zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Nederlandse zorgsector laat tot 6,1 miljard euro per jaar liggen

Paul Teunissen   |    |  31 mei 2015
Reactie: Tijdens het lezen van dit artikel werd het al duidelijk, maar met de laatste zin valt het kwartje: dit is een reclameboodschap. Waarom leent Managersonline zich hier voor?
 

Burn-out: een teken van sterkte!

Frank van der Steen   |    |  31 mei 2015
Reactie: Elly van Balkom werkt wellicht op de afdeling persooneelszaken?
Dit is namelijk precies de manier waarop veel HR mensen iemand met een burn-out benaderen.
 

Nederlander ergert zich aan weer, taal en mentaliteit op vakantie

Jan Sleumer   |    |  30 mei 2015
Reactie: Als er in Frankrijk Spanjaarden zouden wonen, zou ik veel vaker gaan!
 

Nederlander ergert zich aan weer, taal en mentaliteit op vakantie

Toon Van Kerckhove   |    |  29 mei 2015
Reactie: Probleem zo oud sinds de mensen zich begonnen te verplaatsen. Ga er nooit van uit dat de andere je zal wel verstaan, of dat er een gemeenschappelijke vreemde taal is die jullie allebei begrijpen. Wij doen zaken in vijf talen, het is altijd hard werken. Als een land je echt interesseert om op vakantie te gaan: doe dan de moeite om goed de basistaal te leren. Meestal ga je niet één keer naar een land dat je interesseert, maar je gaat verschillende keren terug naar andere streken in dat land. Pas op: basistaal leren kost moeite om het goed te doen en dit is zeker in één jaar niet rond. Terwijl je de vreemde taal leert, zal je zeker elementen en feiten over dat land leren. Dat maakt het allemaal veel verstaanbaarder en leuker. Vreemde taal? Doe zelf de moeite! Een rondreis in India? Ik hoef niet met de locals te kunnen praten. Maar in Frankrijk, Italië wil ik wel communiceren. Dus leer Frans, Italiaans etc. Je wereld zal een pak breder opengaan
 

Nederlander ergert zich aan weer, taal en mentaliteit op vakantie

willie   |    |  29 mei 2015
Reactie: Waarom zou de Fransman Engels spreken met een Nederlander? Dat is toch al te gek. Wie naar Frankrijk gaat moet er maar voor zorgen dat hij een woordje Frans praat. Pure beleefdheid.
 

Nederlander ergert zich aan weer, taal en mentaliteit op vakantie

Bekaert Jan   |    |  29 mei 2015
Reactie: Het probleem is al zo oud als het toerisme zelf.
Met hoffelijkheid geraak je al een heel eind weg, aan beide kanten. M.a.w. als je de taal niet spreekt kan je vlug enkele woorden leren zodat je
toont dat je de mensen respecteert.
Vlamingen spreken doorgaans vlot Frans, Engels, een aardig mondje Duits en dikwijls nog Spaans of een andere taal uit de eurozone en dat doen we ook automaticsh als we deze landen bezoeken.
Het is inderdaad geweten dat Frans, Duits en Engels sprekenden het normaal vinden dat zij in hun taal worden aangesproken en er verontwaardig over doen als dit niet gebeurt.
Anderzijds je kan moeilijk verwachten dat iedereen in Europa Nederlands, of een Scandinavische taal spreekt om maar een paar voorbeelden te geven.
Zelfs veel (gelukkig niet alle) Franstaligen in België vinden een passieve kennis van het Nederlands niet aan de orde. Ga maar eens naar Brussel of gewoon naar onze Vlaamse (!) kust.
 

Nederlander ergert zich aan weer, taal en mentaliteit op vakantie

Emmy   |    |  29 mei 2015
Reactie: Als ik in Frankrijk ben spreek ik Frans, net als de Fransen. De klagers zien het blijkbaar als een recht dat de Fransen Engels tegen hen spreken, in plaats van als een gunst.
Als het je niet aanstaat moet je in Nederland blijven met vakantie.
Anderzijds: als de Fransen echt aan je willen verdienen, spreken ze vaak ineens wel Engels...
 

Nederlander ergert zich aan weer, taal en mentaliteit op vakantie

Michael   |    |  29 mei 2015
Reactie: Engels is geen ''verplichte'' taal binnen EU. Ze hoeven niet naar Frankrijk gaan of leren ze Frans! De Fransen denken waarom Engels leren terwijl Frans toen lingua franca was. Ik ben het mee eens dat zij Engels niet hoeven praten.
 

Nederlander ergert zich aan weer, taal en mentaliteit op vakantie

uil   |    |  29 mei 2015
Reactie: 'Man kann sich den ganzen Tag wohl ärgeren, man ist nicht dazu verplichtet'.
 

Nederlander ergert zich aan weer, taal en mentaliteit op vakantie

danser   |    |  29 mei 2015
Reactie: waarom je ergeren aan de fransman, die geen engels spreekt; ik denk dat de fransman zich ergert aan het feit dat de meeste nedelanders geen frans spreken en waarom niet??? of wordt het niet meer onderwezen op school en daar erger ik me nou aan!
 

Nederlander ergert zich aan weer, taal en mentaliteit op vakantie

Peter   |    |  29 mei 2015
Reactie: >De grootste ergernis in Frankrijk is de taalbarrière (28 procent). Frans vindt men een lastige taal en Fransen kunnen of willen geen Engels spreken.<

Ik hoor daar niet bij en daarom heb ik nooit problemen in Frankrijk. Ik heb echter altijd geredeneerd dat je je in moet zetten je in een gastland verstaanbaar te maken. Veel mensen vergeten de primaire reden waarom Fransen dat niet kunnen: Geen ondertiteling op de TV maar alles nasynchroniseren, net als de Duitsers, Italianen en Spanjaarden overigens. Alsof die laatste twee wél gemakkelijk verstaanbaar zijn...
 

Nederlander ergert zich aan weer, taal en mentaliteit op vakantie

Loes   |    |  29 mei 2015
Reactie: Wat ik niet begrijp is dat veel mensen het zichzelf blijkbaar aandoen. Ze irriteren zich in het verkeer, maar kiezen er toch iedere keer weer voor om met de auto op vakantie te gaan. Budgettaire overwegingen kunnen bij hele korte afstanden een reden zijn, maar bij langere afstanden - bijv. Zuid Spanje - is het vliegtuig vaak zelfs goedkoper. Ik begrijp niet waarom men dan zo 'blijft hangen'.
 

Consument let meer op duurzaamheid bij aankopen

Heinrich Best   |    |  28 mei 2015
Reactie: ''Consumenten letten weliswaar meer op duurzaamheid, maar de kennis van consumenten over de duurzame activiteiten van individuele merken is zeer beperkt''

En hiermee slaan ze de spijker op zijn kop. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is in de loop der jaren een must geworden voor bedrijven, een marketingtool, als het ware.
 

Consument koopt kleding en schoenen vaker op zondag

Marktkraamverhuur - Heinrich Best   |    |  28 mei 2015
Reactie: We kunnen de verschuiving binnen de markt niet negeren, allicht niet. Wel ben ik van mening dat er altijd vraag zal blijven bestaan naar de ouderwetse winkelstraten en markten. Veel mensen geven nog altijd de voorkeur aan kleding en schoenen kunnen passen, zelfs nu anno 2015 de webshops dit nadeel zoveel mogelijk tegemoet proberen te komen.
 
< vorige 207 208 209 210 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10