zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nieuwe baan zoeken meest populaire werkvoornemen voor 2011

4 januari 2011 - Veel Nederlanders nemen zich voor in 2011 een nieuwe baan te zoeken. Dit blijkt uit een recente poll van Monsterboard.nl onder 850 bezoekers van de site. Maar liefst 70 procent zegt als goede voornemen uit te kijken naar een nieuwe werkgever. Salarisverhoging staat op de tweede plaats als goede voornemen voor 2011.

Veel minder populair zijn het oppikken van een studie/cursus en het maken van promotie. "Professionals merken de eerste signalen van economisch herstel," aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. "Ze worden weer wat positiever over hun kansen op een nieuwe baan. De afgelopen jaren kozen veel werknemers voor de veiligheid van hun vaste werkplek. Toen waren studie en promotie juist populaire manieren om de eigen arbeidssituatie te verbeteren." Nieuwe baan of salarisverhoging?
Het enthousiasme over het nieuwe jaar is op de carrièresite ook goed voelbaar. Voor veel professionals is het weer tijd voor een nieuwe stap in hun carrière. Met 70 procent is het vinden van een nieuwe baan veruit de meest gekozen optie. Zestien procent zet z’n zinnen op een salarisverhoging, acht procent neemt zich voor het komende jaar weer in de studieboeken te duiken en vier procent zoekt verbetering door promotie. Slechts twee procent geeft aan helemaal geen goede voornemens op het gebied van werkontwikkeling te hebben. 

Advies van de Monstercoach
Monstercoach Freek Jordans adviseert werkzoekenden zo goed mogelijk na te denken over hun perfecte baan. "Ik ben blij te zien dat zo veel mensen een nieuwe baan vinden als goed voornemen hebben. Maar denk goed na over wat u nou écht leuk vindt en waar u gelukkig van wordt, voordat u in actie komt. Formuleer eerst uw ideale functieomschrijving en laat u daarbij inspireren door verschillende vacatures. Ga daarna pas op zoek."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Acht tips voor een CV dat scoort
 Werkzoekende niet optimistisch over kansen
 Twintig dingen die succesvolle werkzoekenden doen
 Werknemers denken massaal aan een nieuwe baan
 
 
reacties
 
Lodi Planting  |   | 
5-01-2011
 | 
12:48 uur
Dit lijkt mij nu geen schokkend bericht. Waarom maak jij gebruik van Monsterboard? Om een (nieuwe) baan te vinden, toch?
Nicol  |   | 
6-01-2011
 | 
12:19 uur
@Lodi: eens!

Ik heb dit bericht inmiddels een aantal maal voorbij zien komen en zet grote vraagtekens bij de resultaten van het onderzoek. Het lijkt mij zeer logisch dat bezoekers van een vacaturebank een voornemen hebben om een nieuwe baan te zoeken / vinden. Dit vormt immers veelal het hoofddoel van de bezoeker om een vacaturebank te bezoeken. In hoeverre geeft dit onderzoek een realistisch beeld als het gaat om de actuele arbeidsmarkt, in zn totale breedte.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10