zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 
 
 
 

Weblog`s van :

 

AOW en de werkgelegenheid in de toekomst

Door: , 22 februari 2009
De afgelopen week is er door politiek Den Haag druk overleg geweest over maatregelen om de recessie snel en goed door te komen. Helaas werd het debat weer eens misbruikt om politieke stokpaardjes te gaan bereiden. De hypotheekrente aftrek kwam weer eens voorbij, een maatregel die de overheid weliswaar veel geld zal opleveren, maar de economie zwaar zal treffen.
  Lees verder...
 

Brain picking, life hacking en nog meer.

Door: , 11 februari 2009
Voor ons consultants en adviseurs is het een bekend verschijnsel. Een klant, een prospect, nodig ons uit voor een vrijblijvend gesprek, legt ons zijn probleem voor en gaat vervolgens op zoek naar een oplossing voor zijn probleem. Die verkopen wij graag, tenminste, als we die oplossing kunnen leveren, want hoewel wij over behoorlijk wat kennis en ervaring beschikken, hebben we niet alle wijsheid in pacht.
  Lees verder...
 

Het doemscenario

Door: , 05 februari 2009
“Het is me wat, deze crisis!”. De grijzende man, gestoken in een strak krijtstreep kostuum, keek over zijn gehoornde bril strak naar de andere mannen en de enkele vrouw die met gebogen hoofd rond de strakke mahoniehouten tafel zaten. Hij had zijn blauw gestreept stropdas los gemaakt en richtte zijn blik op de PowerPoint presentatie die fel licht uitstralend op het zilveren scherm de aandacht trok van alle aanwezigen.
  Lees verder...
 

Verrijking

Door: , 04 februari 2009
De Verrijking, zo noemden ze hem, maar ze hebben hem snel weggehaald.
Bij verrijking denken we momenteel als snel aan bankmanagers in strakke krijtstreep maatwerkkostuums, maar jaren lang was het de website waarop onze overheid haar vacatures plaatste. Www.werkenbijhetrijk.nl heet hij nu. Als u het risico nemen beu bent en behoefte heeft om mee te werken aan een politiek correct Nederland, dan is dat “The place to be”.
  Lees verder...
 

Gericht opleiden geeft een rendement van minimaal 15%.

Door: , 28 januari 2009
Nu de recessie voor vrijwel iedereen een feit lijkt te zijn, gaan veel bedrijven zoeken naar bezuinigingen. Ondanks de mooie tekst ieder jaar in het jaarverslag, waarbij het management aangeeft dat “ons personeel onze meest belangrijke productiefactor is” zien veel bedrijven toch de personeelskosten als meest belangrijke post om op te bezuinigen. Niet alleen door personeel af te laten vloeien, maar ook door te gaan beknibbelen op opleidingskosten.
  Lees verder...
 

HRM als basis van HRM

Door: , 26 januari 2009
HRM, Human Resources Management, het managen van de productiefactor arbeid, in goed Nederlands Personeelsmanagement is in veel bedrijven en organisaties het ondergeschoven kindje. Onterecht want HRM, Personeelsmanagement, is juist de basis van Hoog Rendement Management.
  Lees verder...
 

Strategisch HRM is nu meer nodig dan ooit.

Door: , 20 januari 2009
Nu de kredietcrisis zijn invloed op de wereldeconomie heeft en recessies dreigen of al actueel zijn, is een strategische visie op personeel meer dan ooit noodzakelijk.
  Lees verder...
 

En toch rest ons alleen maar toekomst.

Door: , 15 januari 2009
Op mijn blog "alleen de toekomst komt er nog aan" zijn diverse interessante reacties gekomen. Tijd voor een vervolg, waarin ik reageer op deze reacties en probeer een aanzet te geven tot die toekomst.
  Lees verder...
 

Alleen de toekomst komt er nog aan.

Door: , 13 januari 2009
Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven. Wie heeft die spreuk nog nooit gehoord? Waarschijnlijk zijn er talloze tegels gemaakt met deze spreuk en hebben vele agenda’s en scheurkalenders deze spreuk meermalen gebruikt.
  Lees verder...
 

Leven na de crisis?

Door: , 06 januari 2009
Ons leven en welzijn wordt bepaald door definties. Zo hadden we vannacht strenge vorst omdat ooit een meteoroloog heeft bepaald dat er sprake is van strenge vorst als het meer dan 10 graden vriest. Celsius bepaalde ooit dat de temperatuur waarop water bevriest 0 graden is en volgens het KNMI spreken we over een vorstdag als de temperatuur, volgens de schaal van Celsius, de hele dag, 24 uur, onder 0 blijft.
  Lees verder...
 

Op zoek naar de excellerende organisatie?

Door: , 04 januari 2009
In de jaren ’80 wisten Tom Peters en Robert Waterman de westerse wereld een hart onder de riem te steken met hun boek In search of excellence. Door in het boek een aantal goed presterende westerse ondernemingen te benoemen, werd de angst die veel managers hadden voor de Japanse opmars verminderd.
  Lees verder...
 

Adviseur modellen.

Door: , 12 december 2008
Adviseurs zijn er in soorten en maten In dit artikel worden modellen van beschreven waaruit een adviseur kan kiezen. Welke rol de beste is kan moeilijk worden gezegd, al zijn bepaalde modellen meer voor de hand liggend dan andere. De rol die de adviseur kiest is situatie- en persoonsafhankelijk. In de poll kunt u aangeven welk model u het beste vind.
  Lees verder...
 

Miskend Talent of Gemist Talent?

Door: , 11 december 2008
In de jaren ’80 maakte Maarten Spanjer furore door als “Miskend Talent” een voetballer, overtuigd van zijn eigen talent, maar steeds niet gescout door de profclubs. Iedere uitzending van Voetbal 80 vertoonde hij enkele voetbalkunstjes en klaagde hij over het gebrek aan aandacht van de scouts. Het resultaat mocht er zijn, Spanjer brak door als acteur, humorist en entertainer. Zijn talent werd bevestigd.
  Lees verder...
 

HR actueel, werving op websites van bedrijven, meer van hetzelfde

Door: , 08 december 2008
F-ektief Business Coaching heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de wervingsactiviteiten van bedrijven via de website van het bedrijf. Ruim 500 random gekozen sites zijn hiervoor bezocht en onderzocht.
  Lees verder...
 
< vorige 1 2 3 4 5 6 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10