zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse werknemer klaar voor flexibel werken

28 september 2010 - Ruim de helft (54 procent) van de Nederlandse werknemers geeft aan graag flexibel te willen werken. 42 procent van het totaal zegt dat zij hun werk op ieder tijdstip en op iedere locatie kunnen uitvoeren en twaalf procent geeft te kennen dat zij al werken met flexibele kantoortijden.

Deze resultaten komen voort uit een online onderzoek van Unique onder 522 respondenten. Zij onderzocht hoe de Nederlandse werknemer aankijkt tegen de recente ontwikkelingen op het gebied van het nieuwe werken. Verdeelde meningen
Bijna een derde (30 procent) van de respondenten staat niet achter de nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Dertien procent van het totaal geeft aan dat zij afhankelijk zijn van hun werkplek en kantoortijden bij het uitvoeren van hun functie en zeventien procent werkt het liefst op vaste tijden op kantoor. De overige zestien procent vindt tijd- en plaatsonafhankelijk werken een mogelijkheid, maar vindt het handiger om een vaste plek en vaste werktijden te hebben. 

Voordeel in tijd en mogelijkheden
"Ik vind het goed om te zien dat een groot deel van de werknemers openstaat voor flexibele werkplekken en –tijden," vindt Jeannine Peek, algemeen directeur van Unique. "Flexibel werken biedt, naast de werknemer, ook de werkgever voordeel in tijd en kosten. Toch is er soms nog terughoudendheid in het bieden van deze mogelijkheden. Momenteel zijn we samen met TNO het flexgedrag van ondernemers aan het onderzoeken. Halverwege oktober zullen wij deze resultaten in de MKB Marktmonitor 2010 presenteren." 

Het Nieuwe Werken
Momenteel staat het promoten van het nieuwe werken hoog op de agenda. Halverwege september werd het startschot gegeven van de campagne ‘Het Nieuwe Werken doe je zelf’. Een coalitie van bedrijven, overheid en Stichting Natuur en Milieu roepen werknemers en werkgevers op om te experimenteren met deze nieuwe manier van werken. Het hoogtepunt van de campagne is de ‘Week van Het Nieuwe Werken’ van 8 tot en met 14 november 2010.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Het Nieuwe Werken is superslim beleid'
 'Het Nieuwe Werken doe je zelf'
 Nieuwe Werken wordt geblokkeerd door werkgevers
 Het Nieuwe Werken’ vereist nieuwe gedragsregels
 
 
reacties
 
Bas  |   | 
2-10-2010
 | 
12:50 uur
Graag maak ik de volgende kanttekeningen bij dit artikel.

1. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat organisaties waar Het Nieuwe Werken is ingevoerd meer wordt overgewerkt dan bij organisaties waar traditioneel wordt gewerkt.

2. Uit ons onderzoek onder bijna 400 respondenten blijkt werknemers nog niet klaar zijn voor Het Nieuwe Werken. We scoren onvoldoende op het managen van taken en vergaderingen (bijeenkomsten). Zie daarvoor dit artikel: (Klik hier)

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10