zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Cloud maakt mobiele workforce zonder zorgen mogelijk

18 april 2013 - Mobility en cloud zijn een van de grote trends van dit moment. Het vergroten van de werkmobiliteit van medewerkers is voor managers immers een aantrekkelijke gedachte: werknemers kunnen efficiënter en effectiever hun taken doen, zonder gebonden te zijn aan plaats of tijd. Maar wat managers zorgen baart, is de technische complexiteit, de veiligheid en de complexiteit van persoonsgebonden toegangsrechten tot bedrijfsinformatie.

Veel managers besluiten dan ook maar af te zien van het gebruik van mobiele apparaten in hun organisatie. "Dat is jammer, want dit is een gemiste kans," zegt John Verwaaijen van Magic Software

Ingewikkeld gebruik
Het bedrijfsmatig gebruik van mobiele apparaten heeft verschillende aspecten, die het bij elkaar geteld erg ingewikkeld maken. Zo willen veel medewerkers graag op hun eigen tablet, smartphone of notebook bedrijfsinformatie kunnen gebruiken. De veelheid aan verschillende toestellen, in verschillende uitvoeringen en versies maakt het niet eenvoudig. Dan is er de vraag hoe veilig die draadloze verbindingen nu eigenlijk zijn. Als derde is er de problematiek rond de persoons- of rolgebonden toegangsrechten. En als laatste: tot welke bedrijfsinformatie geeft de organisatie toegang? Veel medewerkers hebben vaak al voldoende aan het kunnen inzien van documenten, van een orderstatus en bijvoorbeeld voorraden. Op managementniveau verwacht men toch inzicht te krijgen in strategische informatie en die naar eigen inzicht te analyseren. Veel managers zien echter als een berg op tegen de genoemde problemen, waar ze in deze tijden helemaal niet op zitten te wachten. Heeft de organisatie wel een eigen IT-afdeling dan rijst de vraag of die wel opgewassen is tegen de complexheid; organisaties met een kleine of zonder IT-afdeling denken er niet eens over na. 

Technologische aspecten
"In feite zijn het allemaal technologische aspecten. Bij Bring Your Own Device (BYOD) en de security hoef ik eigenlijk niet eens lang stil te staan. Er bestaan beproefde managementplatforms voor al die verschillende mobiele devices die zeer veilige verbindingen kunnen maken met de bedrijfssystemen", stelt John Verwaaijen. "De toegangsrechten en de informatie die op de mobiele apparaten beschikbaar komt, heeft een groot managementcomponent. Wat wil het management? Want er kan veel, heel veel. In de cloud." 

Platform in de cloud
Een compleet, geïntegreerd platform in de cloud ontzorgt de managers en geeft ze alle voordelen van een mobile workforce. "De toegangsrechten kunnen persoons-, groeps- of rolgebonden worden ingericht", zegt Verwaaijen. "Dat kan variëren van het alleen kunnen raadplegen van gegevens en documenten of het aanvragen van goedkeuringen tot het invoeren van orders of de bevoegdheid mutaties aan te brengen. Ook dat is een beproefde technologie. En als hoogste niveau is daar de business intelligence, de strategische informatie op de mobiele apparaten. Dat is een ander verhaal."
In dat geval moet het platform de gegevens uit verschillende bronnen halen en op de verschillende apparaten presenteren – op zo’n manier dat de manager verschillende overzichten kan combineren, vergelijken en analyseren. "Een mooi stukje technologie zorgt daarvoor. Hoe dat precies werkt, is niet interessant. Belangrijk is dat het real-time gegevens kan verwerken en presenteren op een van tevoren gedefinieerde wijze in een tabel, grafiek of tekstveld. De verschillende beschikbare presentaties kunnen naar eigen inzicht worden gecombineerd en geanalyseerd. Een soort mobiele BI dus", zegt Verwaaijen. "Het complete geïntegreerde platform bevindt zich in de cloud. Makkelijker kunnen we het voor managers eigenlijk niet maken." 

Mobile business intelligence
Tegenwoordig worden inmiddels beproefde platformen voor het beheren van mobiele devices gecombineerd met de technologie van andere organisaties op het gebied van mobiele business intelligence. Magic Software bijvoorbeeld voegt bij de oplossingen ook software toe voor het bouwen van eigen apps en een appstore. "De cloud maakt het voor organisaties van elke omvang mogelijk te profiteren van een mobile workforce zonder slapeloze nachten voor het management. Dat moet elke manager toch aanspreken," besluit Verwaaijen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Zes richtlijnen voor digitale transformatie
 Nederlandse bedrijven optimistisch; vertrouwen in Verenigd Koninkrijk daalt
 Financiële sector heeft geen vertrouwen in naleving regelgevingen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Mobiele apps steeds vaker geblokkeerd door werkgever
 Financieel manager gooit vertrouwelijke informatie in de cloud
 Beleidsontwikkeling rond cloud computing nog fragmentarisch
 Test uw externe cloud-leverancier op zeven punten
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
Werkgevers onderschatten risico’s van geldgebrek bij personeel (3) 
Student wil niet lenen (1) 
42 procent werknemers wil verbod op bereikbaarheid buiten werktijd (2) 
Bijna alle Nederlanders ervaren werkstress (5) 
beurs
Stijgers Dalers
Yatra 5.4  6.3 %
Altice 8.52  5.2 %
Advanced met 39.43  4.4 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.45  -4.3 %
Brill kon 34.51  -2.8 %
Positieve onderzoeksresultaten Galapagos met cystic fibrosis
D'Ieteren in onderhandeling met Amerikanen over Belron
Einde cijferseizoen betekent blik op macrodata
meer beurs
top10
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt
Hoe u medewerkers stimuleert regie over ontwikkeling te nemen
Managers hebben weinig benul van werkstress onder werknemers
#MeToo: Gevolgen nog veel ernstiger bij intimidatie
Tanja Roeleveld verkozen tot ‘MVO-manager van het jaar’ 2017
Zeven trends die zakelijke IT-omgevingen een boost zullen geven
2018 wordt het jaar van hivenets, swarmbots en polymorfe malware
Mannelijke mantelzorgers vaker ondersteund dan vrouwelijke
Bedrijven behalen niet meer omzet met digitalisering
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen
meer top 10
vacatures
meer vacatures