zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hoofdredacteur Lof rekent af met 'ambitieloze' imago werkende moeders

15 juni 2011 - Op 21 juni verschijnt ‘Vanuit je hart naar succes’, een pleidooi van Jolanda Holwerda, oprichter en hoofdredacteur van Lof. Ze rekent af met de moederschapscultuur en de beeldvorming rond werkende moeders. Want die worden vaak afgeschilderd ofwel als 'lui en ambitieloos' en 'verwende prinsesjes', ofwel als 'carrièrebitches die hun kinderen bij de opvang dumpen'.

Een ding hebben beide beelden gemeen: het ligt allemaal aan de Nederlandse moeder zelf. Holwerda neemt daar stelling tegen en wijst op de dieperliggende oorzaken. Haar boodschap: moeders krijgen niet minder ambities als ze kinderen krijgen, integendeel, ze krijgen er nog een paar bij. En het wordt hoog tijd dat moeders (én vaders) de ruimte krijgen om al hun talenten te benutten en hun ambities in werk én gezin waar te maken: in het belang van kinderen, werknemers, werkgevers en de overheid.De echte oorzaken en de oplossingen
Aan de hand van haar eigen verhaal - van burnout tot directeur van Lof Media - en zestien interviews laat Holwerda zien wat de knelpunten zijn, en waar de oplossing ligt voor het steeds nijpender probleem van tekorten op de arbeidsmarkt en de 'war for talent' die ons volgens alle experts onherroepelijk te wachten staat. 

Geef ambities van werkende ouders (m/v) de ruimte
'Vanuit je hart naar succes' leest als 'Bridget Jones met een missie': het is de zoektocht van een werkende moeder, het avontuurlijke verhaal van een ondernemer en een managementboek over diversiteit ineen. Holwerda laat overtuigend zien dat:
- Vrouwen juist méér ambities krijgen als ze moeder worden;
- Onze nog steeds overheersende moederschapscultuur een rem is op de ambities, de talenten en de doorstroom van vrouwen;
- Werkgevers het zich niet langer kunnen permitteren de meervoudige ambities van moeders (en steeds meer vaders) te negeren, vanwege de komende tekorten op de arbeidsmarkt;
- Work-life integration de weg van de toekomst is. Dromen en ambities in werk én privé tot volle bloei laten komen, resulteert in ondernemende en succesvolle werknemers. 

Interviews
Speciaal voor dit boek interviewde Holwerda bovendien zestien mensen die haar inspireerden op het gebied van ambitie en leiderschap: Agnes Jongerius, Faiza Dadi, Robert Swaak en Astrid Tebberman, Lia Belilos, Ina Brouwer, Claartje Vinkenburg, Anja Berkelaar, Christien Brinkgreve, Margo van Berkel, Francine Zwaan, Yolanda Buchel, Yvonne Benschop, Caty Asscher, Oscar Kneppers, Esther Mollema en Pauline van der Meer Mohr. 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkende moeder niet populair onder werkgevers
 Taboes op werkende moeder en zorgende vader moeten verdwijnen
 Glazen voordeur houdt meer vrouwen tegen dan glazen plafond
 CEO wordt SHEO
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10