zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Alleen vrouwelijke ondernemers mee op handelsmissie Jorritsma

10 september 2001 - Minister Annemarie Jorritsma van Economische Zaken zal van 10 tot en met 12 september met een handelsmissie van vrouwelijke ondernemers Berlijn bezoeken. Het is de eerste handelsmissie die het ministerie van Economische Zaken speciaal voor vrouwelijke ondernemers organiseert.

Doel van de handelsmissie is het intensiveren van de economische betrekkingen tussen Nederland en Duitsland, maar ook het bekend maken van exportactiviteiten van het ministerie van Economische Zaken bij vrouwelijke ondernemers. Jorritsma hoopt dat in de toekomst vrouwelijke ondernemers vaker meegaan met handelsmissies. Er gaan 40 vrouwelijke ondernemers mee naar Berlijn; leider van de bedrijvenmissie is Sybilla Dekker, algemeen directeur van het Algemene Werkgeversvereniging Nederland.



Vooraf is door middel van een steekproef onder vrouwelijke ondernemers gepeild op welke regio de handelsmissie zich zou moeten richten. Hieruit kwam een aantal voorkeuren naar voren, waaronder Duitsland. Gekozen is voor Duitsland omdat het onze grootste handelspartner en exportmarkt is, en omdat het een belangrijke springplank voor andere exportmarkten in Midden- en Oost-Europa is. Om de sterke positie op de Duitse markt te behouden, onderhoudt Nederland intensieve politiek-economische betrekkingen met Duitsland. Ook Jorritsma onderhoudt regelmatige contacten met haar Duitse collega's. Tijdens deze missie zal zij naar verwachting een gesprek hebben met onder meer minister van Economische Zaken Werner Müller.
De handelsmissie zal zoals gebruikelijk matchmaking voor de bedrijven, een seminar, ronde tafel bijeenkomsten en een trade dinner omvatten.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10