zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander ook tijdens vakantie vaak online

8 juli 2011 - Nederlanders maken ook tijdens hun vakantie veel gebruik van het internet. Dit blijkt uit onderzoek dat Multiscope uitvoerde onder ruim 1.000 leden van haar Vakantie en Reizen panel. Naast dat driekwart van de reizen online geboekt wordt, geeft 64 procent van de ondervraagden aan tijdens de vakantie wel eens het net op te gaan.

We gebruiken tijdens vakanties verschillende manieren om te internetten. De eigen laptop is het populairst: 45 procent van de ondervraagden geeft aan deze te gebruiken tijdens de reis. Ook een computer op de accommodatie (40 procent) en de mobiele telefoon (37 procent) worden vaak gebruikt. Daarnaast bezoekt 37 procent weleens een internetcafé. WiFi

De helft van de reizigers kijkt van te voren of de accommodatie beschikt over WiFi. Voor 40 procent van deze mensen speelt de aanwezigheid van WiFi zelfs een belangrijke rol bij de keuze voor de accommodatie. Extra maatregelen om in het buitenland goedkoop te kunnen internetten nemen we nauwelijks. Liefst 90 procent geeft aan geen extra abonnementen te hebben afgesloten (zoals een abonnement voor WiFi-Hotspots of een extra bundel voor de mobiele telefoon). 

Nauwelijks werk-mail

Wat doet de Nederlander tijdens zijn vakantie dan op internet? Met name privé-mail lezen: 87 procent van de mensen die internet gebruiken tijdens de vakantie bekijkt zijn privé-mail tijdens de vakantie. Werkgerelateerde mail lezen we een stuk minder vaak. Slechts 22 procent van de ondervraagden bekijkt de werk-mail tijdens de vakantie. 

Sociale media

70 procent van de ondervraagden die actief zijn op een sociaal netwerk geeft aan ook tijdens de vakantie deze netwerken te gebruiken. De voornaamste reden om actief te blijven op een netwerk is het lezen van updates van anderen. Van de 30 procent die geen social media gebruikt geeft de meerderheid aan er simpelweg geen behoefte aan te hebben tijdens de vakantie. Andere redenen die ook (maar minder) genoemd worden zijn een gebrek aan tijd en het niet willen laten weten aan kwaadwillenden dat er niemand thuis is (veertien procent). 

Thuis

Een ruime meerderheid van de Nederlanders mag dan tijdens de vakantie gebruik maken van internet, toch geeft 73 procent aan op vakantie best zonder internet te kunnen. Slechts elf procent kan ook op vakantie echt niet zonder internet. 29 procent heeft dankzij internet op vakantie meer en vaker contact met bekenden dan tijdens eerdere vakanties zonder internet. En ondanks dat internet op je vakantiebestemming 'thuis' dichterbij brengt geeft 73 procent aan toch wel het gevoel te hebben echt weg te zijn.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 IT'er kan werk moeilijk loslaten tijdens vakantie
 Zomervakantie resulteert in werkblues
 Werknemer moet altijd bereikbaar zijn
 Vier tips tegen post-vakantiestress
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10