zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Mannen staan de ambities van vrouwen in de weg (Artikel)

heer f ijskes   |    |  28 november 2006
Reactie: Wat voor weerstand praten we dan over? En zou het mogelijk zijn om een vaardigheid te ontwikkelen waarmee je met die weerstand om kan gaan, en de weerstand om te draaien en misschien zelfs als hefboom te gebruiken?
Als ik over vaardigheden schrijf, dan bedoel ik omgaan met moeilijke situaties, persoonlijke uitdagingen aangaan en daarin groeien die vervolgens effect hebben op alle aspecten in het leven. En je hebt helemaal gelijk over beoordelingen. Ik wil zelfs stellen dat je nooit iemands situatie kan beoordelen van een afstandje, omdat er gewoonweg veel te veel informatie ontbreekt.
 

Mannen staan de ambities van vrouwen in de weg (Artikel)

mevrouw Y G   |    |  28 november 2006
Reactie: In mijn ogen is het voor een man onmogelijk om te beoordelen hoe het voor vrouwen is om hoger op te komen in een mannencultuur. Alleen door het verbeteren van vaardigheden kom je er als vrouw niet. Er is veel meer weerstand te overwinnen; ben je resultaat gericht (als een man) dan ben je een b*tch en wil je in overleg tot iets komen dan ben je te soft.
 

Bedrijfsleven heeft spirituele ridders nodig

heer Theo Janssen   |    |  28 november 2006
Reactie: Het getuigt van moed en inzicht om iets van een andere kant te bekijken. ... Iemand die vindt dat dat 'zweverig' is -zoals enkele reacties op het onderwerp van de column - heeft nog nooit kennisgenomen van een basisprincipe van de in het bedrijfsleven zo opgehemelde noodzaak van 'in control zijn'. In control zijn is niets anders dan (met meer of minder holistische ogen) op een onorthodoxe manier kijken naar je handelen, je productie. Doe je dát nl goed, dan gaat het - met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid - op den duur 'beter'; en voor de omgeving als geheel gaat het dan duurzamer.
Voor de negatievere geesten onder de lezers: ''Don't speak unless you can improve on the silence'' (Hunter).
 

Bellende stagiair bron ergernis

Shirana   |    |  28 november 2006
Reactie: Gelukkig zijn niet alle stagiaires zo! En ook niet alle werknemers...
 

Slechte sfeer belangrijkste reden voor vertrek

heer R Wit   |    |  28 november 2006
Reactie: Het probleem wat zich blijft voordoen met elk niveau is ego. Ik ben dus ik doe is het motto. Of daarbij een sfeer kompleet in duigen gaat boeit bijna geen manager meer. als ik om mezelf heen luister hoor ik overal het zelfde signaal. De graaicultuur en de macht. Het ego is een egoisme op het ogenblik. Politiek same story. Ik meer jij minder. Nou da's toch jou probleem is de redernatie. Is het goed? Nee natuurlijk niet want de hele continuiteit staat op het spel. Iedereen weet wat in het verleden fout is gegaan. En toch steeds weer trappen we er met zijn alle in.
Waarom raken er zo veel mensen in burnout denk je?
 

Leiderschapsstijl afhankelijk van motivatie

heer R Wit   |    |  28 november 2006
Reactie: Het kost een paar centen maar dan weet je ook wat. Het was al lang bekend dat dit gaande was. Zal het volgende onderzoek aantonen dan 80% macht ook machtsmisbruik geeft? vast wel. Daar zijn wetten voor die natuurlijk zijn aan te tonen. Nu heet dit graaigedrag. Uitbuiting komt zo vaak voor dat het als vanzelfsprekend wordt gevonden. Niemand kijkt er ook meer van op. Kortom, goed leiderschap ontbreekt nog steeds in 9 op de 10 gevallen.
 

Verborgen kennis stagneert de kenniseconomie

Hans   |    |  28 november 2006
Reactie: Dit artikel is erg herkenbaar. De herkenning vindt ik o.a. in: ''Ze boeken geen successen, want hun visie past (nog) niet in de tijd en in de bestaande waarden en normen en..regelgeving.''
Het resultaat is niets dan conflicten, afwijzing en laat maar zitten. Echter innovatie e.d. zijn vermoedelijk karakter eigenschappen die zich niet zomaar laten omvormen naar de grijze middenmoot (waar de beheersbaarheid overigens hoog is !?).
Vroeger heb ik een (loesje poster) tekst gezien die praktisch nog het best bruikbaar is (doch soms ook erg frustrerend):
''Als ik een aanval van werklust krijg ga ik stil in een hoekje zitten wachten tot het overgaat''.
Het is een overlevings tactiek voor talent.
 

Moet ik de zaak maar verkopen?

B.Houweling   |    |  28 november 2006
Reactie: Ik had hetzelfde idee: als onderdeel van hun groeimogelijkheden kunnen je medewerkers t.z.t. mede-eigenaar worden.
Ik zou wel een BV opzetten, zodat ze kunnen ingroeien.
En als je dan t.z.t. wilt stoppen, kun je jouw aandeel verkopen en daar een stukje pensioen uit halen. Op die manier leidt je geen concurrenten op, maar bouw je aan je eigen toekomst.
 

Bedrijfsleven heeft spirituele ridders nodig

R. in 't Veld   |    |  27 november 2006
Reactie: Danah Zohar en Ian Marshall (spirituele intelligentie en spiritueel management) slaan de spijker op zijn kop. In het westen zijn we ons denken geworden en weg uit het moment. Ons gedrag wordt gestuurd door ervaringen en verwachtingen en de economische aanjager confronteert ons dag in dag uit met dat wat we niet bezitten en voedt de ontevredenheid met ons bestaan. In de holistische benadering zit ingebakken de balans tussen ratio en ziel (spiritualiteit). Oude patronen dienen doorbroken te worden en bewustwording van die patronen leidt tot een nieuw paradigma. Dit is zeker niet eenvoudig maar vanuit wat kleine stappen die ik heb gezet kan ik zeggen :Het werkt en het geeft enorm veel rust. Druk wordt door mij anders ervaren.

Iedereen succes

P.S. kijk ook eens naar de film What the Bleep do we know
Patroongedrag en Pardigmawisseling verklaart met behulp van kwantumfysica.
 

Bellende stagiair bron ergernis

heer R Korpel   |    |  27 november 2006
Reactie: De ergernis ontstaat door de kombinatie van bellen ,sms-en tijdens werktijd en exact weten wanneer het tijd is voor de pauzes en ''vergeten '' (behalve einde werktijd) wanneer deze eindigen. Dit geldt zeker ook voor vaste werknemers.
Het advies is: Duidelijke regels stellen en deze handhaven.
Zoals Dhr. van der Linden aangeeft is dit een soort gegroeide
gewoonte die moeilijk terug te draaien is.
 

Slechte sfeer belangrijkste reden voor vertrek

heer Gerard Dekker   |    |  27 november 2006
Reactie: Een training op managementsnivo zegt niet zoveel. Vele managers zijn van goede wil, maar en dat ben ik absoluut eens met Martha van de Pasch, soms missen ze deels de emotie. Vaak wordt gesteld: er is geen verschil in mijn opstelling tussen de persoon die ik vroeger was en die ik nu ben. ik ben dezelfde gebleven. Je mag best even stilstaan bij het feit dat je als manager leiding geeft en alleen al om die reden aan de andere kant van de streep staat als je medewerkers ook al is het gezamelijke doel hetzelfde. Een leidinggevende heeft een belangrijke taak, de naam zegt het al, bovendien verwachten je medewerkers dat ook, maar ze verwachten ook dat de werksituatie door medemenselijkheid gedragen wordt. Dat het niet alleen om omzet en winst gaat, maar ook over menselijke belangen. Als die balans niet gevonden kan worden, wordt het een harde, onwillige opstelling en ontbreekt de basis van het goede van geven en nemen en elkaar zaken gunnen. Zaken zowel in als extern doe je nog altijd op basis van vertrouwen en vertrouwen schept dus een band die blijvend kan zijn.
 

Bellende stagiair bron ergernis

heer i van der linden   |    |  27 november 2006
Reactie: Klokslag vijf uur vertrekken is geen ergerinis, dit is een soort gegroeide gewoonte van werknemers die dit zelf wel doen en dan maar verwachten dat ieder ander dit ook maar doet. Doet men dit niet dan is dit een ergernis in de ogen van .....
Ik neem aan dat voor iedereen er begin en einde werktijd is vastgelegd in de arbeidsovereenkomst.
 

Moet ik de zaak maar verkopen?

heer T. Bil   |    |  27 november 2006
Reactie: Idee voor eigenaar dakdekkersbedrijf: maak goede mensen mede-eigenaar. Zo kun je goede mensen die zijn vertrokken zelfs weer terughalen! Laat maar weten als je meer concrete adviezen wilt, bijv. over behoud meerderheidsaandeel.
 

Mannen staan de ambities van vrouwen in de weg (Artikel)

heer f ijskes   |    |  27 november 2006
Reactie: Als vrouwen zicht ergens niet thuis voelen, waarom zouden ze dan hogerop willen?
Als vrouwen hogerop willen, waarom doen ze dat dan niet?

In mijn ogen is het wel heel gemakkelijk om de schuld extern neer te leggen. Kijk eerst eens naar wat je er zelf aan doet om hogerop te komen.

Ik heb nu een carriere stap gemaakt. Dit was mogelijk omdat ik 2 jaar lang heb gewerkt aan het verbeteren van mijn vaardigheden, waardoor ik nu operationeel manager kan zijn. 2 jaar geleden was dat absoluut onverstandig geweest.

Kortom, kijk naar wat er bij jezelf mist waardoor je niet komt waar je wilt zijn, en zorg ervoor dat je dit gemis wegwerkt. Dan boeit het niet in wat voor omstandigheden je zit.

p.s. Dit geld dus ook voor mannen
 
< vorige 2203 2204 2205 2206 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10