Reactie: Vooroordelen komen vaak voort uit slechte ervaringen. Maar slechte ervaringen zijn niet blijvend (gelukkig). Volgens mij hangt het slagen van duo-baners als goed ingespeeld team in grote mate af van het soort werk dat gedaan moet worden. Bijvoorbeeld kunnen bij ons kantoor de advocaten niet als duo-baner werken. Echter, ik werk thans ruim zeven jaar in de advocatuur en al onze secretaresses zijn vrouwen, waarvan eenderde duo-baners zijn. Ik zou niet meer anders willen. We hebben onze duo-baners een aantal tips en instructies gegeven hoe de werkoverdracht te regelen. Daar, waar het niet goed werkt, wordt er gelijk ingegrepen in de vorm van werkoverleg en -afspraken met de betrokkenen en wordt er gekeken wat nodig is om de overdracht beter te laten verlopen en de verantwoordelijkheden goed te verdelen. Maar als het dan weer loopt dan is het ook goed. Onze duo-baners hebben slechts één restrictie, zij mogen niet tegelijkertijd met verlof (overlapping van 1 of 2 dagen is niet erg). Op deze manier heb ik gedurende het hele jaar voldoende bezetting en heb ik in tijden van hoge werkdruk altijd een aantal parttimers die wel een extra dag willen werken. Op die manier is bij ons de continuïteit in de bezetting gewaarborgd. Tot nu toe heb ik parttimevacatures altijd goed kunnen invullen. De gemiddelde leeftijd bij onze duo-baners is 38. Dus wel of niet duo-baners inzetten is mijns inziens een kwestie van kaders scheppen. Ik ben zeer nieuwsgierig naar de ervaringen in andere bedrijven.
Reactie: Ik ben bang dat we het nu over een ader onderwerp gaan hebben: tekst- of tikfouten, ik ben dislectisch dus ze zitten in de tekst. Is dit erg of kan ik dan toch susses bereiken?
Ik weet één ding: ik streef mijn rijkdom altijd na, de vraag is; kan ik het uberhaubt bereiken? Het antwoordt op deze vraag is niet belangrijk want alles wat je niet hebt, kan je niet verliezen en dit doet dus geen pijn. Maar wie niet waagt die wint niet.
Arjan Oostmeyer www.back2basictraining.nl
Reactie: Alles moet bespreekbaar zijn, echter de kunst is om op een rustige wijze de dingetjes bespreekbaar te maken. Val de ander niet gelijk aan, respecteer de ander. Kijk hoe de ander daarop reageert. Luister naar degene, laat elkaar uitpraten. Blijkt deze methode niet te werken bij degene, wordt niet boos, maar geef aan dat je het jammer vindt dat je er samen op dit moment er niet uitkomt. Probeer emoties los te laten, meestal zijn emoties slechte raadgevers.
Reactie: je zou maar zo'n coach hebben, Dhr. Michel Hoetmer bekent in zijn artikel dat hij 75% van zijn klanten zielig vindt en dat ze het te hoog in hun bolletje hebben, misschien vinden zijn klanten het daarom wel zielig om huiswerk te maken voor iemand die het hoog in zijn bolletje heeft.
Reactie: Als de passie groot genoeg is lukt alles!!
Ik ben 18 jaar geleden opgeleidt door werelds eerste lifecoach , Cherie Carter Scott uit Californie. Dit is het, ik ben wel belangrijk, merkte ik tijdens de coach training. Dit moet iedereen weten! En vooral voelen want als je bij dat gevoel komt kun en doe je alles wat je wilt!
Vanuit een baan startte ik mjn praktijk, eerst een op een en daarna volgden grotere opdrachten. Fantastische ervaring! Vrijheid, eigen tijd, eigen stommiteit Ik kom het allemaal tegen en kan alleen mezelf de schuld geven en doorgaan. If you can dream it you can do it! De meeste dromen zijn inderdaad zoals Michel schrijft een leuk tijdverdrijf. Er is een groot verschil tussen dagdromen en werkelijke dromen! De mensen die werkelijke dromen hebben praten er niet over maar doen! De dagdromers zitten opgesloten in de comfortzone en dat is best triest. Ik wens iedereen die hier zit dan ook de moed om er uit te stappen en te gaan doen!
ENJOY LIFE
Het stoort mij dat u in alles probeert uw gelijk te halen. Uw artikel heeft een zeer negatieve klank, uw reactie op verschillende citaten uit verschillende reacties heeft een hoog: 'ik heb toch lekker gelijk' gehalte. Ofwel: u maakt ''zich schuldig aan wat men een confirmation bias noemt. Dat is de neiging om op zoek te gaan naar informatie die een bepaald beeld (mening) bevestigt''.
In een van de reacties las ik: ''en ik vind het OK dat je het niet met me eens bent''. Dat lijkt me ook.
Het gaat hier m.i. niet om je gelijk halen. Ook meneer Hoetmer mag zijn mening bijstellen of in elk geval het respect hebben voor de andere mening, visie van anderen, zonder daar tegenargumenten voor te moeten zoeken.
Niet iedereen heeft 'The Secret' gezien/gelezen, maar iedereen heeft wel een mening over de verschillende punten die u in uw artikel bespreekt. Het hoeft toch ook niet per se over 'The Secret' te gaan?
De negatieve draai geeft geen positieve wending aan je leven. Laten we allemaal positiever denken en onze niet-materiële doelen (gezondheid, geluk, etc.) nastreven, dan komen we een stuk verder.
(p.s. meneer Verhoeven: in het stuk van meneer Hoetmer staan ook weer de nodige fouten, jammer hè, maar ook dat ziet lang niet iedereen)
(p.s. meneer a b: mooi gezegd!)
Reactie: Dank voor uw artikel, dan hoef ik daar ook niet meer naar toe.
Heerlijk wel, dat mensen graag de illusie voorgehouden krijgen dat ze macht hebben over hun eigen leven en zelf alles kunnen bepalen.
Nou kan er ook steeds meer: mooie borsten, een platte buik en zelfs keurige schaamlippen kun je gewoon kopen en je lichaam laten verbeteren (of verminken, het is maar vanuit welke hoek je er tegenaan kijkt).
De illusie van de volkomen invloed op je eigen gedachten, lijkt van een zelfde soort almachtsgedachte uit te gaan: nooit meer pijn, pech en armoede, als je maar goed denkt.
Natuurlijk heeft hebben eigen houding en inspanningen invloed op je leven, het zou wat wezen als dat niet zo was.
Maar mensen hebben ook volkomen onverwacht geluk of pech. Wij zijn niet almachtig en zijn ons bovendien van een groot deel van onze overtuigingen en basisverstrikkingen niet eens bewust. Het is ook de vraag of we ons overal wel van bewust kunnen worden. Of we ons complete verleden kunnen 'omarmen' , zoals Mike Dooley voorstelt.
Maar een beetje bewustwording kan natuurlijk wel effect hebben. Alleen als het er toe gaat leiden dat mensen zichzelf nog meer verwijten maken en het schuldgevoel bevorderend werkt, slaat het natuurlijk de plank mis.
Zelf blijf ik ook in geloven in de effecten van bewustzijn en hard werken gecombineerd met ontspanning.
Binnenkort geef ik een leuke workshop over geld. Helaas doe ik geen belofte van magische aantrekkingskracht, wel stel ik bevrijding van (hardnekkige, beperkende) leugens in het vooruitzicht.
http://www.CarolineFranssen.nl
Reactie: Vraag ik me toch in gemoede af hoeveel managers overweg kunnen met al die specifieke engelse terminologie. Is daar geen onderzoekje naar te doen?
Reactie: Eindelijk ontstaat er ruimte binnen organisaties voor de complementaire dimensie van ratio: intuitie.
Via technieken die al duizenden jaren hun waarde bewezen hebben, zoals bv. astrologie.
Juist mensen/managers die verder kijken dan hun neus lang is maken gebruik van het volledige spectrum van mogelijkheden en dat is ZOWEL ratio als intuitie!
De wetenschap zelf (via de kwantum fysica) is er overigens al jaren achter dat de ratio slechts een beperkt beeld genereert van de werkelijkheid.
Reactie: Veel reacties hierboven waar ook veel emotie uit spreekt! Ik denk dat veel mensen en werknemers uiteindelijk maar 1 ding willen en dat is op de binnenkant beoordeeld worden. Daarnaast ook nog eens dat de meeste mensen alleen maar gelukkig willen zijn en dat het lichaam wat daarbij hoort ( of dat nou maat 38 of 46 is) daar vanzelf wel bijkomt.
Ik las dat dit jaar een keerpunt is. Dit jaar gaan er meer mensen dood door overgewicht dan vanwege honger. Voedsel is iets wat gezien moet worden als 'brandstof voor je lichaam' en niet als vervanger van aandacht of vergeten van emotionele pijn. Wanneer leidinggevenden en werknemers binnen organisaties dit eens bespreekbaar maken, denk ik dat de meeste mensen wel op het gewicht komen waar ze op horen te zitten.
Reactie: Deheer Geenen slaat de schrik al om het hart bij het denken aan vooruitgang. Ik geloof goed dat hij 60 jaar geleden ook al steigerde toen bekend werd dat personen de krant voor zouden gaan lezen op de kijkbuis (''het Journaal, bah, alsof ik zelf de krant niet kan lezen'').
Dat was slechts gekheid, natuurlijk. Meer serieus: het zal zo'n vaart niet lopen met deze zogenaamde Talking Heads. Ze lenen zich niet om de tekst even gauw te scannen op relevante informatie, en missen de eigenschap dat de user de snelheid kan dikteren.
Reactie: Brood op de plank lijkt me het belangrijkste, verder een beroep waar je zorg en werk kunt combineren en dat is nog steeds de Thuiszorg waar ik werkzaam in ben, wat ik overgens als verzorger met plezier doe. Mijn passie haal ik als man uit het opvoeden van mijn kind en mijn politieke werk als raadslid van de SP, en dan niet alleen lezen maar actie fractie, de straat op om zo in contact met mensen te komen. Je moet niet een ding doen maar meerdere dingen, je leven is breder dan alleen maar betaalde arbeid, dit is maar een klein stukje ervan.
Atte Houtsma; co-ouder van een zoon van 11 en SP raadslid.
Reactie: Ik heb veel met amerikanen samengewerkt. Een ongelooflijk raar volk. Ik vergeet nooit dat ik ooit eens wilde roken in de kelder van een hoofdgebouw van militairen. Mensen lachte me uit omdat ik vroeg waar ik kon roken, terwijl ik voor me een gigantische Burgerking in de kelder aantrof. Dacht even dat ik in de verkeerde film was.