Reactie: Niet zo raar lijkt mij kijk om je heen en je ziet er heel veel, wat je ook ziet is dat golf rijders erg a sociaal zijn en dat valt extrat op omdat je er erg veel van hebt
Reactie: Susan
Wat ik onder goed personeelbeleid versta?
Een beleid dat er voor zorgt dat het personeel optimaal rendeert. Dus dat de productiviteit van medewerkers optimaal is.
Dat bereik je door mensen zoveel mogelijk in hun comfort zone te plaatsen, door taken aan te bieden die passen bij hun talenten en competenties.
En verder geen fratsen zoals een Chief Happiness Officer.
Dit soort verzinsels laten aan de ene kant zien dat personeelszaken de omslag naar HRM maar niet wil maken en zich dan verlaat in dit soort onzin.
Aan de andere kant maakt personeelszaken zich het lachertje van de organisatie met dit soort onzinnige zaken, wat het imago van mijn professie schaadt en waarmee goed personeelbeleid onmogelijk wordt.
Want welke manager neemt dit soort zaken nog serieus?
Reactie: Goed personeelsbeleid is net als het woord geluk of succes een containerbegrip. De vraag is hoe je goed personeelsbeleid vorm geeft en daar liggen behoorlijk wat verbeterpunten.
In HR: terug naar de menselijke maat laat Dirk Jan Verheijen zien hoe het vakgebied van hrm al sinds het als concept is overgewaaid uit Amerika, worstelt met zijn bestaansrecht.
Vaak ziet het management de hr-afdeling als de uitvoerders van op een hoger niveau genomen beslissingen. Dit staat in schril contrast met de beleden ideologie van hrm als ‘ontwikkelende kracht’ achter de medewerkers in een organisatie.
Reactie: Shiela mooi artikel! Leuk om je hier ook 'tegen te komen'.
Goed om alle positieve reacties te lezen. De kritische reactie van Ad begrijp ik ook. Ik vraag me dan wel af wat jij dan onder goed personeelsbeleid verstaat Ad.
Het lastige van zo'n algemene term als 'goed' en 'geluk' is dat het voor iedereen weer anders is. Zodra je het gaat definiëren wordt het vastgelegd maar niet per se voor iedereen waar.
Reactie: Ik denk dat we nu, wanneer we drie en een half jaar na dato, terugblikken met zijn allen de conclusie kunnen trekken dat de afschaffing geen verstandige keuze geweest is.
Reactie: De uitkomsten van het onderzoek zullen wel kloppen maar ik vraag af of bedrijven een bewuste keuze maken voor public cloud of voor de cloud in het algemeen.
Onze ervaring is dat dit vaak niet het geval is en dat bedrijven vaak het advies van hun leverancier volgen en dan achteraf veel minder enthousiast zijn.
Uit oogpunt van kosten of gezichtsverlies zal men niet snel op hun schreden terugkeren maar wij hebben meerdere cases waarin klanten daar uiteindelijk toch voor gekozen hebben.
Er is niets mis met public Cloud maar deze schoen past niet iedereen.
Reactie: Marketeers zijn meestal alleen maar product of dienst gedreven en hebben totaal geen interesse in de klant.
Dat zien we al weer aan de reclame boodschap die van de Meersch meteen weer in de groep gooit.
Maar klanten weten beter en het is niet voor niets dat de marketeer de autoverkoper is gepasseerd op de ranglijst van meest gehate beroepen.
Reactie: Uiteraard is een klanten profiel zeer belangrijk.
Maar wat houdt dit in?
Me-Connect identificeert via individuele gesprekken met
consumenten hun onbewuste maar dominante denk-
processen die beslissend zijn in de psychologische processen van connecteren met een ''merk'', in het
koopproces, de processen van binding, bonding,
bridging ......
Begrijpen welke denkprocessen in het hoofd van de consument omgaan en hoe daar impact op te krijgen
is een van de belangrijkste parameters die deel moeten uitmaken van onze klanten profielen om gepersonaliseerde communicatie en relaties met de consument mogelijk te maken.
Ook hier stellen we vast dat slechts een minderheid van marketeers strategisch aandacht voor heeft.
Reactie: Leuk artikel, staan veel herkenbare veelgemaakte vergissingen in. Dat is ook een van de redenen waarom wij sturen op een samenwerking in het geval van tevredenheidsonderzoeken. Zo helpen we klanten met het formuleren van de juiste vragen en komen we met concrete verbeterpunten.