zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkgevers doen weinig moeite om personeel te behouden

2 oktober 2005 - Bedrijven doen weinig moeite hun medewerkers binnenboord te houden. Maar 30 procent van de werkgevers probeert een werknemer die zijn baan op zegt op andere gedachten te brengen. En dat terwijl 55 procent van die medewerkers wel serieus zou ingaan op de vraag van het bedrijf om te blijven.

 Lees verder...   Reageer
 

Vakbond voor jonge werknemers

2 oktober 2005 - Een groep jonge werknemers heeft een nieuwe vakbond opgericht: Alternatief Voor Vakbond (AVV). De initiatiefnemers vinden dat de bestaande vakbonden jongeren teveel laten opdraaien voor voorzieningen voor ouderen, zoals het vroegpensioen. Verder vindt de AVV dat de besluitvorming binnen de traditionele bonden ondemocratisch is. De AVV wil mee gaan praten in de Sociaal-Economische Raad (SER).

 Lees verder...   Reageer
 

Economen adviseren één belastingtarief

29 september 2005 - Het belastingstelsel moet burgers prikkelen om te werken. Daarom dient het huidige belastingstelsel vervangen te worden door een systeem met één tarief voor iedereen. De Raad van Economische Adviseurs (REA) schrijft dat in een advies dat vandaag aan de Tweede Kamer wordt aangeboden.

 Lees verder...   Reageer
 

Surinamers beantwoorden Nederlandse telefoongesprekken

29 september 2005 - Wie belt met het Wereld Natuur Fonds of Unicef, heeftt grote kans dat de telefoon wordt opgenomen in Suriname door een medewerker van het Nederlandse callcenterbedrijf Nedbound. Outsourcing naar Suriname kan voordelig zijn, omdat de officiële voertaal Nederlands is.

 Lees verder...   Reageer
 

Laat u eens adviseren door een theoloog

29 september 2005 - Godsdienstgeleerden bestormen het bedrijfsleven. Voor tussen de 80 en 110 euro kunt u bij een theloog terecht voor coaching, ethische beleidsadviezen, bedrijfscounseling en pastoraat. Veertien theologen die hun diensten willen aanbieden aan bedrijven, overheidsinstellingen en andere organisaties, hebben zich verenigd in een netwerk van freelancers.

 Lees verder...   Reageer
 

Helft WAO-aanvragen wordt niet ingewilligd in 2006

29 september 2005 - Uitkeringsinstituut UWV verwacht dat volgend jaar circa 60.000 zieke werknemers een beroep doen op het nieuwe WAO-stelsel. Naar schatting wordt meer dan de helft (35.000) van de aanvragen afgewezen door de strengere opzet van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Dat heeft een woordvoerster van het UWV woensdag bekendgemaakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Ook MKB krijgt toegang tot zorgkorting

28 september 2005 - Het HRM-adviesbureau Mercer gaat een vereniging oprichten voor MKB-ondernemers, zodat ze gezamenlijk een korting op de ziektekostenverzekering kunnen bedingen. De maximale korting die een verzekeraar mag geven op de basispremie is 10 procent. Die korting lijkt nu dus niet meer alleen voor grote organisaties te zijn weggelegd.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers verkiezen minder stress boven meer omzet

28 september 2005 - Ondernemers willen genieten, veel vrijheid en vinden het gezin belangrijker dan hun bedrijf. Dat zijn in het kort de conclusies van een onderzoek onder 2.282 ondernemers door het blad Sprout. De ondernemer van vandaag wil geen stress en hoeft ook niet perse de grootste te worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Kwart werkenden laat zich coachen

28 september 2005 - Ruim een op de vier werkende Nederlanders met een hoge of middelbare opleiding krijgt hulp van een coach. Vooral hoger opgeleiden hebben er behoefte aan. Van hen praat een op de drie regelmatig met iemand die een klankbordfunctie heeft. Van de directeuren en topmanagers leunt veertig procent op een coach.

 Lees verder...   Reageer
 

Ontslag wordt goedkoper

28 september 2005 - Werknemers die de laan uitgestuurd worden, hoeven dat straks niet meer officieel aan te vechten om een WW-uitkering te krijgen. Dat bespaart de overheid pakweg honderd miljoen euro. Werknemers moeten nu formeel bezwaar maken bij de kantonrechter om een uitkering te kunnen krijgen. Maar dit leidde in de praktijk vooral tot 'schijnverweren'.

 Lees verder...   Reageer
 

Concurrentievermogen Nederland iets gestegen

28 september 2005 - Nederland is een plaats geklommen op de ranglijst die het concurrentievermogen van een groot aantal landen weergeeft. Stond het vorig jaar op de twaalfde plaats, nu is het goed voor de elfde plek. Dat blijkt uit de lijst die het World Economic Forum (WEF) jaarlijks publiceert. Het WEF gaf de ranglijst woensdag vrij.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 meest prestigieuze consultancykantoren

27 september 2005 - McKinsey is nog altijd het meest prestigieuze consultancykantoor ter wereld, op de voet gevolgd door BCG, Bain en Booz Allen. Nieuw in de top-10, die wordt samengesteld door The Vault zijn The Parthenon Group (van 17 naar 9) en Marakon Associates (van 18 naar 10). Deloitte Consulting zakt van 8 weg naar 15, Gartner van 5 naar 17.

 Lees verder...   Reageer
 

Consument leest het liefst een folder

27 september 2005 - In het veranderende medialandschap zijn digimedia als website, e-mail en pop-ups aan het media-arsenaal toegevoegd. Moeten marketeers en marktonderzoekers nu hun focus verleggen naar nieuwe media, of blijven traditionele media een rol van betekenis spelen? Als je het aan de consument vraag is het antwoord helder: de consument wil het liefst een folder. En vooral géén telemarketing!

 Lees verder...   Reageer
 

Sollicitanten kunnen cv laten waarmerken

26 september 2005 - Sollicitanten hebben voortaan de mogelijkheid hun cv te laten waarmerken. Het bedrijf Een streepje voor denkt hiermee een gat in de markt te hebben aangeboord. Het controleert in opdracht van sollicitanten zelf hun cv op persoonsgegevens, diploma's en werkervaring door naar de betreffende onderwijsinstellingen en werkgevers te bellen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1308 1309 1310 1311 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10