zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse zorgsector laat tot 6,1 miljard euro per jaar liggen

28 mei 2015 - Door bestaande ICT-initiatieven sectorbreed toe te passen, zijn besparingen tussen de 2,9 en 6,1 miljard euro per jaar te realiseren in de zorg.

Dat blijkt uit ‘Visie Connected Health’, een onderzoeksrapport en gezamenlijk initiatief van Cisco, VisionsConnected en Vosko. De bedragen vertegenwoordigen respectievelijk 5,2 tot 10,5 procent van de totale uitgaven in de gezondheidszorg in Nederland.Kostenbesparing
Tussen 2011 en 2015 stegen de kosten van de gezondheidszorg gemiddeld met 2,3 procent per jaar. Dit is flink lager dan de 5,7 procent stijging die tussen 2005 en 2010 plaatsvond. Volgens het onderzoek uitgevoerd namens ‘Visie Connected Health’ is echter nog veel meer verbetering in zorgkwaliteit te behalen. Door ICT- en collaboratieoplossingen met een bewezen en succesvolle business case, sectorbreed in te zetten, kunnen zorgprocessen worden geoptimaliseerd. Dit zorgt voor betere kwaliteit van de zorg en kan een kostenbesparing opleveren van vijf procent tot ruim tien procent op de totale uitgaven van de zorgsector.

Bewezen business cases
Er bestaan al veel concrete voorbeelden van de inzet van ICT en collaboratieoplossingen in de zorg die op dit moment nog niet sectorbreed worden toegepast. Deze oplossingen helpen het zorgsysteem te kantelen van aanbod- naar vraaggestuurd, terwijl ze ook de kwaliteit verbeteren. Zo zorgen videoconferencing en telemonitoring ervoor dat gepersonaliseerde zorg op afstand mogelijk is. Patiënten hoeven daardoor minder vaak fysiek naar het ziekenhuis. Ook maken data-analyse tools het mogelijk sneller diagnoses van hogere kwaliteit te stellen en wordt met deze tools het aantal foutieve diagnoses teruggedrongen. Ook wordt kennis optimaal benut door realtime videoconferencing toe te passen op de intensive care.
Raymond Alves, CEO VisionsConnected en initiatiefnemer van het initiatief 'Visie Connected Health': "Er bestaan momenteel al heel wat bewezen business cases over de inzet van collaboratie-oplossingen. Er is ook steeds meer aandacht voor betere, betaalbare zorg. Maar om de gezondheidszorg duurzaam te kunnen veranderen, is het noodzakelijk dat zorgorganisaties, ICT-leveranciers en overheid nu samen doorpakken. ‘Visie Connected Health’ bundelt de kennis en ervaring van verschillende ICT-partijen op het gebied van innovatie in de gezondheidszorg. Cisco, VisionsConnected en Vosko hebben ieder hun eigen expertise, de gezondheidszorg profiteert van de synergie die ontstaat door deze samenwerking. "

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Technologie biedt zorgsector helpende hand
 Zorgsector innovatiever dan bedrijfsleven
 Zorginstellingen moeten meer inzage geven
 Resultaatgericht sturen vraagt 360 graden zicht op zorgprocessen
 
 
reacties
 
Paul Teunissen  |   | 
31-05-2015
 | 
20:36 uur
Tijdens het lezen van dit artikel werd het al duidelijk, maar met de laatste zin valt het kwartje: dit is een reclameboodschap. Waarom leent Managersonline zich hier voor?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10