zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Helft netwerkproblemen wordt voor lief genomen

16 september 2008 - Over de gehele wereld zijn forenzen gewend aan vertragingen van metro’s, treinen en autoverkeer. En eenmaal op hun werk, kampen ze nog steeds met vertragingen: 50 procent van de IT-gebruikers heeft netwerkproblemen op de werkplek die de IT-afdeling uiteindelijk niet kan oplossen.

Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Dimension Data naar de tevredenheid en frustraties over bedrijfsnetwerken van IT-beheerders en -gebruikers. 



Discrepantie

Edwin de Brave, manager Solutions, Dimension Data: "Er bestaat een duidelijke kloof tussen hoe snel decision makers denken dat netwerkproblemen opgelost zijn, en de mening van eindgebruikers hierover. Slechts 40 procent van de decision makers meent dat de IT-afdeling netwerkproblemen voor eindgebruikers pas na verloop van tijd oplost. De meerderheid van de decision makers gelooft dat de IT-afdeling de netwerkproblemen direct oplost. De eindgebruikers geven in ons onderzoek echter iets anders aan." 

Tijdverlies

Netwerkproblemen zorgen voor veel tijdverlies bij gebruikers, zo blijkt uit het onderzoek. Zo verliest de gemiddelde IT-gebruiker volgens het onderzoek over het algemeen twee uur per maand door netwerkproblemen. Dit komt neer op maar liefst twee tot drie dagen productiviteitsverlies per jaar. "Volgens IT-gebruikers vormen het versturen van bestanden en het inloggen op het netwerk de voornaamste knelpunten. Problemen met e-mail zijn ook aanzienlijk. Per verstuurde e-mail is de verloren tijd niet extreem, maar omdat e-mail zoveel gebruikt wordt, is de schade door alle e-mailproblemen bij elkaar opgeteld aanzienlijk. Uiteindelijk resulteert dit in een verlies van ongeveer 25 minuten per maand," zegt De Brave. 

Weinig frustratie

Opvallend is dat de IT-problemen medewerkers relatief weinig frustreren. Uit het onderzoeksrapport blijkt namelijk dat 75 procent van de IT-gebruikers tevreden is over de prestaties van hun netwerk. Van de ontevreden gebruikers is slechts een kleine groep gefrustreerd genoeg om te klagen. Wel geeft 30 procent van de gebruikers aan geregeld last te hebben van trage computers of een vastlopend systeem, maar dit accepteert men vaak gelaten. IT-gebruikers hebben lage verwachtingen van netwerkprestaties. Ze beschouwen tijdverlies als gevolg van netwerkproblemen vaak als ingecalculeerd verlies. Uit het onderzoek blijkt dat ze gewend zijn aan de negatieve invloed die netwerkvertragingen hebben op hun productiviteit en werkplezier.

 
 Doorsturen   5 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijf ligt drie dagen per jaar plat door ict-problemen
 Informaticarisico's zijn voor management
 ICT'er constant onder hoogspanning
 ICT-problemen kosten halve dag per maand
 
 
reacties
 
Ad  |   | 
16-09-2008
 | 
08:10 uur
Inderdaad vreemd. Als de trein één minuut te laat is schijnt iedereen te mopperen op de NS (van horen zeggen, ik reis niet met de trein). Als we bij de frietboer even moeten wachten op onze berehap dan staan we te mopperen. In de supermarkt breken rellen uit als het allemaal te lang duurt bij de kassa. Maar ICT problemen? We accepteren ze gelaten.
Voer voor een goed en gedegen onderzoek lijkt me.
Hebben we medelijden met die snelle kids die iedere nacht dromen van de Audi TT? Of zijn we afgebluft door hun niet aflatende jargon waarmee ze keer op keer hun falen weten te excuseren? Tja, meestal ligt de schuld bij de klant, dat weten we inmiddels. Is dat dan de reden dat we niet meer klagen? Omdat we niet langer de schuld willen krijgen van het falen van de Nerds?
Mark  |   | 
17-09-2008
 | 
08:04 uur
Ad, volgens mij ligt het aan dat een IT afdeling gelijktijdig een ver van mijn bed show is en als Heilig gebied wordt verklaard (De Mensen van IT) Vooral bij de grote bedrijven krijg je keurig een servicenummertje en wordt je probleem 'zo snel mogelijk' opgelost. Ik ervaar zelf als gebruiker een grote afstand tussen de werkvloer & IT
Ad de Beer  |   | 
17-09-2008
 | 
14:53 uur
@Mark,

Inderdaad, als ik nu weer lees dat de ICT vindt dat ze te weinig aandacht hebben gekregen in de troonrede dan wordt mijn indruk dat de ICT sector meent God te benaderen of zelfs te overtreffen alleen maar versterkt.
Ik citeer: ''Uit de Miljoenennota blijkt dat het kabinet de mogelijkheden miskent die ICT biedt om de economie te stimuleren en maatschappelijke knelpunten aan te pakken. ICT wordt teveel als apart thema gezien en in afzonderlijke projecten behandeld''
Volledige artikel is hier te vinden: (Klik hier)
Joris Hermans  |   | 
29-11-2008
 | 
15:09 uur
Als IT Consultant hoor ik vaak het (wellicht terechte) gejammer van de eindgebruik en de klant (opdrachtgever, directie, ...)
De eindgebruiker wenst (alweer terecht?) dat de verschillende IT diensten hem sneller en efficiënter laten werken, niet dat hij tijd verliest tijdens inloggen, afdrukken, boeken van registraties, of wat dan ook.
De klant stelt dezelfde eisen, zijn werknemers moeten (sneller, goedkoper, efficienter) kunnen werken .... DOCH .... niet ten koste van alles. (Iemand enig idee wat een ''No Wait Full Redundant Fiber netwerk kost'' ? ... )
Zijn bovendien die eindgebruikers die je over ''veel te trage computers'' hoort klagen ook niet vaak toevallig die eindgebruikers die hun Outlook vool PPS, MP3, AVI, ... hebben zitten?
Ad de Beer  |   | 
29-11-2008
 | 
17:10 uur
@Joris,

Inderdaad, de klant heeft altijd de schuld. Ziggo is groot geworden door de klant steeds de schuld te geven van het eigen onvermogen.
Wanneer beseft de ICT nu eindelijk eens dat ze bestaan dankzij de klant. Dat ze de klant nodig hebben en niet omgekeerd.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
Human Design, wie ben je werkelijk
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10