Reactie: Jammer dat dit weer een oud artikel is. Ook jammer dat in dit stuk de mens als niet nadenkend mens neergezet wordt. Iemand weet onbewust wel welke informatie armen over elkaar kan geven. Om het meer bewust te maken zeg ik in mijn trainingen altijd dat lichaamstaal een taal is! Eén enkel woord kan meerder betekenissen hebben. Lees je het geheel dan snap je de context waarin het woord is geplaatst en de betekenis. Iemand die iets hoort waar hij weerstand over heeft kruist armen en benen en zijn gezicht geeft kritiek aan. Iemand die bv een onderwerp erg interessant vindt en graag wil luisteren, zonder door anderen of omgeving afgeleid te worden, heeft zijn armen over elkaar om zich te focussen op de spreker soms zelf met het hoofd iets schuin. Lees de taal en niet het ene woord of beter gezegd lees het lichaam en niet één gebaar. Beetje nuance in populair onderwerpen zonder bijgehaalde ´wetenschappelijke studies. Daar zijn er meer op stuk gegaan.
Blijft lichaamstaal is geweldig en deze taal kan niet liegen, want dan klopt er iets niet.
Annemiek
Reactie: Flexibilisering van de arbeidsmarkt is een fenomeen dat alleen nog maar verder zal toenemen. Zowel voor werknemer als werkgever is een flexibele instelling dan ook steeds belangrijker. Grappig om te zien dat vooral vrouwen hier veel waarde aan hechten.
Reactie: Je kunt heel goed merken dat de ''fitness'' en gezondheidstrend zich op vele fronten uit binnen Nederland. Wij merken bijvoorbeeld dat gepersonaliseerde bidons enorm in trek zijn.
Reactie: In ben zelf tegen elke vorm van anderen vooraf veroordelen op basis van hun uiterlijk en vooral op basis van hoe ze zitten, hoe ze kijken, wat voor kleur ogen ze hebben, wat voor kleur haren ze hebben.
Dus theoriën over lichaamstaal, huidskleur, afkomst etc. geloof ik niet. Na een goed gesprek kun je beoordelen of je samen door een deur kunt. En helaas in de Nederlandse maatschappij veroordelen velen mekaar op basis van het uitgerlijk en afkomst.
Reactie: ''De marktomstandigheden blijven uitdagend in Europa, vooral voor staalfabrieken met een sterke focus op traditionele sectoren, zoals de auto-industrie en de bouw.''
Klopt, maar zo steekt het natuurlijk al jaren in elkaar.
Reactie: Bijzonder interessante ontwikkelingen uiteraard met drastische gevolgen voor de mondiale branche. Tot in hoeverre de mogelijkheden wat betreft 3D staal printen rijken zal vooralsnog wel een grote gok blijven lijkt me.
Reactie: Bijzonder interessante ontwikkelingen uiteraard met drastische gevolgen voor de mondiale branche. Tot in hoeverre de mogelijkheden wat betreft 3D staal printen rijken zal vooralsnog wel een grote gok blijven lijkt me.
Reactie: Vroeger moesten we in de klas altijd netjes met de armen over elkaar in het bankje zitten naar de meester luisteren. Voor mij is het een rusthouding om de informatie op te nemen. Nu blijkt dit opeens een gesloten/afsluitende houding te zijn. Heb ik dan op school dan toch niets geleerd?
Reactie: Ik ben blij dit te lezen en ik herken het in alle geuren en kleuren. In de praktijk die ik heb wijs ik mijn coachees altijd op het belang van de eigen waarneming en leren waardevrij te kijken. Dat heeft geleid tot vijf handelingspatronen waarmee de waarnemer reageert op het gedrag van de ander. Door eerst goed te focussen op de betekenis van wat ik noem het 'meewandelende' gedrag van de ander kan je bij jezelf tot de conclusie komen dat die ander je aan het weifelen maakt, of angstig, of je in de rol van de pleaser zet, een artiest of de zelfredzaamheid. Deze vijf patronen heb ik beschreven in mijn boek ''Mijn Dikke-Ïk'' met vijf non-fictieve verhalen die juist gaan over betekenisverlening en checken of wat je ziet of dat klopt. Met de goede feedbackregels van Rosenberg (Geweldloze Communicatie) wordt dan de echte waarneming en betekenis een groot feest en is er sprake van een dialoog.
Reactie: Opmerkelijk: de datum boven het artikel staat op 10 augustus 2014, terwijl de hierboven staande reacties in 2011 plaatsvinden.
Verder lees ik in het artikel dat men vroeger in de schoolbanken leerde stilzitten met de armen over elkaar...en uiteraard de mond gesloten. Precies zoals ook ik het met mijn generatiegenoten heb geleerd. Vanuit de psychologische en pedagogische invalshoek bekeken worden kinderen daarmee gevormd, gesocialiseerd,tot betrokken luisterende en beschouwende mensen. Als ik dan ook met de armen over elkaar met iemand in gesprek ben dan ben ik meer dan een beetje luisterend....dan ben ik optimaal betrokken luisterend en beschouwend aanwezig en beter in staat om goed terug te kunnen reageren. Mijn weloverwogen antwoord daar heb ik dan goed over nagedacht.
Misschien kan dit de lezers verder helpen in hun gedachten dat uit gekruiste armen geen weerstand hoeft te spreken en dat je dus juist niet meteen hoeft over te gaan tot het in iemands handen duwen van een folder, want dan is de aandacht meteen doorbroken of de weerstand wellicht opgeroepen. Wilt u meer weten over uw persoonlijke houding dan kan een reflectiespel daarin bevorderend zijn. Zo'n spel of een sessie ermee daaraan kan ik u helpen. zie de URL. voor meer informatie en contactgegevens.
Reactie: Hoeps, ik dacht dat dit een serieuze managementsite was. Maar blijkbaar heeft niemand de moeite genomen om even de validiteit van Belbin na te trekken. Belbin is niet wetenschappelijk onderbouwd. Kijk hier maar: http://evidencebasedhrm.be/belbin-teamrollen/
En G hierboven komt zelfs opdraven met de Insights discovery. Dat is nog grotere onzin gebaseerd om de hersenspinsels van de fantast Jung.
Reactie: Als er niet samen te praten valt, dan valt er ook niet samen te werken. Dit is funest voor teamwork en onderlinge relaties. Kortom, einde oefening.