zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zeven tips om in de zomer aan uw carrière te werken

21 juli 2011 - Veel mensen denken dat de zomer een periode is die niet interessant is voor hun carrière. Sollicitatiegesprekken kunnen niet gepland worden vanwege de vakanties en bedrijven gaan na de zomer pas weer werven. Toch kan de vakantietijd uitstekend gebruikt worden om de kans op een baan te vergroten en deze rustige periode juist goed te benutten.

Robert Half zet een aantal tips voor u op een rij.



1. Volg een (zomer)cursus
Universiteiten, hogescholen en trainingsinstituten in binnen- en buitenland bieden de meest uiteenlopende zomercursussen aan. De kosten zijn niet verschrikkelijk hoog en in sommige gevallen zijn er beurzen beschikbaar. Als u kiest voor een bekende buitenlandse onderwijsinstelling staat dat goed op uw CV en een toekomstige werkgever ziet dit als een bewijs van initiatief nemen. Tijdens zo’n cursus ontmoet u ook allerlei nieuwe mensen die ook weer relaties hebben. U verbreedt uw horizon en u krijgt een andere kijk op de wereld.

2. Vergroot uw professionele netwerk
Maak gebruik van de sociale netwerken! Maak profielen aan op Hyves, Linked-In, Facebook en Twitter en zorg dat deze profielen zakelijk goed overkomen. Blokkeer privé zaken en zorg dat deze alleen door familie en vrienden gezien kunnen worden. Grappige foto’s en teksten komen niet professioneel over.

3. Kijk goed rond in uw persoonlijke netwerk
Persoonlijke netwerkorganisaties zijn ook een zeer goede bron om interessante mensen te ontmoeten. Schrijf u in voor vakgroepen, verenigingen of andere organisaties die gelinkt zijn aan uw beroep. Ook in de vakantieperiode worden borrels, bijeenkomsten of andere momenten georganiseerd om mensen tot elkaar te brengen. Het kan zinvol zijn om hier meer dan serieus mee bezig te zijn en u bijvoorbeeld op te geven voor een bestuursfunctie.

4. Update uw CV en sollicitatiebrief
Kijk nog eens kritisch naar uw CV. Is het een droge opsomming van de banen die u heeft gehad en de opleidingen die u gevolgd heeft? Gooi het om en zet er bij wat u bereikt hebt bij het desbetreffende bedrijf, liefst met aantoonbare resultaten uitgedrukt in cijfers. Een eigen website of webpagina is helemaal van deze tijd maar blijf serieus en zakelijk. Wees alert op type- of andere fouten in de brief of het CV en neem geen risico maar laat een vriend of familielid uw CV nog eens nalezen en beoordelen.

5. Breid uw privé contacten uit
Maakt een lijst van ex-klasgenoten, ex-collega’s, kennissen en of relaties die interessant zijn binnen uw vakgebied. Juist in deze rustige zomerperiode waarin iedereen wat meer tijd heeft moet u investeren in het ophalen en verder uitbreiden van uw bestaande relaties.

6. Blijf positief
Ook als u vaak wordt geconfronteerd met afwijzingen probeer toch positief te blijven. Probeer actief te achterhalen waarom u een bepaalde functie niet gekregen heeft. Probeer een ‘nee’ niet te beschouwen als een tegenslag maar als een stapje verder op weg naar de juiste baan. Als u de ideale baan gevonden heeft zijn die afwijzingen niet meer belangrijk.

7. Blijf actief
Sluit u aan bij een vereniging, werk als vrijwilliger of ga uit met vrienden. Met andere woorden, maak tijd voor plezier. Vergeet ook niet elke dag voldoende lichaamsbeweging te nemen. Het is een uitstekende manier om de stress te verminderen en uw geest vrij te maken.

Kortom, zie de zomer niet als een gedwongen rustperiode, maar gebruik deze tijd juist om uw kennis en vaardigheden te vergroten en nieuwe relaties op te bouwen. Zo bent u in september klaar om de markt te bestormen!

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zomer is ideale moment voor opleiding
 Vakantie werpt ander licht op het werk
 Werknemer ziet zomer zonniger tegemoet dan vorig jaar
 Op zoek naar een nieuwe baan? Ga barbecuen!
 
 
reacties
 
EK artikelen  |   | 
15-03-2012
 | 
14:31 uur
Er zijn ook gewoon bedrijven die wél doorgaan in de zomer.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10