Reactie: Chapeau!!
Als alle andere gewaardeerde deskundigen deze gedachtegang eens gingen propageren, dan zou de huizenmarkt zich wel eens in de eerste helft van 2010 kunnen herstellen!!.
Zolang iedereen ''de hand op de knip'' (zoals we dat in Brabant noemen) blijft houden, is deze crisis over 10 jaar nog niet opgelost!.
Fijn om eens een positief iemand te lezen, die goed beargumenteerd de markt in een goede richting kan duwen.
Reactie: Ik had ook niet anders verwacht, dan dat na 1 oktober de spam gewoon zou doorgaan, is ook alleen maar bedoeld om Nederlandse bedrijven die, veelal serieuze aanbiedingen hebben in de fout te laten gaan, zodat er boetes uitgedeeld kunnen worden. Kunnen ze een stroppenpotje maken voor de noodlijdende krantenbedrijven en wellicht straks ook noodlijdende drukkers
Reactie: Het punt van verantwoordelijkheid vind ik een hele belangrijke.
Als je zelf geen verantwoordelijkheid neemt voor je acties maar ook voor de acties van je team waar jij verantwoordelijk voor bent ben je voor mij geen goede leider.
Iemand de schuld geven voor iets waar jij verantwoordelijk voor bent doet niets af van het resultaat. Als leider heb je gefaald en niet iemand anders heeft gefaald.
Reactie: Terecht punt Steven. Om concreet naar oplossingen toe te werken. Zelf deed ik onderzoek naar de drijfveren van Generatie Y en wat dit betekent voor organisaties. Juist nu ten tijde van crisis geloof ik dat er veel te halen valt uit het samenbrengen van zowel de babyboom generatie die nu aan het roer staat met de Generatie Y die juist fris én vernieuwend tegen zaken aankijkt. Er liggen nu juist veel kiemen voor nieuwe groei en ontwikkeling. Samen met Gerrit Heijkoop ontwikkelde ik hiervoor een concreet traject. Zie www.denieuwehrmfocus.nl
Reactie: Ik denk dat dit een helder artikel is zij het ietwat versluierd. Je kunt garantie stellingen hanteren wanneer deze niet worden versluierd door de tal van 'exclusies'.
Als PM ben ik zelf bij flink wat migraties en uitfaseringen betrokken geweest en zie heel breed de genoemde hiaten telkens toch weer optreden. Dat is vrijwel gelijk binnen overheden en bedrijfsleven. Garanties zijn leuk wanneer er zo min mogelijk gebruik word gemaakt van de zogenaamde 'exclusions' in de contracten en de sla.
Wat ik erg jammer vind van het artikel is dat één van de grootste manco's van dergelijke trajecten, namelijk een up to date inventarisatiebeleid, niet wordt benoemd. Juist dat is namelijk de grootste angel bij grote ICT projecten, van welke soort dan ook.
Zolang de zakelijke inventarisatie niet goed is geregeld kun je garanties verlangen wat je wilt, maar wanneer beslissers niet goed kunnen overzien waar de eerste besparingen kunnen worden bewerkstelligd, dan heeft een diensten leverancier dit verschrikkelijk snel door. Dat is namelijk het eerste waar men zich op zal richten.
Mooi artikel maar brei die eens uit. Daar hebben de beslissers meer aan.
Reactie: Ik volg met gemengde gevoelens de gang van zaken van Lakeman en de DSB. Ook ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat een oproep om de DSB failliet te laten gaan ergens op slaat.
Mensen hebben een vrije keus en moeten dan ook goed kijken voor ze iets tekenen. Een kennisje van me vertelde laatst dat de DSB zich richtte op een bepaalde 'groep mensen'. Nou ik had daar een redelijk antwoord op. Dat doet elk bedrijf die iets wil verkopen. Die zoekt daarvoor een doelgroep uit.
De laatste berichten tonen dat er meer en meer executieverkopen van woningen plaats vind. Door welke banken worden deze georganiseerd? Dat vermeld men niet. Het werkt dus verschillende kanten op.
Toen het niet op kon werden er belachelijke hypotheken verstrekt, en mensen namen die hypotheken graag. Nu het een stuk minder is en men financieel in de problemen komt dan zoekt men een zondebok. het begint wat dit betreft meer en meer op de VS te lijken.
Leg de eigen schuld en verantwoordelijkheid vooral bij een ander neer, is dat de boodschap? Als dat zo is dan gaan we nog een mooie periode tegemoet ben ik bang. Hoe het ook is, ik vind de stelling van die Lakeman verwerpelijk en ben werkelijk benieuwd wat hij per saldo aan zijn oproep zal verdienen.
Het is erg jammer dat je er allerlei zaken bij haal die weinig ter zake doende zijn. Bottom line van het artikel is dat de oproep van Lakeman weinig tot geen zoden aan de dijk zet en voor de overigen immoreel is.
Feit is ook dat mensen zelf de mogelijkheid hebben zaken goed na te lezen en zelfs te toetsen, maar dit gewoonweg na hebben gelaten. Ik ben het wel met de criticaster eens dat de DSB ook een sociale functie en verantwoordelijkheid heeft.
Ik ken namelijk mensen die met de DSB te maken hebben gehad en als bank en corporatie duegt het gewoon en daar waar zij niet deugen hebben zij een boete gekregen. Ik zie de AFM overigens geen boetes uitdelen aan Dexia, Fortis en de ABN Amro voor de verkoop van zeer dubieuze en overbodige producten, zoals de DSB ze nu wel heeft gekregen.
Niettemin, ALLE banken en verzekeringsmaatschappijen hebben zich hier schuldig aan gemaakt dus om zomaar alleen in te moeten zoemen op de DSB vind ik wel een erg groot staaltje van mismanagement.
Hoe het ook zij, een oproep als in dit artikel bedoeld heeft geen enkel nut.
Reactie: in de FD hebben alle aanbieders een zorgplicht! Juist om de dommen tegen zichzelf te beschermen. Dat je een miskoop doet als het bijv. om een koelkast gaat a la... maar als jij een lening aangeboden krijgt waar je qua rentekostenconstructie nooit meer vanaf kunt komen dan ben je toch zelf wel heel erg immoreel bezig. Ik steun de oproep, laat de achterbakse lijkepikker nu het ook maar voelen, want deze man heeft geen geweten. En dan nog een beetje een stadion bouwen om zieltjes te winnen.
Ik word daar kotsmisselijk van
Reactie: ''Zeker niet als het is voor 1200 gezinnen die niet goed op hebben zitten letten.''
Dit soort zinnetjes zijn asociale zinnetjes. En daar barst het commentaar van. Wel wetten ter becherming van mensen. En ook eigen verantwoordelijkheid en zo.
Maar oplichting en truckering blijft een geaccepteerd goed. Gaat ongehinderd en ongestraft zijn gang, tot het kapot gaat zoals in dit geval. Het gelazer blijft natuurlijk gewoon doorgaan.
De moraal wordt er niet beter op en de nieuwe truckendozen gaan open. Vindingrijkheid is onbeperkt. Er komen betere ideeen om mensen te pakken te nemen. Fijn spel van catch as catch can.
We willen ons niks laten zeggen en voorschrijven, samenleven wordt er voorlopig niet gemakkelijker en leuker op.
Moet je maar uitkijken.
Reactie: Ik ben benieuwd hoeveel bedrijven een vergaderhandleiding hebben gemaakt voor nieuwe collega's. Als docent communicatie heb ik gemerkt dat stagiaires nooit voorbereid werden op het voeren van een vergadering. Op school was er wel aandacht voor maar het zou zeker ook deel moeten uitmaken van een bedrijfscultuur. Effectiviteit heeft ook veel met sturing te maken.
Reactie: Wel of geen steun van de overheid, hoop bedrijfjes of een bedrijf, anderen hebben ook slechte producten geleverd... Dit alles doet er niet toe! Het is en blijft immoreel en onverstandig om mensen op te roepen een zaak failliet te laten gaan, omdat een eventuele tegemoetkoming voor de gedupeerden dan zeker niet tot stand komt en er veel meer mensen onder gaan leiden. Als het de bedoeling was om de boel wakker te schudden met deze oproep, dan is dat wel gelukt. Maar ten koste van wie en wat?
Reactie: Zeer herkenbaar beeld Noortje! Ik heb ruim een jaar onderzoek gedaan naar de drijfveren van Generatie Y dmv diepte-interviews. En kom tot de conslusie dat Gen Y op zoek is naar authenticiteit, zingeving en groei & ontwikkeling. Tuurlijk verwachten ze een goed salaris, maar erkenning voor hun hele persoon en hun resultaten is belangrijker. De komst van deze generatie betekent nogal wat voor de organisatie van de toekomst. Ikzelf denk dat de komst van deze Generaties erg veel te bieden heeft, mits we in staat zijn de waarden van Gen y succesvol te integreren in ons doen en laten in organisaties. Meer hierover en mijn visie in mijn boekje: Generatie Y aan het werk.
Reactie: Met mijn exman een intermediair gehad op gebeid van hypotheken en verzekeringen. Als klanten bij de DSB een hypotheek en/of lening en/of verzekering hadden konden wij ze altijd helpen met een heleboel geld besparen (meestal tussen de €300-€500). Tenzij ze door de DSB Bank te ver in de schulden zaten dan konden wij zelfs niets doen. Huilende mensen aan tafel hebben een blijvende indruk op mij achtergelaten. Vooral toen ik een kennis tegenkwam die als hypotheekadviseur voor de DSB Bank had gewerkt tegenkwam die zijn haar moest verven uit angst om een van de geholpen mensen tegen te komen.
Bij ons al sinds 2001 een bekend verhaal.
Maarja daarentegen zijn mensen ook erg gierig en tekenen ze zelf voor die schulden...