zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

ICT-sector zit weer in de lift

19 oktober 2009 - Hoewel de vraag naar ICT’ers onder druk blijft staan, is er in de komende twaalf maanden een behoorlijke groeiverwachting in ICT-bestedingen. Met name op het gebied van software. De ICT Indicator stijgt van 52 punten in augustus naar 71 punten in oktober.

Deze resultaten zijn afkomstig uit de meest recente ICT Barometer van Ernst & Young, een periodiek terugkerende peiling onder ruim 600 managers en professionals in het bedrijfsleven en bij de overheid. De periodieke ICT Indicator is een index, gebaseerd op de onderzoeksresultaten van de ICT Barometer. Intern versus extern
De dalende vraag naar externe ICT’ers blijft in oktober aanhouden, terwijl de vraag naar interne ICT’ers stabiliseert. In de sector zakelijke dienstverlening en in bedrijven met meer dan 500 medewerkers is er sprake van een dalende vraag naar zowel externe als interne ICT’ers Bij de overheid blijft de vraag naar ICT’ers toenemen. 

Duidelijke  verbetering
"Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar we zien er spreekwoordelijk wel meerdere in de lucht," aldus Jacob Verschuur, directeur ICT Leadership van Ernst & Young. "Ondanks het uitblijven van het herstel in de vraag naar ICT’ers, is er duidelijk herstel zichtbaar op het gebied van de bestedingen in software. Vooral systemen die een duidelijke invloed hebben op de efficiency binnen organisaties en kostenbesparing kunnen opleveren zijn op dit moment in trek. De cijfers tonen per saldo een duidelijke verbetering ten opzichte van zes maanden geleden. Deze verbetering zagen wij in 2009 nog niet eerder. Dit beeld komt bovendien overeen met de ontwikkeling van de internationale en nationale beursgenoteerde technologiebedrijven". 

Budgetten
Ongeveer een derde van de managers en ICT- professionals verwacht dat budgetten het komende jaar zullen groeien, een kwart verwacht een daling. Met name de overheid en de handel/distributie sector gaan meer investeren in ICT. Binnen de dienstverlening is er nog altijd sprake van een kleine daling. Het zijn vooral de middelgrote en kleine bedrijven die weer durven te investeren in ICT. Grote ondernemingen met meer dan 500 medewerkers hebben nog steeds te maken met krimpende budgetten. Bedrijven durven vooral weer te investeren in software. De hardware investeringen blijven op peil, terwijl men nog altijd bezuinigt op externe ICT-services. Voor de bestedingen op het gebied van zowel software, hardware als externe ICT-services is er wel sprake van een duidelijke verbetering ten opzichte van een half jaar geleden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ICT-sector staat moeilijk jaar te wachten
 Overheid investeert in ICT, grote bedrijven juist niet
 Groene ICT groeit door crisis
 ICT arbeidsmarkt stort in
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10