Reactie: Gewoon jezelf zijn, je weinig of niets aantrekken van wat de mensen van je denken, niet de rol spelen die je denkt te moeten spelen.
Kortom, neem een voorbeeld aan de meeste authentieke BNer die ik ken, Roy Donders.
Reactie: Gemakshalve verwijs ik je naar Linkedin. Ik heb je hier inmiddels een uitnodiging gestuurd. Ik zal je vervolgens via de mail nader informeren.
Alvast bedankt voor je aanbod!
Reactie: Wellicht kan ik je helpen Ed. Wat zoek je? Ennn mijn advies toch authentiek blijven. Dan komt de goede baan op je pad. Laatste tip je bent nooit je baan. Je bent veel meer dan dat. Ik heb in sales ook geleerd als ik van de 5 keer 4 keer misluk heb ik 20% rendement. Zogezegd wat zoek je en eens kijken of ik je kan helpen in mijn netwerk.
Reactie: Bedankt voor je reactie Wout.
Ik projecteer in mijn eerdere reactie op mijn eigen situatie als werkzoekende op leeftijd en onderga dikwijls de situatie dat de authenticiteit die je tentoonstelt gewaardeerd wordt maar niet tot resultaat leidt. Na een aantal van dergelijke ervaringen moet je dan blijkbaar afstand nemen van je authenticiteit en je conformeren naar hetgeen gevraagd wordt, wat vervolgens weer leidt tot een flinke deuk in het zelfvertrouwen en ben je weer terug bij ''af''.
Reactie: Beste Ed, dank je voor je reactie. Dit heeft met beslissen te maken. Beslis je om compleet en vrij te zijn of conformeer je je naar je omgeving. Dit mag je per situatie inschatten. Soms vecht je, soms onderhandel je 100% uit, Soms sluit je een compromis, soms negeer je dingen en soms vermijd je. Zelfvertrouwen is niet alles maar het helpt wel mee om pro actief/ assertief op te komen voor jou belangen. Ik geloof wel dat authentiek zijn altijd voor jou meer energie oplevert en inboeten op je authenticiteit altijd meer energie kost. Succes en bij vragen wees vrij me te benaderen. Ik help je graag.
Reactie: Ik denk Hans te begrijpen.
Oké, dan ben ik authentiek, maar wat doe ik er mee en is het wel positief om authentiek te zijn?
En dan kan ik dit wél uitdiepen en positief vormgeven met behoud van authenticiteit. Ik geloof best dat dit leuk is om te doen omdat het tot veel nuttige discussies kan leiden en mogelijk cursisten meer zelfvertrouwen kan geven.
De praktijk is echter dat je er met zelfvertrouwen alléén niet komt. Je moet ook binnen een bepaald kader passen en dat kader wordt meestal extern bepaald. Het zelfvertrouwen wordt dan weer afgebrokkeld als je steeds weer niet binnen een kader past en zijn we weer terug bij af.
Reactie: Een voordeel van technologische ontwikkelingen en deze benutten voor een toename van arbeidsproductiviteit is efficiency. In de hypotheekadvies branche bijvoorbeeld helpen opkomende applicaties als Skydoo en de mogelijkheid voor klanten om vooraf gegevens in te vullen in rekensoftware mee aan een snel adviestraject. De adviestarieven kunnen hierdoor worden verlaagd en dat is voordelig voor de klant.
P. Muns
Erkend Hypotheekadviseur
Reactie: Gelukkig ben ik ook een kwetsbare groep. Hoger opgeleid ook nog. Ik sluit me helemaal aan bij Charles in dit geval. De banken hebben er binnenkort ook weer 15.000 kwetsbaren bij. Zo hoppa naar de UWV voor 70%. Dat maakt je best kwetsbaar als individu.
Reactie: ''Handhaving is nu de verantwoordelijkheid van gemeentelijke en provinciale bestuurders en tegelijkertijd van de rijksoverheid. Bij handhaving staat het directe veiligheidsbelang vaak op gespannen voet met andere maatschappelijke belangen (denk aan economie en werkgelegenheid bij stilleggen van een inrichting).''
Hier wordt eigenlijk een terugkerend probleem aangekaart: hiërarchie binnen een organisatie
Reactie: Lichtelijk ironisch hoe 76% van de zakenreizigers veiligheid het belangrijkste vind, maar in de zakenwereld dit altijd toevertrouwd wordt aan managers die er in veel gevallen absoluut te weinig rekening mee houden.
Reactie: De verliezen afwentelen op de samenleving,
de winsten naar de aandeelhouders.
Dit is het credo van de banken en verzekeraars,
onder het mom van duurzaamheid en transparantie.
Maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen is wat men graag wil uitdragen,
helaas het tegendeel is het geval.
De financiële sector is al langer een groot probleem aan het worden.
Door wanbeleid en zelfoverschatting zijn de laatste economische crisissen veroorzaakt.
Enig begrip en zelfreinigend vermogen van de sector en overheid is niet aanwezig.
De financiële-en politieke belangen zijn te groot.
Het is een schande dat de bevolking hier steeds voor op draait en de instellingen hier mee wegkomen.
Reactie: Teveel tegenstrijdige berichten, op den duur weet je niet meer wat juist is en wat fake...
Ikzelf heb een burn-out gehad 4 jaar terug – in het begin van de “burn-out” hit, toen er nog niet zoveel over geschreven en geweten was -, bleef twee maanden thuis om te bekomen, en ging daarna terug aan de slag, eerst half time, dan full time, maakte professionele keuzes, verliet uiteindelijk vorig jaar mijn bedrijf om later aan de slag te gaan in wat ik dacht mijn droomjob te zijn, maar ik kan nu zeggen dat mijn burn-out nog steeds niet voorbij is! Mensen laat jullie niets wijs maken; een burn-out maakt wel degelijk schade in jouw “zijn”, en die is onherstelbaar… bij mij althans zijn sommige zaken onherroepelijk kapot gemaakt.