Reactie: Hi Joey, heb net even gegoogled... maar kon niet veel vinden. Een leuk boek over o.a. beheersing van woede is JE HART BIJ JE WERK van Lewis Richmond. Zelf heb ik baat gevonden bij droomwerk en de mentaliteitenleer. Vooral bij kort-durende coaching kun je gericht je woede ontdekken (aanvoelen), wat de poort opent voor nieuwe inzichten en meer doelmatig gedrag. Succes met je zoektocht! :-)!
Reactie: Beweringen ondersteunen door incidenten is blijkbaar niet alleen een kwaal van politici ;).
Coca Cola moest terug naar de oude vorm van de flesjes omdat de consumenten dat wilden. McDonalds veranderde onder druk van de klanten het personeelbeleid en de verpakkingen.
Eerder viel je de klantgerichtheidsdeskundigen aan door een marketing deskundige te citeren. Tja, wie heeft er meer gelijk?
Natuurlijk geloof je liever de marketing deskundigen, dat is je beroep. Helaas zal blijken dat ze geen gelijk hebben, de voorbeelden zijn tallozer dat de incidenten die aangegrepen worden om je stelling te onderbouwen.
BTW, MS maakte het niet mogelijk dat we met elkaar communiceren, dat was internet. IE is veruit de slechste browser, het ligt niet aan deze site dat hij regelmatig vastloopt, maar aan IE.
Aan de nazies danken we de snelwegen, de ruimtevaart, computers en kernenergie. Waren ze dan zo goed?
Reactie: Bedankt voor de reacties. In de commentaren mis ik Apple en de aangehaalde uitspraak van Steve Jobs.
De voorbeelden zijn legio. Microsoft is geen uitzondering. Enkele voorbeelden: Coca Cola (al bijna een eeuw marktleider) maakte in de jaren tachtig één van de grootste marketingblunders van de eeuw. Na veel testen onder consumenten (=luisteren naar de klant) kwamen ze met een andere smaak op de markt. New Coke was geboren. Het werd een catastrofale ramp. Hoewel uit testen bleek dat consumenten de nieuwe smaak lekkerder vonden, wilde men er later toch niet aan (zie ook uitspraak van Seth Godin).
De beroemde Post-it notes (3M)waren het idee van een enkeling, niet van de klant.
IKEA doet weinig tot geen consessies aan de klant. Overal ter wereld hetzelfde assortiment.
Volgens Paul Fentener van Vlissingen werd het idee van de Makro in marktonderzoeken afgeschoten. Toch gingen ze door en het werd een succes. Hoe zit het met andere succesvolle bedrijven zoals bv. Ryanair? easyJet? Starbucks (het geesteskindje van Howard Schultz)? Of de soms maffe ideeën van Richard Branson? Et cetera
Reactie: Het artikel op Nu.nl http://mobiel.nu.nl/pda/wetenschap/199422-Woede-nadelig-voor-succes.html rept over AC-Therapie. Hier lijkt in Nederland weinig over te vinden, ken iemand een goede AC Therapeut?
Reactie: Microsoft is de eerste om te erkennen dat ICT niet dé oplossing is voor invoering van Het Nieuwe Werken. ICT faciliteert het slechts, het maakt het mogelijk. Minstens zo belangrijk -en vaak veel lastiger- is een verandering in de cultuur, de manier waarop we werk organiseren en de omslag naar output gestuurd managen. Dat gebeurt niet van de ene op de andere dag. MSFT weet dat uit eigen ervaring. Wij zijn al jaren bezig met de invoering van HNW en daarbij spelen aspecten als management en cultuur een minstens zo grote, zo niet een veel grotere rol als ICT. Jullie zijn van harte welkom om een keer een kijkje te komen nemen in ons nieuwe pand dat volledig is ingericht rondom HNW. Mocht je ineteresse hebben stuur mij dan een mail op arjan.oudekotte@microsoft.com.
Waarom dan deze focus in het onderzoek? Als softwareleverancier van ICT is MSFT natuurlijk geïnteresseerd in de afname van de software die HNW mogelijk maakt. Natuurlijk hebben wij daar ook een belang bij, net als elke andere commerciële onderneming dat heeft bij onderzoeken naar het gebruik van zijn/haar producten en diensten. Maar we prediken niet dat software de enige oplossing is. Dat komt ook zeer nadrukkelijk naar voren bij de informatiesessies die we organiseren voor de ondernemers.
Tot slot: de cijfers zijn betrouwbaar. Het onderzoek is niet door MSFT zelf, maar door het onafhankelijk onderzoeksbureau Vanson Bourne uitgevoerd. Het gaat om een vergelijking tussen 15 landen wereldwijd, deze cijfers vormen een onderdeel van de wereldwijde resultaten en bieden wat ons betreft aanleiding voor specifieker vervolgonderzoek binnen Nederland.
Reactie: De bekende redeneer fout. Je neemt één voorbeeld en stelt dat vervolgens als bewijs voor een stelling.
Microsoft is een apart verhaal. Door de meesterzet van Gates werd MS monopolist. Door uitgekiende marketing zette MS betere operating systems van Commodore (Amiga), Atari en Apple op een zijspoor en zo werd MS marktleider.
Door vervolgens het principe van 'if you can't beat them, buy them'' werden talloze bedrijfjes geannexeerd en in Windows ingebouwd.
De klant moest mee, hij had geen keuze. Microsoft maakt de keus voor de klant.
Maar klanten pikken dat niet en gaan in verzet. Apple, Google, Sun, zagen aan de poten. De overheden grijpen in. Open Source neemt langzaam maar zeker in betekenis toe.
De klant zal het winnen van MS, de klant heeft een langere adem dan Microsoft en heel veel geduld.
Het is daarbij ook eens een goed plan om eens naar die talloze andere marktleiders te kijken en te zien of de beweringen die hier gedaan worden ook gelden voor hen.
Dan zie je snel dat dit artikel over de uitzondering gaat en niet over de regel.
Reactie: Een veranderproces een naam geven is wat militaristisch. Maar binnen grote organisaties zien we het wel met regelmaat. Centurion bij Philips om maar een voorbeeld te noemen.
Bij de overheid heb ik het idee dat de eerste 6 maanden van die ellenlange veranderprocessen worden besteedt aan het verzinnen van een leuke naam.
Zo kwam ik een keer bij een gemeente waar ze het project ''Met de benen op tafel'' hadden genoemd, en dat deden ze bijna letterlijk, praten, praten, praten, koffie, praten, praten...
Ik heb het project toen maar omgedoopt in ''Met beide benen op de grond'' en snel een analyse van de nogal ernstige problemen gegeven en de oplossingsrichting aangegeven.
Veranderprocessen zijn zelden leuk, de grijpen in op de organisatie, op de medewerkers, zowel zakelijk als privé. Daar een beetje ludiek mee omgaan vind ik niet echt kunnen. Geen voetballers, celebrities of motivators bij de aftrap, maar de algemeen directeur die komt vertellen wat we gaan doen en hoe we het gaan doen en zeker wat de planningshorizon is. Na dat moment heb je twee maanden om het proces te doorlopen, tenzij je natuurlijk een hoop onrust wilt.
Reactie: Mooi helder stuk met veel herkenbare punten. Ik vind het vooral mooi zoals je de afspraak maakt met de prospect. Kunt u dan of dan? Ik zie veel verkopers die vragen, wanneer kunt u, wat veel meer uitvluchten mogelijk maakt om de afspraak niet te maken. Gewoon 2 keuzes geven is voor de prospect en voor jou fijn, en je percentage afspraken gaat ook nog eens omhoog.
Daarnaast is de gemaakte / uitgevoerde afspraak ook nog een mooie reden om de leadgever even een belletje te geven om te bedanken. Het is niet de eerste keer dat ik uit dat telefoontje ook nog extra omzet zie komen!
Ik denk dat je dan weinig kans zou maken. Er zal vast wel een filter op zitten in de trant van......
''If mail = mij niet welgevallig then Delete''
Laat nou het meeste wat ze hem toezenden hem niet bevallen, anders dan zijn eigen egoistische en narcistische visie die helemaal niets meer te maken heeft met het landsbelang.
Buiten dat, hij is 'demissionair', dat betekend dat hij dit artikel zo maar terzijde kan schuiven want ze hebben het werkelijk zo goed voor zichzelf geregeld dat ze hem persoonlijk, en uit hoofde van zijn functie, nooit ergens op kunnen aanspreken.
Politieke incompetentie is namelijk niet strafbaar. Hoeveel miljarden schade hij dan ook met zijn welbekende 'gemaakte' glimlach heeft weten te maken. Dus laten we ons die moeite besparen en af en toe ons ei hier kwijt, scheelt je echt een berg aan frustratie.
Reactie: Ik vind dit wel een erg interessant artikeltje. Goed. Bijna 11 miljard aan directe kosten. Het tweede erg interessante gegeven, het cijfer voor Nederland is al enkele jaren onveranderd. Dat betekend dus, dat de investeringen het ziektegetal verder terug te dringen, verder niets opleverd.
Ik wil hier verder even niet in gaan op het gegeven hoe dat getal van 11 Miljard tot stand is gekomen, het gaat even 'for arguments sake' om het gegeven. Dat betekend dus dat we ergens anders naar moeten kijken. Even in de marge, het onderzoek beliep van 2005 - 2008. We zitten nu in 2010 en ik vraag me dus werkelijk af wat werkgevers en overheden hebben gedaan om hier naar te kijken en hier iets op te verzinnen.
Van de overheid weten we inmiddels dat we de afgelopen jaren niets anders dan incompetentie en impotentie tegemoet hebben mogen zien op werkelijk alle vlakken als we dit hier even lezen. Dus voor de duidelijkheid een sneer naar Donner mijnerzijds voor zijn incompetentie hier op dit stuk.
Dat geld eveneens voor zijn ambtenaren want die zijn toch zijn 'aangevers' of die behoren dat op zijn minst toch te zijn. Overduidelijk niet dus maar goed, dat is een volkomen andere discussie.
Laten we eens inzoomen op het percentage. Laten we voor het argument eens aannemen dat er een flink percentage arbeids gerelateerde zieken in zitten verwerkt. Een arbeids ongeval. Zullen we er eens een percentage aanhangen? 30%
Dan zal er een percentage zijn die NIET arbeidsgerelateerd is, laten we zeggen griep, een virus e.d. Ook 30%? Nou kan ik me voorstellen dat er van dat totaal misschien ook mensen zijn die gewoon op een medische ingreep wachtten. 10%? Komen we op een theoretische 70%?
Kan iemand mij hier even in behulpzaam zijn. Zou het kunnen dat die overgebleeven 30%, zieken zijn die wellicht niet ziek zijn door voorgaanden maar andere redenen? Laten we er eens een paar noemen.
- Burn out?
- Pesterij?
- Uitval door duursporten?
- Alcoholisme
- Andere verslaving [medicinale]
Misschien kunt u er hier ook een paar bedenken.
Als ik dat laatste even bekijk, weet ik dat er ééntje ontbreekt. en die ene zou wel eens een hele interessante bron kunnen zijn. Dat een aanzienlijk percentage van ziekmeldingen, wel eens heel goed voort zou kunnen komen doorat mensen werk aan het doen zijn die helemaal niet voor hun is bestemd.
Dan kun je daar veel aan ontlenen. Maar laten we daar eens op inzoomen en bedenken wat er gebeuren kan als je stelselmatig iets staat te doen wat je van nature eigenlijk niet past. Denk er eens vrij over na. Je verhoogt zomaar de kans op ongelukjes. Stress, alcohol gebruik, zomaar langer ziek zijn omdat je geen zin hebt naar je werk te gaan. We noemen er gewoon maar even een paar.
Als al enkele jaren de getallen op een zelfde niveau stabiel blijken te blijven, moet je naar andere factoren gaan kijken. We hebben kunnen zien dat Donner en zijn ambtenaren daar te incompetent voor zijn want als we het hebben over, laat ons voor dit argument zeggen, wanneer we het totale getal met een kwart kunnen terugbrengen?
Dat betekend een kwart van 10.8 miljard aan besparingen, dat is ruwweg zo'n 2,7 miljard besparing. Dat alleen maar door een andere manier van kijken en benaderen. Misschien dat iemand van het NCW of VVD dit nu aan het lezen is en bedenkt bij zichzelf wat voor een pracht verkiezingspunt dit zou kunnen zijn.
Aan de andere kant hoop ik dat werkgevers nu ook even meelezen en zich realiseren dat je, voor je iemand aanneemt, heel eenvoudig kunt zien of iemand werkelijk geschikt is voor een bepaalde functie en stress bestendig is, dan sla je twee vliegen in één klap. Je reduceert de kans dat iemand een burnout krijgt of iets gaat staan te doen wat die eigenlijk niet zou moeten doen, en je reduceert het risico van uitval en dus een berg onkosten.
Wat zou je ervan zeggen als je een mogelijkheid had dit te kunnen bepalen voor je iemand aannam? Stel dat je die kans met 60% - 85% zou kunnen reduceren? Dat percentage aan zekerheid dat je niet te maken krijgt met ienmand die voor de resterende percentage van die 30% zomaar uit valt? Zou dat niet mooi zijn? Je zu meteen meewerken aan het reduceren van die berg van 10.8 miljard en jezelf een hoop kosten besparen.
Reactie: Goed verhaal, alleen wel jammer dat Microsoft als voorbeeld gekozen is, een bedrijf dat bekend staat om het feit dat veel van anderen gestolen is. Zo komt het bekende Windows grafische concept van Os/x.
Maar wat Bill Gates en consorten inderdaad wél goed - briljant bijna - kunnen, is marketing. Inspelen op het kuddegedrag van de mens.
Reactie: wanneer het spoor van de middenmanager zelf (zijn missie, doelen, karakter en kwaliteiten) overeenkomt met die van het bedrijf is er sprake van balans. de manager kan zichzelf zijn en blijven. bedrijven mogen het achterhalen van dit spoor medefaciliteren. naast het nemen van de eigen verantwoorlijkheid van de manager in kwestie.
bespaart een hoop gedoe, gepraat en geeft een mooie garantie (ROI) voor investeren in de persoonlijke groei.
Reactie: Ik snap niet waarom zoveel moeite wordt gedaan voor iets dat zo simpel is te stoppen. Zelfde principe als de brievenbus sticker: http://www.geengeleuraanmijndeur.nl.
wij hebben hem al een paar jaar bij de deurbel hangen samen met ongeveer de helft van onze straat. Nergens meer last van. Al die kosten die worden gemaakt door Ministerie van EZ en Consumentenbond terwijl de oplossing bijna gratis is:(