zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Managersonline.nl is vernieuwd. Wat vindt u ervan?

Harm de Jonge   |    |  24 juli 2007
Reactie: Beste redactie ik vindt de site duidelijk en helder met veel uitstekende rubrieken. Ga zo door en wij als lezers zullen er nog veel gebruik van maken.
Veel succes met de verdere ontwikkelingen.
 

Tien stappen om uzelf te verbeteren

R. Civile   |    |  24 juli 2007
Reactie: Als ik naar het artikel kijk dan wordt ik daar eerlijk gezegd een beetje treurig van. Niet dat ik de integeriteit persoonlijk afkeur maar meer dat hier sprake is van het aanzetten tot een gedragspatroon die de bewuste persoon zelf wel eens niet zou kunnen zijn.

Dat is iets waar speciaal aandacht aan moet worden besteed. Is iemand ontevreden dan is er ongetwijfeld een oorzaak. Edoch, het moet me hier echt even van het hart dat je NIET eens moet willen proberen de 'Essentie' van de persoon te willen veranderen. Veel mensen zijn te beinvloeden op dit gebied, vele technieken en manieren losgelaten op, bijvoorbeeld de consument, hen 'te stimuleren, lees aan te zetten' tot een bepaald gedrag.

Ik ben van mening dat je de persoon zelf niet eens mag veranderen laat aanzetten tot. Daar krijg je namelijk hele nare neven effecten van. Truuk hier is mensen te tonen wie de ander is in 'Essentie' en draagvlak te creeeren voor elkaars verschillen.

Nadruk hier zou m.i. moeten liggen 'Aanvullen' niet 'Aanpassen'. Wanneer je alleen al deze twee criteria in de praktijk zou toepassen dan krijg je vooruitgang juist door de individuele capaciteit zichtbaar te maken naar de anderen naast je. Als een ieder dat accepteerd krijg je pas echt leuke dingen te zien.

Daar is echt geen lange weg van coaching of begeleiding voor nodig overigens.

RC PM
 

Herken de elf roddeltypes in uw team

heer WL Geldrop   |    |  24 juli 2007
Reactie: @mevrouw A. Hooymans

Beste mevrouw Hooymans, dit klinkt vreselijk vervelend en ik hoop dit ook nooit in deze mate mee te maken. Het verspreidt zich als een olievlek en hier tegenin gaan klinkt als dweilen met de kraan open. Neem mee in je overweging of het zich wel zou lonen om te blijven in zo'n rattennest; waarschijnlijk worden je capaciteiten bij een ander bedrijf vele malen beter benut. Laat ze lekker stikken! Fijn voor jou, pech voor de organisatie!

Groetjes en veel sterkte,
W van Geldrop
 

Divers personeel maakt ruzie

Jeroen Hensen   |    |  24 juli 2007
Reactie: Waar verschillende mensen werken daar zijn ook verschillende temperamenten. Een ruzie is niet altijd te vermijden omdat collega's vaak dicht op elkaar zitten. Jammer genoeg blijven die collega's vaak te lang met ergernissen lopen waardoor een opgekropte kwaadheid eruitkomt. Een aantal mensen kan of durft niet direct feedback te geven omdat ze de vaardigheid ontberen. Voor ontvangen geldt dit overigens ook. De kunst is om al op iritatieniveau de boel te leren bespreken. Een flinke ruzie is al te ver doorgeschoten en lastiger om uit de weg te ruimen. Leer een medewerker om zijn stress te managen en snel met zijn iritaties aan de slag te gaan. Collega's mogen daar best hulp in vragen en krijgen. Dat betekent ook dat een manager zijn of haar voelsprieten gebruikt om non verbale signalen op te vangen en deze te valideren. Dat kan een hoop ellende voorkomen. Richt de energie vooral op het talent en ook op het serpent.
 

Managersonline.nl is vernieuwd. Wat vindt u ervan?

Jeroen Hensen   |    |  24 juli 2007
Reactie: Het geheel ziet er frisser uit en lijkt wat rustiger voor het oog. Ik blijf dit verder een erg inspirerende site vinden. Succes.

www.latenttalent.nl
 

Managersonline.nl is vernieuwd. Wat vindt u ervan?

Jeroen   |    |  24 juli 2007
Reactie: Jammer dat er meteen een oordeel komt over de makers van de web-site. Kritiek uiten mag, maar doe dit dan op een professionele manier.Zowel in Firefox als Explorer is het allemaal goed te lezen. Ga vooral zo door, want jullie artikels zijn de moeite waard.
 

Een collega volgt mijn aanwijzingen niet op. Wat te doen?

heer m alkeizer   |    |  23 juli 2007
Reactie: Je moet zien achter te komen wat haar motiveert om de procedure toch te volgen. benadruk haar positieve kanten en ga niet in strijd met haar. beroep je niet op jouw formele positie of door de manager in te schakelen maar probeer haar te motiveren om de procedure te volgen. Als de collega's doen wat je vraagt zonder sancties in te roepen is het beter. Op lange termijn kan je hiermee meer bereiken en je zorgt voor draagvlak bij de collega's.
 

Managersonline.nl is vernieuwd. Wat vindt u ervan?

S. Giersthove   |    |  23 juli 2007
Reactie: De site is prima te lezen zelfs op Safari van Apple. lichtblauwe achtergrond. frisse letters. Voor diegene die klagen dat de letters te klein zijn. Elke browser heeft een letter vergroot knop, of gebruik control-shift en het plus teken. Of control ingedrukt houden en scrollen.
 

Als de baas van huis is, lopen de werknemers de kantjes eraf

Ad Hominem   |    |  23 juli 2007
Reactie: Die laatste opmerking van Martijn is een duidelijk geval van Ad Hominem, op de man. Wat de situatie was van de redacteur die dat artikeltje schreef is niet ter zake, en geen argument voor de discussie. Ik ben het zeer eens met Ron Ladage. Een situatie met een kat die van huis is en muizen die dan op tafel dansen is verre van te prefereren. Als de verhouding inderdaad zo is dat de chef zich als een 'baas' gedraagt, dan is zo'n situatie vanzelfsprekend. Er is altijd een mogelijkheid om lijn te trekken. Ik heb nog bij de Raad van Arbeid gewerkt, waar kantoorpersoneel moest stempelen, zodat de baas aankomst en vertrektijd wist van het personeel. In de pauze moest dat ook. Wat deden mensen als het mooi weer was. Na een half uur stempelen, en dan weer rustig in het zonnetje gaan zitten. Geef mensen bevredigend werk, en geef ze regelmogelijkheden en verantwoordelijkheid, dan wordt er zonder de 'baas'ook hard gewerkt. Een echte manager weet zichzelf misbaar te maken.
 

Managersonline.nl is vernieuwd. Wat vindt u ervan?

D. Huizinga   |    |  23 juli 2007
Reactie: Prima opzet van deze brief qua grote.
Alleen totaan niet meer te lezen. Zwarte letters en een donkerblauwe achtergrond.

Bedacht door een wannabe ITér vermoed ik.

Graag een verandering in de opmaak, anders word het door mij in iedergeval niet meer gelezen.
 

CV-tijdperk loopt ten einde

Rene Civile   |    |  23 juli 2007
Reactie: @ Franziska Szabo
Ik ben het zeker met u eens dat die 'klik' zich moeilijk laat definieren maar een 'gevoelskwestie' is. De wijze van werken zoals u die heeft beschreven is een hele goede. Waar wij naar kijken is juist ook de manier om te zien of die klik er wel of niet is/zal zijn. Daar zitten we nu dus op die 80% Het is niet alleen zo dat we de latente eigenschappen inzichtelijk kunnen maken maar deze zeker kunnen afzetten tegen de personen en eigenschappen waar de kandidaat uiteindelijk terecht zal komen.

Dat we die bepaling tot zo'n percentage kunnen doen is uiteraard geen garantie dat die klik er wel of niet zou zijn. Dat is nu eenmaal mensenwerk doch als we de kans kunnen determineren tot minstens die 3/4 dan ben ik een heel tevreden mens. Overigens houd ik me zelf niet bezig met w&s 'an sich' maar met de waardebepaling van Human Capital voor beide zijden.

RC
 

CV-tijdperk loopt ten einde

Radboud Visser   |    |  23 juli 2007
Reactie: Beste interessant artikel. Al heb ik wel het idee dat dit oud nieuws is. 'De mens' wordt helaas wat minder eerlijk. Wij komen ook steeds vaker foutjes tegen in CV's. We lezen ze eigenlijk pas tijdens het gesprek. Daarnaast is de sollicitatieplicht een dooddoener omdat hierdoor groepen mensen blind solliciteren. Als ze maar weer een brief hebben gestuurd....

We hebben het beschreven probleem opgevangen door een digitale sollicitatieprocedure te maken met een standaardvragenlijst. Hierin staan de belangrijkste gegevens waarvan er waarschijnlijk ook wel een aantal in de CV zullen staan. Doordat de vragenlijst standaard is, zie je heel snel met wie je wel door wil en met wie niet. Sowieso is de motivatie van de sollicitant als ze een lijst invullen groter dan de personen die hun CV rondmailen.

Het laatste wat we eigenlijk nog online zouden willen testen is het gevoel voor commercie. Is iemand blind en verkoopt ie z'n schoonmoeder nog of kan iemand adviserend verkopen en toch de benodigde target halen. Volgens mij zijn hiervoor geen goede onlinetesten beschikbaar.

Aldus, je lost het ene probleem op en het volgende komt alweer naar voren. Zo is het leven van een PO-manager.

Radboud Visser
Mens & Relatie
 

In de VS 3: Gespannen relatie met drank

Michel Hoetmer   |    |  23 juli 2007
Reactie: Ik kan mij bij uw verzuchtingen iets voorstellen. Wij weten (hopelijk) allemaal dat overmatig drankgebruik slecht is, vooral voor jongeren maar ook voor ouderen. De eerste verantwoordelijkheid ligt bij de mensen zelf.

En Don ik weet niet wat jij bedoelt met drinkgelag en waarvoor ik mij moet schamen.
 

Managersonline.nl is vernieuwd. Wat vindt u ervan?

Fred Akkerma | Managersonline.nl   |    |  23 juli 2007
Reactie: Voor degenen die een moeilijk leesbare site hebben ervaren met een donkere achtergrond (in FireFox en/of Internet Explorer): dit heeft vermoedelijk met de cachefunctie van uw browser te maken. Als u de cache leegt, krijgt u de site te zien zoals die nu is. En Esther, ik kan u verzekeren dat we geen lui bureau hebben ingeschakeld. Managersonline.nl is ook geoptimaliseerd voor FireFox.

Fred Akkerma
Managersonline.nl
 
< vorige 1955 1956 1957 1958 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10