zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Zwaargewichten kunnen het vergeten in de zakenwereld

Slanke Den   |    |  4 januari 2007
Reactie: Als je niet teveel eet, niet verkeerd eet en ook nog eens niet teveel bier drinkt, waar wordt u dan dik van? Met andere woorden of u beweegt te weinig of u bent een beetje naief en zal toch een kritisch naar uw eetgewoonten moeten kijken.
 

Top-10 stresssignalen

info@traceafosto.nl   |    |  4 januari 2007
Reactie: De website vermelding van HeartMath bleek onjuist te zijn; de juiste vindplaats is www.heartmathbenelux.nl.
Ook dan is het mogelijk in te zien dat de schijnbare tegenstelling die ik lees bij Han Kuik en Janny minder groot is. Testen heeft het imago van een deskundigheidsoordeel waar de proefpersoon of client minder zicht heeft op de wijze van waarnemen en maken van conclusies. HeartMath doet in feite ook een test; alleen hierbij wordt de hartritme als meetlat genomen. De hartritmevarieteit is een voor elk individu uniek patroon, die als waardemeter voor stress geldt. Daarbij is de stress die positief wordt beleefd en doorleefd aangemerkt als hoge mate van hartcoherentie. In negatieve stressbeleving wordt het ontbreken van hartcoherentie aangemerkt als signaal dat het evenwicht zoek is of raakt.
De test-discussie maakt het wenselijk een keuze te doen wat het object van testen is. De mens of zijn/haar omgeving en de hieraan gerelateerde stressoren en strains. Ik kies voor de mens die in een eigen onafhankelijkheid kan kiezen voor een stressrijke leven met hoge mate van hartcoherentie. Als werkgevers de resultaten van deze stress feedback als vertrekpunt neemt voor de werkbeleving en inrichting van de arbeidsorganisatie dan zijn we natuurlijk weer stappen verder. Maar als de medewerker geen keuze maakt voor een evenwichtiger invulling van zijn of haar leven en hiernaar gaat handelen, zal stressbeleid binnen bedrijven stranden en het gevoel versterken dat het water naar de zee dragen is.
Als de medewerker wel kiest kan dat geweldige bronnen van ontwikkeling en tevredenheid betekenen, waar het bedrijf (verzameling werkende mensen?) voordeel heeft.
 

Werknemers met schulden bezorgen werkgevers steeds meer kopzorgen

mevrouw M Mahn   |    |  4 januari 2007
Reactie: Ik ben het geheel eens met de reactie van D.Haster, en heb zelf de nodige ervaring met werknemers en schulden.
vaak wil je ze doorsturen naar budget bureaus of MW maar de wachtijden zijn te lang en vaak is het hulp aanbod niet toerijkend.
veel werkners in schulden of andere problematische situaties vallen te vaak uit met de zogenaamde burnoutklachten en de werkgever weet niet waar die klachten precies vandaan komen.

ja training en beleid...kom maar op...
 

Vriendjespolitiek heeft ook zijn voordelen

Ton   |    |  4 januari 2007
Reactie: Familie in het bedrijf heeft volgens mij voor en nadelen.
Je zult goede afspraken met elkaar moeten maken hoe je met elkaar wilt omgaan omdat zaken al snel scheef kunnen gaan groeien.
Zelf heb ik ook een tijdje gewerkt als interimmanager in een relatief klein familiebedrijf en bewondering gehad hoe vader en zoon de ''tent'' runden, de vader was zelfs zo verstandig om de zwakheden van de zoon te compenseren door mij in dienst te nemen omdat ik door mijn ''externe'' ervaring toch en andere kijk op sommige zaken had en ook een heel andere ideeën had hoe het bedrijf gerund moest worden.
Ik zeg niet dat mijn ideeën beter waren, ze waren gewoon anders. Gelukkig begrepen we van elkaar dat we naar elkaar moesten luisteren en van elkaar moesten leren en wilden we beiden dezelfde kant op, hetzelfde doel bereiken.

Meestal werd echter toch gekozen voor het idee van de zoon, die op korte termijn eigenaar zou worden van het bedrijf dat was vaak lastig.

Ik heb altijd grote bewondering gehad voor de professionaleit waarmee vader en zoon met elkaar omgingen een buitenstaander zou niet snel merken dat er een familieband was.

Ik denk dat de vader zijn zoon altijd heeft voorbereid op zijn toekomstige taak en ook duidelijke afspraken heeft gemaakt hoe men met elkaar wenste om te gaan.

 

Leugen regeert de werkvloer

Koen Dumont   |    |  4 januari 2007
Reactie: Een leuk boekje over liegen ... en veel meer:

De vier inzichten, Don Miguel Ruiz.

Voor mensen die niet spiritueel aangelegd zijn, gewoon even doorzetten. Het loont de moeite. In een paar uur heb je het uitgelezen.

Hartelijke groet
Koen
 

Vriendjespolitiek heeft ook zijn voordelen

heer p. zwart   |    |  4 januari 2007
Reactie: Ik heb een familielid die vorig jaar 'entrepeneur van het jaar is geworden'. Tot op heden wist ik dat hij een eigen onderneming had en ik had ook wel een behoorlijk beeld over het hoe of wat. Dat het zo goed ging daar had ik geen idee van. Ik ben zelf afgestudeert HBO-er en heb een baan als accountmanager. Mocht ik een andere baan willen dan is dit absoluut geen reden voor mij om hem op te bellen omdat we familie zijn. Mocht het zo zijn dat ik hem binnenkort spreek dan zal ik ook niet direct over zijn successen beginnen maar mocht het ter sprake komen over wat we doen zullen we het er vast wel over hebben.

Waarom ik er zelf niet over zal beginnen is eigenlijk vrij simpel. Ik ga niet solliciteren omdat we familie zijn maar ik ga solliciteren omdat er een functie binnen de organisatie is die aansluit bij mijn profiel. Vervolgens moet ook mijn persoonlijkheid passen bij de cultuur van de organisatie en niet bij de familieband die er is.

Ik denk dat het absoluut kan werken om een familiebedrijf te hebben maar dan moeten de ondernemersdoelstellingen niet ondergesneeuwd worden door de familiebanden. Als blijkt dat de familiebanden ondergesneeuwd worden door de onderneming dan moet men zakelijk kunnen zijn en volwassen met de situatie omgaan. Als hierbij de wegen zakelijk moeten scheiden 'so be it'.
 

Vriendjespolitiek heeft ook zijn voordelen

mw. ir. S. M. (Sherry) Bibiana   |    |  4 januari 2007
Reactie: De titel van dit artikel heet: Vriendjespolitiek.

Ik heb geen ervaring met familiebedrijven, maar ik gun bij twijfel een opdracht wel aan personen die ik goed ken een goede arbeidsmoraal er op na houden. Mensen die, als het echt er op aankomt, een goede verantwoordelijkheid tonen en SAMEN er voor gaan.

Ik zoek naar collaboratie, en een cooperative benadering en niet een goed afgedekt contract.

Ik omring me daarom ook mensen die potentieel ''vriendjes'' kunnen zijn.

Noem dit maar vriendjespolitiek.
 

Vriendjespolitiek heeft ook zijn voordelen

Harry Romijn   |    |  4 januari 2007
Reactie: De reacties van dhr Van der Meulen als Heppe geven direct aan, wat de crux is: geen familie aannemen, omdat ze toevallig familie zijn, maar omdat hun inzet, wil er iets van te maken, kennis en kunde gelijkwaardig is aan de som hiervan bij een niet-familielid. Kennis en kunde kan gedeeltelijk gecompenseerd worden door inzet en betrokkenheid. Maar kritiek moet niet alleen mogelijk zijn, vaak zelfs ook minder verhullend gebracht kunnen worden. Idem met uit elkaar gaan als het niet naar gehoren functioneert.
Vergeet niet: familie ''in de tent'' kunnen ook de erfgenamen zijn, dus beloning is uitgesteld.
Mijn oudste zoon (HBO) heeft 100% bevoegdheid, maar mijn jongste ( jurist) laat ik nog niet de telefoon opnemen !
 

Top-10 stresssignalen

Han Kuik   |    |  4 januari 2007
Reactie: Ik ben het in veel opzichten eens met de zienswijze van Janny, echter niet waar het gaat om haar mening over het testen van stress. Ik heb zelf intussen heel veel personen getest en het volgende vastgesteld:

- Een fors deel van de geteste personen die dacht dat ze weinig last had van stress, bleek een tamelijk hoog stressniveau te hebben. Zelfs zo hoog dat deze personen het risico liepen op overspannenheid, burnout, of schade aan het hart. Vermoedelijk is dit te wijten aan het feit dat degenen die op het randje zitten of er reeds overheen zijn, geen objectiviteit meer bezitten t.o.v. de waarneming van eigen gevoelens en gedrag. Ik geloof best dat veel managers gevaarlijk hoge stress bij hun medewerkers kunnen waarnemen, echter zal ook een groot deel daarvan hiervoor geen oog hebben, of zelfs hiervoor bewust de ogen sluiten omdat zij bang zijn dat de hierdoor de productiviteit op korte termijn in gevaar komt. Dat dit niet handig is lijkt me evident, echter ik heb zelf waar kunnen nemen dat dit op grote schaal gebeurt.
- Een ander deel van de testpersonen, die dacht veel stress te hebben, bleek geen of amper verhoging te hebben. Door de uitslag van de testen wordt het dan mogelijk om op zoek te gaan naar andere oorzaken voor het kennelijke gebrek aan gevoel van welzijn.
- Het testen van stress geeft niet alleen inzicht in de risico's van individuele werknemers, maar brengt tevens risicovolle afdelingen in kaart.
- Ikzelf heb aan het begin van dit jaar op het randje van een burnout gezeten. Het regelmatig testen gaf mij veel inzicht, en maakte me bovendien duidelijk welke maatregelen hielpen, en in welke mate, en welke niet.
- Het beste voor iemand die een aanleg heeft voor verhoogde stressniveau's is om zelf te leren voelen waar het misgaat. Voor degenen die daar moeite mee hebben is testen echter een belangrijk hulpmiddel, omdat de uitslag van de test aanknopingspunten biedt om de eigen waarneming bij te stellen. Met andere woorden: testen kan helpen om de eigen waarneming m.b.t. stresservaringen te objectiveren en daardoor te verbeteren.
- Testen hoeft niet alleen in de werkomgeving plaats te vinden maar kan ook thuis.
- Testen maakt het mogelijk om preventiebeleid op waarde te schatten.

Kortom testen is weten, en weten geeft de mogelijkheid om adequate maatregelen te nemen, en de maatregelen op hun waarde te beoordelen.

Met hartelijke groet,

Han Kuik

 

Werknemers eisen groter stuk van de taart in 2007

heer Hans De Kegel   |    |  4 januari 2007
Reactie: Werknemers willen meer. Dat begrijp ik wel. Ik ben ook 22 jaar werknemer geweest. Nu ben ik sinds drie jaar een werkgever voor 10 mensen. Onze mensen worden zeer goed betaald, hebben een wagen, onkostenvergoedingen per dag, GSM, 13de maand,... Het geven van nog meer zit er bij niet meer in. Misschien wel voor de grotere bedrijven, die maken wel behoorlijke winsten. Ik kan jullie zeggen dat kleinere bedrijven het zeer moeilijk hebben. De wetgeving voor de bedrijven is gelijk voor alle bedrijven betreffende belastingen maar ik kan jullie zeggen dat de administratie dat ook is. Ik bedoel hiermee dat deze administratie wel doorweegt en handen vol geld kosten. Netto wel te verstaan. Het laagste loon is dat van mij als zaakvoerder terwijl ik min. 16 uur per dag moet werken op hoofd boven water te houden. Als dit zo doorgaat met de kleintjes meer te belasten kan ik beter terug in loondienst gaan werken. 10 huisgezinnen kunnen dan weer werk gaan zoeken. Triestig, dat ze de kleinere bedrijven zoveel mee belasten dan de grote.
 

Vriendjespolitiek heeft ook zijn voordelen

heer W Heppe   |    |  4 januari 2007
Reactie: Als voormalig eigenaar van een kwekerij en nu iterim manager in Nederland, Kenia, Rusland en Griekenland zie ik de kracht van het familiebedrijf. De missie en de visie bepaald het succes van het bedrijf. Bij een informeel geleide organisatie (platte werkvloer) worden ook heel goede resultaten behaald.
Deze organisaties hebben ook mensen die gewend zijn op deze manier te functioneren en ga je hier Hr managemend op interplementeren zal dit heel veel weerstand geven en eventueel het begin zijn van een faillissement. Theorie en praktijk zijn twee werelden. Voor deze bedrijven is het wel belangrijk dat er een buitenstaander die goed luisteren kan.
En ook de verstrengeling van familie banden bespreekbaar maakt. Succes gegarandeerd. Het bedrijf is de spiegel van de directeur en managemend.
 

Vriendjespolitiek heeft ook zijn voordelen

B.van der Meulen   |    |  4 januari 2007
Reactie: Als interim manager heb ik de laatste jaren de brokstukken mogen opruimen, die familieleden binnen familiebedrijven hebben veroorzaakt. Is het geen spreekwoord ' het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen' ? Dit spreekwoord is met volle kracht van toepassing op familiebedrijven, waar veelal familiebanden boven competenties gaan. De ellende voor het bedrijf en voor de veelal gemotiveerde medewerkers is niet te overzien, als familiebanden boven competenties gaan. En het zijn hele sterke benen, die compententies laten prevaleren boven familiebanden. Dat kunnen maar weinige CEO's/eigenaars.
 

Top-10 stresssignalen

info@traceafosto.nl   |    |  4 januari 2007
Reactie: Ik onderschrijf de benadering van Janny van harte! Ik bied een heel bijzondere manier van stresshantering en wel d.m.v. het bevorderen van hartcoherentie. In het recente nummer van Balance Libelle tref je dit instrument aan bij de 7 wegen die Servan-Schreiber op een rij zette om stress te lijf te kunnen.
Een instrument om je dagelijkse reserve te creeeren om stress te pareren voornamelijk door (weer) te herkennen dat stress in je lijf komt. Kijk eens bij www.heartmathbenelux.nl. Je zult een benadering aantreffen die universeel is en op heel veel situaties snelle en effectieve steun biedt.
 

Leugen regeert de werkvloer

Ton   |    |  4 januari 2007
Reactie: Ik denk dat als je liegt over je prestaties dat er iets mis is met de bedrijfscultuur, stijl van leidinggeven.

Je zou als bedrijf altijd eerlijkheid moeten waarderen en nooit sanctioneren en mensen die onder de maat presteren moeten helpen in hun functioneren.

Natuurlijk zal dit altijd een utopie blijven maar daar zou je wel naar toe moeten werken. Het gevaar bestaat anders dat je beslissingen gaat nemen op basis van valse of foutieve informatie.

Prik je door een leugen heen dan zou je altijd moeten vragen waarom iemand niet gewoon de waarheid verteld en hem of haar niet moeten berispen, tenzij er wel heel ernstig wordt gelogen uiteraard.

Zo schep je een vertrouwensband en krijg je hopenlijk minder foutieve informatie.
 
< vorige 2170 2171 2172 2173 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10