zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Slecht voorbereide collega’s zijn bron van irritatie voor managers

5 oktober 2009 - 42 procent van de Nederlandse managers vindt een op de vijf vergaderingen onnodig. De grootste irritatiefactor is de slechte voorbereiding van de collega’s (47 procent).Dit blijkt uit een onderzoek van Robert Half onder ruim 5.000 managers in twintig landen.

De slechte voorbereiding op vergaderingen leidt ertoe dat de meetings niet het juiste effect sorteren: elkaar op effectieve wijze informeren en op de hoogte houden. Vergaderingen worden hierdoor onduidelijk, langdradig en uiteindelijk overbodig. Andere irritatiefactoren die genoemd worden zijn het ontstaan van teveel discussie tijdens een vergadering waardoor de focus van de meeting verloren gaat (41 procent) en de aanwezigheid van mensen die er niet bijhoren (32 procent). 



Specifieke vergaderdagen

In hetzelfde onderzoek werd ook gevraagd of er specifieke dagen zijn waarop geen afspraken of vergaderingen worden ingepland. In Nederland gebeurt dit slechts in 24 procent van de gevallen. In Oostenrijk (57 procent) en Brazilië (58 procent) daarentegen zijn deze zogenaamde ‘no meeting’ dagen veel gebruikelijker. Van de Nederlandse ondervraagden die ‘ja’ hebben geantwoord, zegt 34 procent dat de ‘no meeting’ dagen veel productiever zijn. 

Lekker uitzieken

Een ander bekend fenomeen in Nederland is de term ‘lekker uitzieken’. Slechts zestien procent gaat bij ziekte toch werken, maar de rest blijft thuis uitzieken. In veel van de ons omringende landen ligt dit percentage stukken hoger. Duitsers (55 procent) en Engelsen (54 procent) gaan toch werken als ze ziek zijn. De reden hiervoor is de angst dat teveel ziektedagen tegen hun gebruikt kunnen worden. In beide landen ligt dit percentage op 52 procent.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Recessie en schaarste versterken rattengedrag op werkvloer
 Werkende irriteert zich vooral aan vloekende collega’s
 Werknemer heeft genoeg van privésores van collega
 Zeven tips voor een effectieve vergadering
 
 
reacties
 
J.Raben  |   | 
5-10-2009
 | 
07:49 uur
Volledig mee eens waarbij ik mede wil benadrukken dat buiten de reeds genoemde irritatiefactor van overmatig en niet ter zake doende discussies ook de herhalingscyclus (om de hete brei heendraaien) en de langdradigheid bij wat is nu wit of wat is nu zwart mij bijzonder irriteert.
Jacqelien  |   | 
6-10-2009
 | 
09:53 uur
Ik ben benieuwd hoeveel bedrijven een vergaderhandleiding hebben gemaakt voor nieuwe collega's. Als docent communicatie heb ik gemerkt dat stagiaires nooit voorbereid werden op het voeren van een vergadering. Op school was er wel aandacht voor maar het zou zeker ook deel moeten uitmaken van een bedrijfscultuur. Effectiviteit heeft ook veel met sturing te maken.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10