zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederland is aantrekkelijk voor durfkapitalisten

18 maart 2011 - Welke landen zijn het meest aantrekkelijk voor investeerders in durfkapitaal en Private Equity? Ernst & Young en IESE onderzochten het en presenteren de resultaten in de tweede editie van de IESE 2011 Global Venture Capital Private Equity (VCPE) Country Attractiveness Index. De Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Canada vormen de top drie. Nederland staat op de negende plaats, net boven Duitsland.

De index meet de aantrekkelijkheid voor durfkapitaal en Private Equity op basis van zes onderwerpen: de economische activiteiten van een land, de omvang van de kapitaalmarkt, het belastingklimaat, bescherming en rechten van investeerders en corporate governance, sociaaldemografische factoren en ondernemersvriendelijkheid en de mogelijkheden voor transacties. Nederland scoort met name goed vanwege het sterke economische klimaat, het voordelige belastingklimaat en haar hoog opgeleide bevolking. Ten opzichte van de vorige index is Nederland één plaats gestegen. Opvallend is dat Nederland op het gebied van innovatie sterk staat ten opzichte van andere landen. De verwachting is dat grote buy-outs weer terugkomen op de Nederlandse markt. 



Opkomende economieën
Maurice van den Hoek van Ernst & Young: "De geografische spreiding van Private Equity neemt toe. Opkomende economieën met gunstige groeicijfers op de lange termijn en positief ontwikkelende sociaaleconomische mobiliteit, zijn belangrijke pijlers geworden in de investeringsstrategie van de PE huizen. Daarom is het ook niet vreemd dat Brazilië en China de grootste stijgers zijn in vergelijking tot de index van 2007. Bovendien toont de index een aantal groeidiamanten in veelbelovende regio’s, zoals Indonesië, Vietnam, Marokko, Kenia, Tunesië en Nigeria. Deze opkomende markten bieden veel kansen en hebben een sterke behoefte aan financiering om de verwachte groei te kunnen bewerkstelligen. Maar in deze landen zijn transacties ook vaak lastiger omdat de instanties die verantwoordelijk zijn voor de inrichting van de transactiemarkt, nog in de kinderschoenen staan." 

Verzwakking van kapitaalmarkt
Maurice van den Hoek: "De index toont ook welke landen minder aantrekkelijk zijn geworden. Van de West-Europese landen daalt Ierland het meest met een terugval van tien plaatsen. Zoals te verwachten, is ook Spanje gedaald. Vergelijkbare bewegingen zien we logischerwijs in Oost-Europese landen, die zwaar getroffen zijn door de economische crisis en waar de crisis heeft geleid tot een dramatische verzwakking van de kapitaalmarkt."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederland het negende aantrekkelijkste land voor durfkapitaal
 Groeipotentieel India stijgt door buitenlandse investeringen
 Investeerders verleggen aandacht van wind en zon naar biomassa
 Vestigingsklimaat: Nederland laat kansen liggen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10