zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Punctualiteit NS bereikt historisch dieptepunt

10 oktober 2001 - Steeds minder treinen rijden op tijd. Dat blijkt uit het driemaandelijkse onderzoek naar de klanttevredenheid en punctualiteit dat de Nederlandse Spoorwegen (NS) woensdag naar buiten hebben gebracht.

 Lees verder...   Reageer
 

Email op het werk bron van rechtzaken

9 oktober 2001 - Maar liefst acht procent van de bedrijven in Amerika heeft te maken gehad met gerechtelijke procedures, waarvan email de belangrijkste oorzaak was. Het gaat met name om seksuele intimidatie of discriminatie.

 Lees verder...   Reageer
 

Stress op de werkvloer neemt toe in heel Europa

9 oktober 2001 - De arbeidsomstandigheden van de Europese werknemers zijn slechter geworden, concludeert de Europese Stichting tot verbetering van de arbeidsomstandigheden in een uitgebreide studie.

 Lees verder...   Reageer
 

WRR: 'Geen gastarbeiders naar Nederland halen'

9 oktober 2001 - Gastarbeiders bieden op de langere termijn geen goede oplossing voor de tekorten op de arbeidsmarkt of de vergrijzing. Om het welvaartsniveau in Nederland te verhogen, zijn andere instrumenten meer geschikt, zoals het verhogen van de arbeidsparticipatie en beter onderwijs.

 Lees verder...   Reageer
 

Chemische industrie treft strenge veiligheidsmaatregelen

8 oktober 2001 - Het Amerikaanse chemieconcern heeft 'alarmfase drie' ingevoerd. Bij DSM wordt iedereen die naar binnen wil gecontroleerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Werksfeer bepalend voor loyaliteit werknemer in MKB

8 oktober 2001 - Werksfeer is verreweg de belangrijkste loyaliteitsfactor voor werknemers. Een slechte werksfeer leidt zelfs eerder tot een verandering van baan dan het uitzicht op een hoger salaris.

 Lees verder...   Reageer
 

Bestuursvoorzitter KPN Mobile stapt op

8 oktober 2001 - Diederik Karsten legt per 1 november zijn functie neer als bestuursvoorzitter van KPN Mobile. Dat heeft het telecombedrijf maandag bekendgemaakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Richard Branson in de markt om Sabena over te nemen

7 oktober 2001 - De Britse zakenman Richard Branson heeft een visje uitgegooid bij de Belgische regering om Sabena gedeeltelijk over te nemen. Volgens de Britse zondagskrant The Observer heeft Branson vooral belangstelling voor de Europese routes van de maatschappij.

 Lees verder...   Reageer
 

Automobilisten kunnen zelf auto van het jaar kiezen

7 oktober 2001 - Jaarlijks wordt door autojournalisten de Auto van het Jaar gekozen. De Elsevier-website Topproduct biedt automobilisten echter zelf de mogelijkheid om hun favoriete automobiel aan te wijzen.

 Lees verder...   Reageer
 

Britse spoorwegen bijna failliet

7 oktober 2001 - Railtrack, de beursgenoteerde beheerder van het Britse spoorwegennet, staat op het punt failliet te gaan. Het bedrijf is met de Britse regering in gesprek over steun.

 Lees verder...   Reageer
 

Douwe Egberts sleept Albert Heijn voor de rechter

4 oktober 2001 - Douwe Egberts sleept Albert Heijn voor de rechter. Volgens de koffieproducent maakt de supermarktketen zich schuldig aan inbreuk op een octrooi van de Senseo Crema.

 Lees verder...   Reageer
 

'Terreur' niet toegestaan als buitengewone last in Amerikaanse boekhouding

4 oktober 2001 - Amerikaanse bedrijven mogen de gevolgen van de terreuraanslagen in hun officiele financiële verslaggeving niet opnemen als 'buitengewone' posten. Ze moeten alle verliezen meenemen in de normale bedrijfsvoering.

 Lees verder...   Reageer
 

E-commerce omzet stagneert door slechte online service

4 oktober 2001 - E-commerce-bedrijven kunnen maar slecht voldoen aan de verwachtingen van internetgebruikers. Mede daardoor stagneren de omzetten van de online shops.

 Lees verder...   Reageer
 

Ruzie op de werkvloer krijgt te weinig aandacht

4 oktober 2001 - Bedrijfsartsen moeten meer aandacht besteden aan ruzies op de werkvloer. Nu worden conflicten nog te vaak `gemedicaliseerd'.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1497 1498 1499 1500 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10