zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
commercieel
 

Groei supermarktomzet augustus 2016

12 september 2016 -   De supermarktomzet is in augustus met 1,9 procent gestegen van 3,17 miljard (augustus 2015) naar 3,23 miljard euro  (augustus 2016). Dat meldt Gfk. In de eerste acht maanden van dit jaar is de supermarktomzet met 2,2 procent gestegen naar 23,08 miljard euro (22,58 miljard t/m augustus 2015).

  Lees verder...      Reageer

De beste sales professionals zitten twee uur per dag op social media

9 september 2016 -  Nieuw onderzoek van LinkedIn toont het verband aan tussen social selling en het behalen van sales-targets. Vooral jonge sales professionals tot 24 jaar zijn succesvol. 93 procent van hen haalt de target versus 83 procent gemiddeld.

  Lees verder...      Reageer

Vijf tips om een goede klantrelatie op te bouwen

29 augustus 2016 -  Een goede relatie opbouwen met uw klant leidt tot een win-win situatie. Klanten winnen met een betere service, gerichte oplossingen en een partner die anticipeert op hun behoeften en hen helpt zakelijke problemen te overwinnen. U met meer omzet en meer (terugkerende) klanten.

  Lees verder...      Reageer

Sportwebwinkels benutten niet alle kansen voor een toppositie in Google

25 augustus 2016 -  Uit onderzoek blijkt dat de onderzochte sportwebwinkels slechts een 5.7 krijgen voor zoekmachine-optimalisatie
Nederland behaalde veel gouden medailles op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

  Lees verder...      Reageer

Bescheiden stijging en daling Technische Consumentengoederen

17 augustus 2016 - De markt voor Technical Consumer Goods (TCG) liet in Q2 2016 een bescheiden stijging zien van 2,1  procent ten opzichte van Q2 2015. Een daling met dubbele cijfers werd genoteerd bij de sector Office Equipment en Consumables. Consumenten Elektronica en Foto lieten een kleine daling zien. Alle andere sectoren lieten, hoewel gering, een groei zien.

  Lees verder...      Reageer

Gecertificeerde vis in opkomst

16 augustus 2016 -  In 2015 zijn de bestedingen aan gecertificeerde vis, schaal- en schelpdieren in Nederlandse supermarkten met ruim 30 procent procent gestegen ten opzichte van de bestedingen aan gecertificeerde producten in 2014.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven verwaarlozen blog

15 augustus 2016 - Slechts zeventien procent van de bedrijven houdt bloggen voor hun eigen website vol. Uit onderzoek van Contany.nl is gebleken dat maar liefst vier op de vijf bedrijven al na gemiddeld zeven blogposts stopt.

  Lees verder...      Reageer

Vijf tips voor een succesvolle customer transformation

11 augustus 2016 -  Digitale transformatie is een term die momenteel de aandacht van veel organisaties trekt. Organisaties zijn geïnteresseerd in het fenomeen, maar zoeken naar de juiste manier om digitale transformatie binnen hun eigen organisatie door te voeren.

  Lees verder...      Reageer

Aandeel multichannel shopper groeit gestaag

9 augustus 2016 -  De supermarktomzet is in juli met 0,3 procent gestegen van Euro2,58 miljard (juli 2015) naar Euro2,59 miljard (juli 2016). Per kassabon werd er in juli een procent meer afgerekend (22,16 in juli 2016 en 21,94 euro in juli 2015). Door een daling van het aantal bezoeken is de omzetgroei in de maand juli echter beperkt (-0,7 procent).

  Lees verder...      Reageer

Zes strategieën om de klantervaring te verbeteren in het digitale tijdperk

3 augustus 2016 - Een uitstekende klantervaring bieden is essentieel voor organisaties in haast iedere branche, met name door de steeds hogere klantverwachtingen. Daarom blijven onder andere banken en retailers innoveren en nieuwe on- en offline technologieën introduceren, zoals beacons en locatiegebaseerde diensten, om de klantervaring te verbeteren.

  Lees verder...      Reageer

Besteed de zomer nuttig – verbeter uw klantbeleving

2 augustus 2016 -  Het is – eindelijk – volop zomer. De tijd om het rustig aan te doen, of juist een periode om nuttig te besteden aan zaken waar u de rest van het jaar niet aan toekomt. Nu u toch aan het werk bent tijdens de komkommertijd, steek uw tijd dan bijvoorbeeld in het verbeteren van de klantbeleving.

  Lees verder...      Reageer

We kopen steeds meer via mobiel

25 juli 2016 -  Kleding, boodschappen, elektronica: de hoeveelheid online aankopen die we doen blijft toenemen. En steeds vaker doen we dit via onze smartphone. Dit blijkt uit het 'Whats Happening Online'-onderzoek van Ruigrok NetPanel, dat sinds 2007 jaarlijks wordt uitgevoerd.

  Lees verder...      Reageer

SEO meer dan alleen de juiste keywoorden

25 juli 2016 - SEO bestaat al lang niet meer alleen uit het invoeren van wat zoekwoorden in de Google AdWords Keyword Planner en die woorden vervolgens in overvloed op uw website gebruiken. Anno 2016 zien we dat SEO veel meer is en dat een goede en serieuze SEO strategie een belangrijk en noodzakelijk onderdeel is geworden van de marketingstrategie.

  Lees verder...      5 reacties

Genomineerden DDMA Customer Data Award 2016 bekend

18 juli 2016 -  Marlies Dekkers, Essent, Centraal Beheer en Vakmedianet maken kans op de DDMA Customer Data Award 2016. Na de presentatie van alle ingediende cases, zijn zij door een aantal vakspecialisten genomineerd voor deze prestigieuze award die de inzet van data in de customer journey centraal stelt.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 24 25 26 27 113 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10