zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Eerder stoppen met werken blijft aantrekkelijk

Ray   |    |  8 maart 2007
Reactie: Ik vind het een slechte zaak dat voor ouderen de VUT, FLO en dies meer zij is afgeschaft. Mensen die bijv. al meer dan 40 jaar werk hebben verricht mogen mijns inziens vervroegd met pensioen gaan tegen bijv. 70% van hun laatst verdiende loon. Het stimuleren van ouderen om toch maar door te werken werken averechts. Ouderen zijn wel gemotiveerd om te blijven werken tot hun 65e jaar, maar voor diegene die eerder wensen te stoppen moet de regering ook de mogelijkheden daarvoor bieden.

Veel mensen die bijv. voor hun 65e met vervroegd pensioen kunnen gaan, leveren ook een bijdrage voor de jongeren om arbeid te kunnen verrichten. Kijk maar naar de cijfers van de jeugdwerkloosheid in Nederland. Door meer uitstroom van ouderen (>55 jaar) kunnen er meer jongeren instromen op de arbeidsmarkt.

Hier moet de regering ook oor voor hebben en de ouderen van >55 jaar meer mogelijkheden bieden om te stoppen met hun actieve werk.

Ray
 

Leider wordt geboren, niet gemaakt

N. Dragt   |    |  8 maart 2007
Reactie: @Ad, je schijnt het niet leuk te vinden, dat testosteron ervoor zorgt, dat mannen de wereld niet geheel objectief waarnemen. Om je gerust te stellen, vrouwen hebben ook een hormoon, oxytocine, dat ervoor zorgt dat ze zich kunnen binden aan mannen met teveel testosteron en kinderen die door andere mensen afschuwelijk gevonden worden.

Het gaat er dan ook zoals je zegt niet om, wat je hebt, maar hoe je er mee omgaat.

Dat Pim onmerkbaar charisma zou hebben lijkt me sterkt. Het is eerder zo, dat mensen ontzettend gevoelig zijn voor afwijkende geluiden (van belang voor ons overleven in de tijd toen we 's-nachts nog geen licht hadden, kijk maar hoeveel moeite mensen hebben om in een vreemde omgeving in slaap te komen of hoe je wakker wordt als je vreemde geluiden hoort). En als ik iets weet van Pim, dan wel dat hij nergens zonder geluid binnekwam. Je kon de goede man aan de andere kant van een zaal horen als hij binnenkwam, zonder geluidsinstallatie. Daarnaast had hij op een bepaald moment overal bewaking bij zich en die komen misschien voorzichtig een zaal binnen, maar ook dan zijn mensen heel erg goed in het waarnemen van plotselinge bewegingen. Daarnaast verplaatst stilte zich bijna net zo snel als geluid in een groep mensen. Verder hebben mensen de neiging om stil te worden in de buurt van mensen die voor hun gevoel hoger in de sociale rangorde staan. Er is dus veel meer aan dan hand, dan simpelweg een onbekend zintuig voor charisma.
 

Manager met psychische klachten komt moeilijker terug

Haas   |    |  7 maart 2007
Reactie: En dan te bedenken dat 1 op de 4 managers een verslavingsprobleem schijnt te hebben. Hoe makkelijk keren die terug op hun werkplek na een behandeling? En wat doen werkgevers aan manegers die problemen hebben met verslaving aan alcohol/drugs?
 

Manager met psychische klachten komt moeilijker terug

Joop   |    |  7 maart 2007
Reactie: Het zijn allemaal smeerlappen inderdaad.
 

Zakelijk rij ik al jaren hetzelfde automerk (Artikel)

Ad de Beer   |    |  7 maart 2007
Reactie: of een andere garage.
 

Manager met psychische klachten komt moeilijker terug

Ton   |    |  7 maart 2007
Reactie: Goed topic!

Heel herkenbaar.

Het is verschrikkelijk om te moeten werken voor een overspannen of psychisch labiele manager, ook als manager!

Wordt je dan ook nog eens regelmatig ontslagen door zo'n disfunctionerend wrak dan wordt je meegezogen in deze negatieve spiraal totdat je zelf zo'n wrak bent als je tenminste niet stevig in je schoenen staat.

Er zou eigenlijk een instantie moeten zijn die toezicht houdt op dergelijke zaken. Maar al te vaak worden op zich prima functionerende medewerkers, leidinggevenden en managers ontslagen onder valse voorwendselen door dergelijke wrakken.
De psychische lidtekens, zoals het verlies van zelfvertrouwen, zelfrespect en het vertrouwen in een goede toekomst worden zo in de ziel gekerfd totdat deze ziel kapot is en totaal uitvalt.

De arbowet enz. beschermt ons nauwelijks tegen dit psychisch geweld en velen worden slachtoffer van zo'n wrak of smeerlap tot het moment dat iemand wakker wordt en ziet wat er aan de hand is.

Diegenen die slachtoffer zijn geworden zijn dan al lang met een lidteken op de ziel elders aan het werk in het beste geval, maar er zullen er ook genoeg zijn die uitvallen, afknappen, na verloop van tijd.

Het is ongeloofelijk dat ontslag wegens disfunctioneren en verstoorde arbeidsverhoudingen het gemakkelijkst is. Er zou eigenlijk standaard een mediator bij betrokken moeten worden om de slachtoffers van dergelijke smoezen te beschermen tegen psychisch labielen en smeerlappen.
Bij twijfel zou iemand nooit ontslagen mogen worden.
Helaas is de praktijk heel anders weet ik uit eigen ervaring.
Gelukkig ben ik er nog steeds van overtuigd dat het niet aan mij lag en weet ik steeds weer de hoop, moed en energie te generenen om een nieuwe start positief en enthousiast tegenmoet te treden maar de ziel protesteert steeds heftiger, hij weet dat hij weer lidtekens zal oplopen.
 

CV-tijdperk loopt ten einde

heer RM Minneboo   |    |  7 maart 2007
Reactie: Het artikel roept beelden op.
Beelden die gaan richting: Geslaagdvoor uw opleiding?, gefeliciteerd. Uw zuurverdiende kennis&vaardigheden-chip wordt direct ingespoten. (even stilzitten dus). Volgende stap is naar het almachtige recruitmentburo. Uiteraard betaald en onderhouden door het machtige bedrijfsleven. Daar scannen ze Uw kennis&vaardigheden-chip. Uit de scan wordt duidelijk waar en welke werkgever er voor u geschikt is. Extra kennis vergaart? Geen probleem, we ''updaten'' uw chip even en voort gaat hij weer. Het werkvolk dat kan nu extreem goed geselecteerd worden. Waarom niet ook het complete gezondheids file en de dna-structuur vermelden. Dan kan de aandeelhouder nog beter bepalen of en als wat U mag werken. Geen tot weinig ziekteverzuim, geen verborgen gebreken, beter voor de winstgevendheid van het ''fijne'' bedrijf waar u mag werken. Ik zie nationale databanken voor me waar aandeelhouders werkvolk kunnen uitwisselen voor een optimale bezettingsgraad en dus realisatie van de winstcijfers.

Gelukkig, ik kan niet wachten tot de CV eindelijk wordt vervangen door de machtige chip. Geen leugens meer en een lekkere snelle methode om het juiste personeel te werven.
 

Leider wordt geboren, niet gemaakt

Claudia Zech   |    |  7 maart 2007
Reactie: Als je maar durft zou ik zeggen. Wie anders moet HET doen? En als je maar nooit vergeet wie je allemaal bijstaat. Denk eens aan Bill Clinton, hij dankt een hele riedel mensen die hij altijd zijn vrienden noemt voordat hij aan het werk begint. Je onderscheid je omdat je keuzes maakt. Er zijn te veel leiders die alles op zijn beloop laten.
 

Vijf actiepunten voor de marketeer

Tom   |    |  7 maart 2007
Reactie: We hebben hier dus over promotie, en niet over marketing?
 

Talent verdwijnt via achterdeur

B. v. Brakel   |    |  7 maart 2007
Reactie: Beste mevrouw Sylvia Aben

Met signaleren kom je als kersverse office-manager niet ver.
Rotte appels is in deze context niet goed,maar de boodschap is helder.

Mijn advies is om met de medewerkers een gesprek aan te gaan en duidelijk maken wat je ervan vindt, en wat ze uiteraard ook van de situatie vinden. Kan confronterend zijn, maar ook verhelderend.
Maak afspraken en kijk of hiein verbeteringen optreden.
Zijn de resultaten onvoldoende dan zul je van de medewerkers afscheid moeten nemen.

De medewerkers erbij te betrekken in je team is goed, maar niet ten koste van je doelstellingen.

Succes.

 

Manager met psychische klachten komt moeilijker terug

heer Einar Croon   |    |  7 maart 2007
Reactie: Interessant artikel. Uit wetenschappelijke studies blijkt namelijk dat een hoog opleidingsniveau terugkeer naar werk bij psychisch verzuim vertraagt! Het artikel sluit aan op deze bevinding, ervan uitgaande dat managers vaak een relatief hoge opleiding hebben genoten. Psychisch & Werk heeft de wetenschappelijk aangetoonde voorspellers van terugkeer naar werk bij psychisch verzuim samengevat in de Return-to-work calculator waarmee een manager in no time kan uitrekenen hoe lang een medewerker er over doet om het werk te hervatten. Kijk hiervoor eens op http://www.psychischenwerk.nl/pw/subarticle.php?id=61&aid=985

Met vriendelijke groet,

Einar de Croon
 

Liever (g)een training I

Theo Schreurs   |    |  7 maart 2007
Reactie: Ik sluit mij helemaal aan bij de slot zin van Geo van Dam.

>Kortom, ik zou je credo ''Liever (g)een training'' willen doortrekken naar ''beter afleren dan bijleren''...
 

Manager met psychische klachten komt moeilijker terug

heer M. Bleecke   |    |  7 maart 2007
Reactie: Het zijn niet alleen mangagers die moeilijk terugkomen. Als middenkader functionaris kom je ook heel moeilijk terug. Hier is de opmerking: behandel een ander niet, zoals je zelf ook niet behandeld wilt worden!
 

Betrokkenheid gaat verder dan tevredenheid

Ad de Beer   |    |  7 maart 2007
Reactie: Berend,

vergeet niet dat er een verschil bestaat tussen motivatie en satisfactie. Het zijn ook totaal verschillende psychologische dingen.
je kunt geweldig gemotiveerd zijn en zeer ontevreden (zie mijn eerdere inzending).
Dat tevreden mensen vaak alles al hebben meegemaakt kan ik niet plaatsen. Ik ken veel ontevreden mensen, juist omdat ze alles al hebben meegemaakt (behalve die dingen die ze juist tevreden maken).
Lees er Herzberg eens op na zou ik zeggen.
 
< vorige 2103 2104 2105 2106 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10