zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf must-do's voor werkende ouders

13 juli 2011 - Ok, u wilt waarschijnlijk niet horen dat u nog meer moet doen, aangezien u als werkende ouder al alles op alles moet zetten om aan al uw werk- en familieverplichtingen te voldoen. Maar om echt gelukkig te zijn met die twee, besteed u eveneens tijd aan andere activiteiten, zo stelt carrièrecoach Caroline Ceniza-Levine op Forbes. ZAe vertelt meteen wat u dan zeker niet moet laten.

1. Houd u aan uw lunchafspraken


Bij het UWV barst het van de mensen die zo druk aan het werk waren dat ze niet eens doorhadden dat hun baan aan het verdwijnen was. Wie zich opsluit op zijn kantoor wordt niet opgemerkt en zal geen banen aangeboden krijgen via via. Blijf dus te allen tijde netwerken. De lunch is hiervoor het uitgelezen moment. Als u eens per week samen met een relatie gaat lunchen, weet u zeker dat u het komende jaar maar liefst 50 netwerkkansen heeft. En het kost u geen seconde extra, want eten moet u toch. 

2. Lees iets

Fictie stimuleert de creativiteit; non-fictie draagt bij aan uw (professionele) ontwikkeling. Vindt u een boek teveel in een keer, begin dan met een tijdschriftartikel. Net zoals u uw sociale kring uit wilt breiden buiten uw dagelijkse kringetje, zo wilt u uw denken uitbreiden tot meer dan uw e-mail en dagelijkse werkmemo’s. 

3. Ga ergens naar toe
 
Zorg dat u het huis uitkomt, en niet alleen voor uw werk en verjaardagen. Ga naar een bedrijfsfeest, een buurtfeest, een musical. Zorg dat u eens per maand een echt uitje plant. Wie weet trouwens wat voor netwerkkansen daar liggen! 

4. Streef iets na

Een directiezetel is een mooi streven, maar niet het enige dat het waard is om uw laatste restje energie aan te besteden. Denk aan dansles, een boekenclub, mensen bellen die u lang niet gesproken hebt. Door dingen te doen die niet direct gerelateerd zijn aan gezin of werk, blijft u zichzelf ontwikkelen en een veel interessanter persoon. 

5. Neem een persoonlijke trainer

Sporten geeft u extra energie en als u meer energie heeft, doet u meer in dezelfde beperkte hoeveelheid tijd. Kunt u het echt niet opbrengen naar de sportschool, het zwembad of de tennisbaan te gaan? Huur desnoods een persoonlijke trainer in. Veel goedkoper dan ziek thuis komen te zitten met een burnout!

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ´Overheid niet consequent in regelgeving kinderopvang’
 Hoofdredacteur Lof rekent af met 'ambitieloze' imago werkende moeders
 Werkende moeder niet populair onder werkgevers
 Werkende Nederlander heeft het te druk om ziek te zijn
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10