeft. Daarnaast vindt zeventien procent de informatie over de organisatie die uit de vacature blijkt juist de reden om naar de functie te solliciteren. Aantrekkelijk werkgeverschap
Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: "Nu de arbeidsmarkt weer aantrekt, is het voor HR managers goed om te weten wat uiteindelijk de doorslaggevende factoren zijn in vacatureteksten. De tekst is toch vaak de eerste kennismaking die werknemers met de organisatie hebben. Een aantrekkelijke werkgever speelt in op de behoeftes van de werknemer. Aantrekkelijk werkgeverschap is dit jaar ook het thema in de nieuwe MKB Marktmonitor die Unique samen met TNO heeft ontwikkeld."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven lopen sollicitanten mis door onvolledige wervingssite
 Vijf veelgemaakte fouten door selecteurs en tips om deze te voorkomen
 Zes aanknopingspunten voor aansluiting met Generatie Ne(x)t
 Goede manager net zo belangrijk als salaris
 
 
reacties
 
NumoQuest  |   | 
5-08-2011
 | 
10:15 uur
Een uiterst nuttig artikel waar ik me graag achter schaar. Helaas is de praktijk in het overgrote deel ietwat anders dan het artikel suggereert. Organisaties lijken er voor alsnog nog steeds niet in te slagen te kijken naar een duidelijke strategie voor waar het continuïteit aan gaat.

Wanneer de geluiden en teneur nog veel te zeer is dat er alleen gejaagd wordt met spookvacatures, gejaagd wordt op die jonge schaap met de zes poten, die voor vrijwel niets op moet kunnen komen draven.

Wanneer de praktijk in veel gevallen nog steeds blijkt dat HR en Recruitment geen enkel duidelijk inzicht heeft in talent en doorgaat met het rond laten 'zingen' van vacatures, dan staan die signalen in schril contrast met de bevindingen in dit artikel.

Wanneer we kijken naar de signalen die HR en Recruiters momenteel aan het afgeven zijn, dan blijkt de praktijk voor menig bestuurder beduidend anders te zijn dan de dagelijkse praktijk op de werkvloer.

Stof tot nader onderzoek?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10