zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

´Overheid niet consequent in regelgeving kinderopvang’

23 juni 2011 - De overheid is volgens een ruime meerderheid van 73,6 procent van de werkende ouders in Nederland niet consequent in de regelgeving rondom werk en gezin/kinderopvang. Ook vindt 55,2 procent van de ouders dat de voorzieningen om werk en gezin te combineren ontoereikend zijn. Bijna 36 procent is tevreden. Ouders zijn in meerderheid wél positief over de kwaliteit van de naschoolse opvang en dagopvang.

Dat blijkt uit onderzoek onder 750 werkende ouders van Intomart GfK in opdracht van de Vereniging Goedgeregeld voor werkende ouders. Deze vereniging zet zich in voor het wegnemen van belemmeringen voor het combineren van werk en gezin. "Het onderzoek toont duidelijk aan dat er nog een lange weg te gaan is," stelt voorzitter Wendy de Wild. Nieuwe bezuinigingen
Het kabinet kondigde onlangs nieuwe bezuinigingen aan op de kinderopvang. Vandaag debatteert de Tweede Kamer over die plannen en is er ook een hoorzitting over de aansluiting tussen school en naschoolse opvang. Naast de algemene onvrede over de regelgeving en de voorzieningen om werk en gezin te combineren, vindt bijna de helft (49,7 procent) van de ouders dat schooltijden beter moeten aansluiten op werktijden. Een vergelijkbaar percentage (48,7 procent) is van mening dat de school verantwoordelijk is voor de buitenschoolse opvang en 47,6 procent wil dat die opvang ook daadwerkelijk in het schoolgebouw is ondergebracht.
Bijna zestien procent van de basisscholen biedt volgens de ouders geen of onvoldoende BSO. 34,4 procent is wél tevreden en 28,7 procent zegt geen behoefte te hebben aan BSO. Bijna 47 procent zegt dat er geen wachtlijsten zijn voor de BSO.
Ondanks de aangekondigde bezuinigingen blijft 46,1 procent van de ouders dezelfde hoeveelheid buitenschoolse opvang afnemen. Iets meer dan 47 procent gaat minder uren afnemen of zoekt nog naar een oplossing. Ruim 60 procent van de ouders zal minder dagopvang inhuren of zoekt nog naar een oplossing; 42,9 procent is niet van plan uren te schrappen. 

Kwaliteit
Verheugend is de positieve beoordeling van de kwaliteit van de verschillende vormen van opvang. Zowel de voorschoolse, tussenschoolse, naschoolse als dagopvang krijgen van veel ouders een voldoende of hoger. Meer dan 40 procent kwalificeert de naschoolse opvang als goed tot zeer goed en bij de dagopvang is dat zelfs bijna 60 procent.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Recruiter kan niet meer om social media heen
 Werkgever bezuinigt eerder op leaseauto dan op pensioen
 Toeslag voor kinderopvang drastisch gewijzigd
 Vrouwelijke ambitie stimuleert zelfstandig én zwart werk
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10